به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایرنا، حمیدرضا جانباز، دوشنبه در نشست بررسی مسایل و مشکلات آب آشامیدنی شهرستان مرودشت از توابع استان فارس، بیان داشت: فارس، چهارمین استان کشور به لحاظ کاهش بارندگی است و به همین سبب مجتمع پتروشیمی مرودشت باید برای تامین آب مورد نیاز خود، طرح استفاده از پساب فاضلاب شهر مرودشت را هر چه زودتر عملیاتی کند.
وی ادامه داد: در استان اصفهان به بخش صنعت ابلاغ شده که از پساب شهری برای تامین آب استفاده کند و از این لحاظ بین صنایع رقابت ایجاد شده زیرا آنها به این جمع بندی اصولی رسیده اند که پایدارترین آب برای این بخش، پساب تصفیه شده فاضلاب است.
معاون وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان در مورد حل مشکل آب آشامیدنی شهرستان مرودشت گفت: یک تیم از حوزه معاونت بهره برداری این وزارتخانه هفته آینده به این شهرستان سفر خواهد کرد و ظرف مدت یک ماه راهکارهایی را برای رفع این مشکل ارایه می کند.
جانباز افزود: هدف ما این است که سیستمی را طراحی و اجرا کنیم که بدون نیاز به پمپ های آب خانگی، مردم برای تامین آب شرب مشکلی نداشته باشند.
وی بیان کرد: وضعیت کیفی آب مرودشت نسبت به گذشته بسیار بهتر شده اما تا وضع مطلوب فاصله داریم و برای رسیدن به شرایط مطلوب تلاش می کنیم.
انتقال آب به بخش مرکزی مرودشت اعتبار می خواهد
نماینده مردم شهرستان های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت:
در سال های گذشته تا 200 لیتر بر ثانیه از سد درودزن مرودشت و تا 250 لیتر بر ثانیه از منابع آب زیرزمینی برای آب شرب برداشت می شد اما به دلیل خشکسالی های سالهای اخیر، برداشت از منابع زیرزمینی به کمتر از 70 لیتر بر ثانیه رسیده است.
محمد مهدی برومندی افزود: اگر چه در شرایط خاص، برداشت شهرستان مرودشت از سد درودزن تا 550 لیتر بر ثانیه میرسد اما این میزان برای این شهرستان به هیچ روی کافی نیست و به همین سبب برخی نقاط مرودشت دچار بحران هستند.
عضو مجمع نمایندگان استان فارس، همچنین به پاره ای از مشکلات در حوزه آبرسانی به شهرستان مرودشت اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه مخازن آب این شهرستان در سطح زمین قرار دارند به یک سیستم پمپاژ نیاز است تا آب به منازل مردم انتقال داده شود و دیگر اینکه با وجود میزان بالای آب ورودی اما به دلیل فرسوده بودن شبکه و هدر رفت آب، بسیاری از مشترکان با بی آبی و کم آبی رو به رو هستند.
برومندی اضافه کرد: از سد درودزن به شیراز و خرامه آب تخصیص داده شده است اما مردم بخش مرکزی از جمله منطقه درودزن دچار بحران کمبود آب هستند و برای حل این مشکل و انتقال آب از این سد به بخش نامبرده باید اعتبار لازم تخصیص داده شود.
مجتمع پتروشیمی مرودشت از آب سد استفاده نکند
فرماندار شهرستان مرودشت هم در این جلسه بیان داشت: این شهرستان نیز همانند سایر نقاط کشور در حوزه تامین آب شرب شرایط خوبی ندارد و عمده مشکلات این منطقه برای تامین آب مربوط به روستاهای دارای جمعیت زیاد است.
رهام پیکری افزود: هم اینک 16حلقه چاه کشاورزی برای تامین آب شرب روستاها اجاره شده است و اجاره 6 حلقه چاه دیگر نیز مورد نیاز است.
وی، با اشاره به اینکه 176 روستای شهرستان مرودشت با بیش از 154هزار نفر جمعیت زیر پوشش آبفای روستایی قرار دارند، بیان کرد: بیشترین مشکل ما تامین آب برای روستاهای شرق این شهرستان است که وضعیت بحرانی دارند.
پیکری گفت: برای حل این مشکل ضروری است 19روستای شرق مرودشت که جمعیت آنها افزون بر 25 هزار نفر است در قالب یک پروژه ملی به خط لوله انتقال آب از سد درودزن به خرامه متصل شود.
فرماندار مرودشت افزود: یکی دیگر از راهکارها برای حل مشکل آب این شهرستان این است که مجتمع پتروشیمی مرودشت باید به جای استفاده از آب سد درودزن از پساب تصفیه شده شهر مرودشت برای مصارف صنعتی استفاده کند.
شهرستان مرودشت در فاصله 45 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه