به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این بالاترین قیمت دلار در یک سال گذشته و آخرین مرحله رشد این ارز پس از 7 افزایش متوالی بود، چرا که در روز 23 آبان، فروشندهها دست بالاتر را در بازار به دست آوردند و توانستند قیمت اسکناس آمریکایی را 200 تومان عقبتر ببرند.
ساعت 3 بعدازظهر روز یکشنبه، دلار در بازار داخلی در محدوده 28 هزار و 500 تومان معامله میشد و معاملهگران منتظر بودند که در صورت از دست دادن این محدوده، فروشهای ارزی خود را بالا ببرند.
گفته میشود که در معاملات پشت خطی دیشب، دلار افت بیشتری را تجربه کرد و این مساله احتمال نزول این ارز در ابتدای روز جاری را برجسته میکند.
با وجود افت روز یکشنبه، محاسبات نشان میدهد دلار در 100 روز ابتدایی ریاست جمهور جدید 6/ 11 درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است.
زمانی که رئیسی کرسی ریاستجمهوری را به دست آورد، دلار در میانه کانال 25 هزار تومانی قرار داشت و 100 روز بعد، این ارز به میانه کانال 28 هزار تومان رسید.
روزی که رئیسجمهور جدید تحلیف شد، قیمت دلار نسبت به انتهای سال 99 رشد حدودا 2 درصدی را نشان میداد.
این موضوع نشان میدهد که رئیسی در دوران سختی به ریاستجمهوری رسیده است و باید با مشکلات پیچیده اقتصادی دست و پنجه نرم کند.
بخشی از معاملهگران باور دارند که دلیل نوسانات ارزی در 100 روز گذشته، کاهش امیدها نسبت به لغو تحریمها بوده است.
بهطور طبیعی، تغییر سمت و سوی انتظارات میتواند جهت قیمت دلار را تغییر دهد. همسو با افزایش قیمت دلار طی 100 روز گذشته، سکه امامی نیز عموما در مسیر افزایشی قرار گرفته است. فلز گرانبهای داخلی در ابتدای عصر رئیسی در محدوده 11 میلیون و 300 هزار تومانی قرار داشت، ولی در روزهای اخیر عمدتا بالای محدوده 12 میلیون و 500 هزار تومانی مورد معامله قرار گرفته است.
بیشترین سقف قیمت سکه در دوران رئیسی در روز 22 آبان رقم خورد که فلز گرانبهای داخلی تا محدوده 12 میلیون و 700 هزار تومان جهش کرد. روز یکشنبه سکه با توجه به افت دلار 120 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و در محدوده 12 میلیون و 580 هزار تومان قرار گرفت.
با توجه به این قیمت، میتوان گفت که سکه در دوران رئیسجمهور جدید حدود 3/ 11 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.
روند دلار در 100 روز گذشته
دلار در 100 روز ابتدایی آغاز به کار رئیسی، دو روند افزایشی را طی کرده است. در ابتدا که اعضای دولت مشخص نبودند، معاملهگران سعی کردند از ابهام موجود در شرایط استفاده کنند و به واسطه این اتفاق حتی توانستند، اسکناس آمریکایی را به بالای مرز 28 هزار تومانی ببرند.
در واقع دلار که در آغاز دوران رئیسی 25 هزار و 500 تومان بود، به یکباره طی حدود 20 روز توانست بیش از 2 هزار و 500 تومان رشد را به ثبت رساند.
پس از چنین رشدی، فضای بازار ارز در ابتدا کاهشی شد و سپس به ثبات رسید. دلار پس از 6 شهریورماه، به یکباره با فشار فروش مواجه شد و دو کانال 28 و 27 هزار تومانی را از دست داد.
با این حال دلار پس از مردادماه، هرگز قیمتهای زیر 26 هزار و 500 تومان را تجربه کرده است. در این شرایط، اسکناس آمریکایی اگر بخواهد در مسیر افت معنادار قرار بگیرد، نیاز است که حمایت یاد شده را از دست بدهد.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه