سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

آنچه تاکنون از جزئیات حذف سهمیه بندی مواد پتروشیمی می دانیم
پنجشنبه 22 مهر بود که فاطمی، وزیر صمت در جلسه اداری شهرستان سروستان گفت سازوکارهای لازم برای حذف سهمیه بندی مواد اولیه پتروشیمی و فولاد در دست بررسی است. او زمان عملیاتی شدن این طرح را سال آینده (1401) عنوان کرد.

به گزارش ویکی پلاست، وزیر صمت روز جمعه اما در شهرستان دلیجان استان مرکزی و در حاشیه افتتاح یک واحد پایین دستی قول داد تا دو ماه آینده، مسئله سهمیه بندی مواد اولیه برای تمام واحدهای پایین دستی پتروشیمی حل شود.

اگر دو ماه آینده را با اغماض تا پایان آذر بدانیم، بنا بر وعده وزیر، زمان حذف سهمیه بندی برخی کالاهای پلیمری، اول دی ماه امسال خواهد بود.

دفتر فرماندهی طرح حذف سهمیه ها کجاست؟

بر اساس مصاحبه ای که امروز دنیای اقتصاد با صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) داشته، می توان گفت طرح حذف سهمیه بندی ها در ایمیدرو پیش می رود و این دفتر در حال طرحی جدید برای تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و فولادی است.

اما جزئیاتی که از حذف سهمیه بندی مواد پتروشیمی می دانیم کدام‌اند؟

کانال کامودیتی ها در تلگرام، چندی پیش با این تیتر، بخشی از جزئیات طرح را فاش کرد: "انتظار حذف سهمیه بندی مواد اولیه شرکت‌ها"

در این پست آمده بود: "با وجود مازاد تولید عمده کامودیتی ها نسبت به تقاضای بازار، دولت قبل سیاست سهمیه بندی و تخصیص مواد اولیه به صنایع از طریق بهین یاب را در دستور کار قرار داد که بعضا عامل توزیع رانت و برهم زننده فضای کسب و کار بود. بسیاری از شرکت‌ها با تکیه بر این سهمیه، اقدام به خرید مواد اولیه به نام صنعت از بورس کالا کرده و آن را با قیمت بالاتر بدون ارزش افزوده، به سایر واحدها می فروختند که البته همواره عامل اعتراض مصرف کنندگان نهایی و واحدهای بالادست بوده است.

اکنون این استراتژی در دست تغییر است و دولت سیزدهم در حال برنامه ریزی حذف سهمیه های بهین یاب صنایع در چند فاز است. در فاز اول محصولاتی که بازار شاهد کفایت عرضه است، برداشته می‌شود و در ادامه، از طریق واردات و عرضه تلفیقی با تولید داخلی، سهمیه بندی مواد اولیه ای که بازار در آن کمبود دارد، برداشته می‌شود.

در پایان این پست آمده: دقت کنیم که حذف سهمیه ها به معنی رها کردن قیمتها نیست و حداقل 22 ابزار دولتی شناسایی شده تا با تکیه بر شاخصهای اقتصاد کلان مشابه سایر کشورها در موضوع تامین نیاز بازار حاکم شود.

پس بر اساس محتوای این پست، می توان به این نتیجه رسید که به زودی (بر اساس زمان اعلام شده توسط وزیر صمت، اوایل دی امسال) سهمیه بهین یاب محصولاتی که بازار شاهد کفایت عرضه آن هاست، حذف می شود. در فاز بعد هم برای کالاهایی که با کمبود عرضه مواجه هستند، با واردات و قیمت تلفیقی، کسری عرضه ها جبران خواهد شد.

این تصمیمات، نیاز جدی به اطلاعات عرضه ها و معاملات بورس کالا دارد و به نظر می رسد پایه و اساس حذف سهمیه ها در فاز اول، اگر نسبت حجم معامله به عرضه در سه ماه گذشته یک کالا حداقل 95 درصد باشد، آن کالا دارای کسری عرضه بنیادی است و در در فهرست کالاهایی که برای جبران کسری آن باید واردات انجام شود، قرار می گیرد.

چندی قبل هم کانال کامودیتی ها، برای تنظیم بازار این پیشنهادها را ارائه کرده بود:

1- نگاه دولت در تنظیم بازار کامودیتی ها از قراردادهای کوتاه مدت به بلندمدت اصلاح شود. به عنوان نمونه الگوی معاملات کشف پرمیوم برای 12 ماه آتی راهگشا بوده و برای معاملات بورس کالا احتمالا در دستور کار قرار خواهد گرفت.

2- بورسهای کالایی دنیا اقدام به پذیرش انبار کرده و ذخایر انبارها را به صورت هفتگی منتشر می کنند، در الگوی جدید تنظیم بازار، لازم است این موضوع در مورد بورس کالا اجرایی شده و بخشی از مازاد عرضه، به این انبارها هدایت شده تا در مواقع کمبود، عرضه شود. (منابع سرمایه گذاران)

3- سیاست تک نرخی نمودن ارز برای تنظیم بازار الزامی است، در غیر این صورت استفاده از الگوی عوارض صادراتی به نسبت (سنا-نیما) برای یکسان سازی ارز بورس کالا و صادرات توصیه می‌شود.

4- در کالاهای دارای کسری عرضه بنیادی، نیازی به ارایه معافیت مالیاتی برای صادرات نیست.

5- حقوق دولتی معادنی که صادرات دارند، می‌تواند بر پایه نرخ صادراتی باشد. (بجای پایه فروش داخلی)

6- عوارض صادراتی هوشمند به همراه تناژ حداقل صادرات/واردات جایگزین مجوز کلیک صادراتی و امضای طلایی شود.

7- تخصیص سهمیه همواره عامل رانت و محدودکننده است و سیاست گذاری تنظیم بازار به گونه ای باشد تا کمبود مواد اولیه از طریق واردات تامین شده و سهمیه ها در میان مدت حذف شود. برای کالاهای دارای مازاد عرضه، نیازی به سهمیه نیست و تناژ خرید بورس کالا باید متناسب با تولید و فروش شرکت‌ها، آزاد شود.

8- اجرای سایر الگوهای بین المللی، مثل مالیات پلکانی هوشمند بروی شرکت‌هایی که کالاهای خود را بالاتر از قیمت جهانی می‌فروشند، واردات مواد اولیه ای که بازار کسری داشته و فروش به‌صورت تلفیقی، افزایش رقم پیش دریافت تقاضا در بورس کالا برای کالاهایی که کسری دارند، کاهش اعتبار معاملات با کسری عرضه و ... می‌تواند در مدیریت بازار، موثر باشد.

با نگاهی به بندهای بالا، در می یابیم برخی بندها از جمله معاملات کشف پریمیوم اجرا شده و بندهای دیگری مثل حذف سهمیه‌ها در دست اقدام است. بر اساس اطلاعات ویکی پلاست، در این طرح، کالاها به شش گروه دارای کسری عرضه بنیادی، مازاد عرضه بنیادی، دارای کسری عرضه بنیادی موقت، دارای عرضه بنیادی موقت و ... تقسیم بندی شده اند. همچنین همه تصمیمات این طرح، با نظر وزیر صمت اتخاذ خواهد شد و سامانه جامع تجارت، محور اجرایی شدن طرح خواهد بود.

به دنبال اخبار اولیه در مورد حذف سهمیه ها، ویکی پلاست نظرسنجی ای را برگزار کرد و از تولیدکنندگان خواست تا نظر خود را در مورد این موضوع اعلام کنند. از 700 نفر شرکت کننده در این نظرسنجی، 74 درصد موافق حذف سهمیه بندی بودند.


نظر شما در مورد تصمیمات جدید و حذف سهمیه ها چیست؟ آن را در بخش نظرات همین پست، بنویسید.

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 96%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
زارع یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰
به نظرم نباید این کار رو انجام بدن به نظرم ی تجدید نظر باید بکنن ارسال پاسخ
هاشم یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰
نباید برواشته شود چند سال پیش هم‌همین‌اتفاق افتاد ولی دیدن تولید کننده نابود شد دوباره سهمبه بندی کردن نکنید این کارو با مردم بدبخت ارسال پاسخ
مجید زکی پور یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰
سهمیه برداشته شود و قیمت برای عموم تولید کننده ها یکسان شود ارسال پاسخ
امیر شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰
نگاه تک بعدی مخصوصا در تجارت و کسب وکار هیچگاه موفق نبوده و نخواهد بود . بسیاری از پارامترها را باید همزمان در نظر گرفت یکی از آنها اجبار به قبول فاکتور رسمی توسط بازار است . ارسال پاسخ
سید ابراهیم حسینی شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰
سلام
سهمیه بهین یاب خیلی هم خوب هست چون اون واحد هایی که مالیات و ارزش افزودهپرداخت میکنن راحت تر کار میکنن و واحد هایی مخالف هستند که فرار مالیاتی میکنن سهمیه مواد حق مسلم هر تولیدی هست ارسال پاسخ
محمد شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰
شما نظر سنجی که داخل کانال تلگرامتون گذاشتید هرنوع کاربری داخل کنال عضو هست و بیشتر اینها نه شرکتن نه واجد تولیدی هستن که کارشون با مواد اولیه پلاستیک باشه شما باید نظرسنچی بین شرکتهای رسمی تولید کننده محصولات پتروشیمی بگذارید ارسال پاسخ
هادی شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰
این درسته
دربان شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰
باسلام واحترام
بنده بعنوان مدیریک واحد تولیدی خصوصی موافق حذف کلیه رانت ها وسهمیه ها هستم به شرط آنکه با نظارت صحیح ودقیق حقوق صنایع کوچک ومتوسط تضییع نشده ومواداولیه مورد نیاز بصورت عادلانه ومستمر وبه مقدارکافی وبراساس نیاز بازار توسط پتروشیمی ها عرضه شود. ارسال پاسخ
محمد شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۰
احسنت انشاالله تمام سهمیه ها به زودی کامل قطع بشن و امکان رقابت واقعی بین تولید کننده ها حاصل بشه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟