جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

تحلیل بازار
۲ بهمن ۱۳۹۹ 0 1269

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته پایانی دی

دلار خریداران را به مرخصی فرستاد/ وقت بازی با کارت طلایی

دلار خریداران را به مرخصی فرستاد/ وقت بازی با کارت طلایی
نوسان شدید دلار و افزایش اختلاف بین قیمت دلار نیمایی و دلار صرافی، معاملات بازار محصولات پتروشیمی را به اغماء برد و رکورد کمترین حجم معاملات از ابتدای سال 1399، در این هفته ثبت شد. احتمال می رود در هفته آینده، شاهد تغییرات جدی در قیمت های پایه باشیم. این گزارش تحلیلی را بخوانید.

به گزارش ویکی پلاست، در هفته ای که عرضه ها با 2.853 تن افزایش به 83.661 تن رسیده بود، فقط 28.771 تن معامله انجام گرفت و به عبارت دقیق تر، 34.4 درصد عرضه ها معامله شد.

دلار در صرافی ملی، هفته گذشته را با 1600 تومان کاهش به پایان رساند و تنها، طی شنبه و دوشنبه این هفته، 2160 تومان به این ریزش، افزوده شد و دلار به 21,790 تومان رسید. این ریزش سنگین قیمت دلار باعث شد تا اختلاف بین میانگین ماهانه و دلار صرافی به 3700 تومان برسد.

روند نزولی دلار در صرافی ملی در حالی تشدید می شد و به پایین مرز 22 هزار تومان رسید که میانگین ماهانه دلار نیمایی بالای مرز 25 هزار و 400 تومان بود.

دفتر توسعه صنایع پایین دستی نیز این هفته، طبق اعلام قبلی، قیمت های پایه را با دلار نیمایی محاسبه کرد و از نرخ 25,469 تومان برای قیمت های پایه، استفاده کرد.

نتیجه اینکه قیمت های پایه با واقعیات بازار اختلاف چشمگیری پیدا کرد و کمترین استقبال از عرضه های محصولات پتروشیمی در بورس کالا انجام شد.

هر چند صرافی ملی قصد داشت روز سه شنبه به مسیر کاهشی خود ادامه دهد و حتی تا 21,190 تومان نیز قیمت را پایین برد ولی تغییر روند بازار از ظهر سه‌شنبه، مسیر قیمت دلار را عوض کرد و حتی روز چهارشنبه، 960 تومان به قیمت اضافه شد تا دلار در پایان روز چهارشنبه، 22,750 تومان، قیمت‌گذاری شود.

کاهش دلار نیمایی هم از دوشنبه به بعد، سرعت گرفت و میانگین روزانه، امروز به کانال 22,700 وارد شده و میانگین ماهانه نیز تا 25,100، عقب نشینی کرده است. اختلاف دلار نیمایی امروز (پنجشنبه 2 بهمن 1399) با دلار شنبه 27 بهمن، به 346 تومان کاهش رسیده و پیش بینی می شود تا یکشنبه 5 بهمن که قیمت های جدید اعلام می شود، بر این کاهش، افزوده شود.

عمده تولیدکنندگان در انتظار پایان گرفتن نوسانات دلار هستند تا برای ادامه تولید، برنامه های خود را پی بگیرند، از همین رو، حجم معاملات بسیار محدود است و تولیدکنندگان در حد رفع نیازهای نزدیک خود، دست به خرید می زنند.

هفته آینده، قیمت های جهانی هم در محاسبه قیمت های پایه، در نظر گرفته می شوند و در صورت تداوم ریزش قیمت دلار و عدم تغییر یا افزایش قیمت های جهانی، انتظار می رود عدم استقبال از خرید محصولات پلیمری، طی هفته آینده نیز در بورس کالا ادامه یابد و قیمت های پایه هفته بعد هم، به دلیل عدم انطباق میانگین ماهانه با قیمت های واقعی بازار، مورد توجه خریداران قرار نگیرد.

البته دفتر توسعه صنایع پایین دستی، مطابق دستورالعمل تنظیم بازار، در موارد خاص و با هدف تأمین گریدهای مورد نیاز و ایجاد ثبات در بازار تا 5 درصد کمتر یا بیشتر، مجاز به ایجاد نوسان در قیمت های پایه است و برای بیش از 5 تا 10 درصد، با تأیید کمیته تخصصی، می تواند قیمت ها را بیشتر یا کمتر، تعیین کند. لذا ممکن است در هفته آینده، این ابزار کمیته تخصصی در جلسه شنبه مورد تصویب قرار گیرد و برای بهبود شرایط بازار و با هدف افزایش معاملات، تخفیف های تا 10 درصد برای قیمت های پایه، در نظر گرفته شود.

بیشترین کاهش در حجم معاملات این هفته، با 5.040 تن در گروه پ پ های نساجی ثبت شد. سبک خطی هم با 3.740 تن کاهش، دومین کالای دارای بیشترین کاهش این هفته بود. گروه پی وی سی هم با 2.467 تن، در رتبه سوم بیشترین کاهش معاملات نسبت به هفته قبل، قرار گرفت.

معاملات نفت، این هفته نیز در محدوده 55 تا 56 دلار، پی گرفته شد. برنت این هفته تا بالای مرز 56 دلار نیز پیش رفت ولی توان صعود به قیمت های بالاتر را نداشت و معاملات در بازارهای جهانی، بین 55 تا 56 دلار، ادامه دارد.

اتفاق مهم دیگری که از پایان هفته قبل آغاز و تقریبا به برنامه روزمره این هفته تبدیل شد، قطعی برق واحدهای تولیدی در سراسر کشور بود. این هفته نیز پیام های زیادی از اطلاع رسانی قبلی شرکت های توزیع نیروی برق در شهرهای مختلف به دست ما رسید که مؤید تداوم قطعی است.

به گفته تولیدکنندگان، قطعی های برق باعث از دست رفتن زمان زیادی برای گرم کردن ماشین آلات و آغاز تولید است و از سوی دیگر، قطع بدون اعلام قبلی، باعث ایجاد خسارت های قابل توجه برای تولیدکنندگان شده است.

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته چهارم و پنجم دی 1399


مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای امسال تا هفته پنجم دی 1399


میزان معاملات هفته پنجم دی ماه : 53.430 تن

مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال تا 2 بهمن 1399

 

 


22.8 درصد عرضه های پ پ نساجی معامله شد
17.9 درصد عرضه های پ پ شیمیایی معامله شد
25.1 درصد عرضه های PVC معامله شد
99.5 درصد عرضه های ترفتالات بطری معامله شد
14.1 درصد عرضه های سبک فیلم معامله شد
6.8 درصد عرضه های سنگین اکستروژن معامله شد
16.9 درصد عرضه های سبک خطی معامله شد
4.8 درصد عرضه های سنگین فیلم معامله شد
22.4 درصد عرضه های سنگین بادی معامله شد
16.9 درصد عرضه های سنگین تزریقی معامله شد

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟