دلار در مسیر بازگشت از قله
روند نرخ شاخصهای سرمایهگذاری در چهارمین روز کاری هفته کاهشی بود. دلار پس از 8 روز در کانال 39 هزار تومانی معامله شد و سکه به نیمه نخست کانال 19 میلیون تومانی رسید. کارشناسان ارزی با توجه به عدم انتشار اخبار جریانساز جدید، کاهش نرخهای بازار روز سهشنبه را ناشی از دخالت بازارساز در معاملات میدانند.
اعلام آمار تجارت خارجی از سوی گمرک
بر اساس اعلام گمرک تجارت خارجی کشور از ابتدای امسال تا ۱۰ دی ماه به بیش از ۸۸میلیارد دلار رسیدکه نسبت به مدت مشابه سالگذشته ۱۷درصد رشد را نشان میدهد.
چقدر میتوان به تغییرات در بانک مرکزی خوشبین بود؟
هرچند پیشتر هم زمزمههایی درباره خروج آقای صالحآبادی از کابینه شنیده میشد اما رشد چشمگیر قیمت دلار طی چند هفته اخیر به کنار رفتن معاون ارزی و سپس رئیس کل بانک مرکزی انجامید. اما تا چه حد میتوان نسبت این تغییرات خوشبين بود؟ میتوان گفت که رئیس کل تازه، دکتر محمدرضا فرزین، نسبت به رئیس کل پیشین تواناییهای بیشتری دارد اما دلایلی هم برای بدبینی وجود دارند.
مالیات سنگین برای دلالی؛ کمی پیچیده اما جالب
بعد از مالیات خانههای خالی، خودرو و مسکن لوکس پریروز مجلس یک طرح مالیاتی دیگر را هم رو کرد. طرحی که از خیلیوقت پیش در راهروهای بهارستان معطل مانده بود ولی حالا به مرحله بررسی و بعد تصویب رسیده است. میگویند این طرح معروف به «مالیات بر عایدی سرمایه» قرار است جلوی دلالی و سوداگری را بگیرد. چطور؟ کمی پیچیده اما جالب.
دلار در حال کانالسازی جدید؟
روز گذشته نرخ شاخص ارز غیررسمی در سطوح قیمتی کانال ۴۰ هزار تومانی به نوسان پرداخت. پس از آغاز روند کاهشی نرخ دلار آزاد در روز ابتدایی هفته و اصلاح نرخ این ارز در روز یکشنبه، روز گذشته نیز مجددا روند نمودار شاخص ارز غیررسمی کاهشی شد. به عقیده برخی از کارشناسان بازار تهران با توجه به عدم عبور نرخ دلار از کف قیمتی روز شنبه در روز دوشنبه، دلار در حال کانالسازی در محدوده قیمتی کانال ۴۰ هزار تومانی است.
چارچوب بسته دولت برای توسعه تجارت
دولتها همواره برای توسعه تجارت سیاستهایی را اتخاذ کردهاند که برخی موجب ارتقا و برخی بیتاثیر بودهاند. ایجاد رایزنیهای بازرگانی ابزاری است که فعالان اقتصادی و دولتیها متفقالقول بر این باورند که میتواند به توسعه تجارت منتج شود.
دلار چگونه رام میشود؟
آیا بازار ارز دچار حباب شده است؟ چگونه میتوان نوسانات ارزی را در کوتاهمدت و بلندمدت کنترل کرد؟ هدف مطلوب سیاستگذار در وضعیت فعلی چه میتواند باشد؟ اینها سوالات کلیدی است که ذهن تصمیمگیرندگان را در زمانی که تقاضای سفتهبازی به بازار جهت میدهد، به خود مشغول میکند.
تولید محصولات پتروشیمی تا ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن میرسد
رئیس اتاق تهران گفت: پیشبینی میشود که میزان تولید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ به ۱۳۳ میلیون تن برسد که اگر با صنعت دیجیتال همراه شود، با سرعت بیشتری این میزان رشد محقق می شود.
98.8 درصد عرضه ها معامله شد/ آمار معاملات محصولات پتروشیمی؛ دوشنبه 12 دی 1401
از مجموع 19 هزارو 739 تن عرضه محصولات پتروشیمی امروز در بورس کالا، 19 هزار و 519 تن معامله انجام گرفت و میزان درصد معاملات به عرضه 98.8 درصد شد.
چارهای جز تک نرخی کردن ارز نداریم
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران میگوید که با وجود تمام سیاستهایی که با هدف حمایت از وضع معیشتی مردم یا تولیدکنندگان اجرایی شده، هنوز بهترین راهکار تک نرخی کردن ارز است.
بیشترین صادرکننده های پلیمر به ترکیه در نوامبر 2022 کدام کشورها بودند؟
بر اساس آمار واردات، کل واردات پلیمر ترکیه در ماه 11.5 درصد افزایش یافت در حالی که با 16 درصد کاهش در سال به حدود 452,000 تن در ماه نوامبر رسید. در دوره ژانویه تا نوامبر، کل واردات ترکیه به بالای 5.2 میلیون تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال 2021، 3.5 درصد افزایش یافته است.
واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلیسینا در آستانه بهرهبرداری است
قائممقام مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلیسینا از مراحل پایانی راهاندازی واحد پارازایلین با همکاری شرکتهای ایرانی خبر داد و گفت: این واحد در بهمنماه امسال آماده بهرهبرداری خواهد شد.
پربازدیدترین مطالب
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 11 آذر 1403 + دانلود قیمت ها
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 22 نوامبر 2024
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 29 آبان 1403
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ دوشنبه 5 آذر 1403
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 6 آذر 1403