فتحعلی محمدزاده در گفتوگو با «ایسنا»، درباره استفاده از پنلهای خورشیدی برای تولید برق در شهرکهای صنعتی گفت: حسب تصمیماتی که در هیاتمدیره سازمان گرفته شده، برای واحدهای صنعتی که زمین و پروانه ساخت بگیرند و اقدام به ساخت و ساز کنند، برای کسانی که بتوانند همزمان در پشت بام خود پنل خورشیدی، برای تولید بیشینه 100 کیلووات برق، نصب و از وزارت نیرو مجوز بگیرند تا به شبکه برق متصل شوند، 5 تا 10 درصد در قیمت زمین تخفیف قائل میشویم.
وی همچنین با اشاره به تفاهمنامه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با سازمان انرژیهای نوی وزارت نیرو اظهار کرد: در قالب این تفاهمنامه، دورههای آموزشی مختلفی در شهرکهای صنعتی برگزار شده و تعرفهها و ظرفیتهای قانونی که دولت و وزارت نیرو برای توسعه و نهادینه کردن پنلهای خورشیدی یا استفاده از انرژیهای خورشیدی در دستور کار دارد، تشریح شده، واحدهای صنعتی در جریاناند و پنلهای خورشیدی همواره بهعنوان یکی از شاخصهای ارزیابی در شرکتهای استانی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته این مقام مسوول، اقدامات مربوط به پنلهای خورشیدی از سال 1398 آغاز شده و براساس شاخصهای همان سال حدود 500 کیلووات نهادینهسازی شده است. وی در پاسخ به این سوال که با نصب پنلهای خورشیدی چند درصد از نیاز برق واحدهای صنعتی تامین میشود، گفت: این موضوع بستگی به ظرفیت پنل و نیاز برق واحد تولیدی دارد.
البته در کل نسبت زیادی نیست. اما این آمادگی وجود دارد که اگر وزارت نیرو ظرفیتهای قانونی و تعرفههای خود را اصلاح کند، از ظرفیت ایجادشده در سقف سولههای شهرکهای صنعتی نیز برای تولید برق استفاده شود.
محمدزاده همچنین درباره مولدهای مقیاس کوچک یا خود تولید یا سیاچپی گفت: در راستای تفاهمنامهای با وزارت نیرو در سنوات گذشته، تاکنون 110 هزار هکتار زمین درون شهرکهای صنعتی برای تولید 4250 مگاوات برق به تولید برق با مولدهای کوچک مقیاس اختصاص یافته، اما با توجه به اینکه تکنولوژی و فناوری مورد نیاز این فرآیند وارداتی است، شرایط تحریم و نوسانات اقتصادی مشکلاتی ایجاد کرد که در نتیجه آن از 110 هکتار حدود 470 مگاوات به بهرهبرداری رسیده و بقیه هم در دستور کار قرار دارد.
بهعبارت دقیقتر به گفته او، 110 هکتار زمین در قالب 453 قرارداد برای توزیع 4250 مگاوات برق تفاهم شده بود، اما آنچه محقق شده 53 قرارداد برای تولید 470 مگاوات در 14 هکتار زمین است. معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین از افزایش تعرفه انرژی صنایع به شدت انرژیبر خبر داد و گفت: از اواسط اردیبهشتماه امسال در راستای بند (ز) تبصره 15 قانون بودجه سال 1400 متوسط هر کیلو وات ساعت انرژی به صنایعی که دربند (ز) هستند در میانباری یعنی 7 صبح تا 7 شب 355 تومان، در اوج بار یعنی از هفت شب تا 11 شب 711 تومان و کم باری یعنی از 11 شب تا ۶ صبح 178 تومان خواهد بود.
به گفته وی کل انرژی مورد نیاز شهرکهای صنعتی در حال حاضر حدود 18 هزار مگاوات است که حدود 10 هزار مگاوات آن تامین شده است. بهنظر میرسد تولید سالانه برق در وزارت نیرو بهدلیل کمبود منابع مالی، کمتر از حد تعیین شده بوده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- شاهد دوم رکود تیرماه
- مواد اولیه 180 کارخانه تولیدی در اثر قطعی برق از بین رفت/ متوسط خسارت وارده به تولیدکنندگان 500 میلیون تومان
- نحوه محاسبه قبوض برق چگونه است؟
- جدول قطعی برق شهرستانهای استان تهران منتشر شد
- ابلاغ تصمیمات دولت درخصوص ساماندهی خاموشی برق مشتركان خانگی و تجاری
- زمان قطعی برق در شهرستانهای استان تهران اعلام شد
- ترمز برقی بورس و صنعت
- عامل اصلی قطعی برق؛ رمزارزها یا ضعف نیروگاهی؟