به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایسنا، هر چند اقتصاد افغاستان در طول سالهای گذشته تحت تاثیر جنگهای داخلی و مشکلات گسترده با محدودیتهای جدی مواجه بوده اما همچنان این کشور به عنوان یکی از اصلی ترین اهداف صادراتی ایران، میتواند در آینده نقشی کلیدی در واردات کالاهای ایرانی داشته باشد.
افغانستان در سالهای گذشته توانسته رشد مثبت اقتصادی خود را حفظ کند و همچنین نرخ تورم کمتر از پنج درصد در این کشور نشان دهنده ثبات نسبی در شرایط اقتصادی این همسایه شرقی کشور است.
ایران در طول سالهای گذشته توانسته نقش خود به عنوان اصلی ترین تامین کننده کالا در افغانستان را حفظ کند، هرچند آمارهای کاهشی سالهای گذشته و افزایش نقش آفرینی کشورهای رقیب در این حوزه، زنگ خطر صادراتی جدیدی برای ایران به صدا در آورده است.
آمارها نشان میدهد که ایران در فصل نخست سال 1400، توانسته 570 میلیون دلار با وزن 1400 تن به افغانستان صادر کند. این عدد در قیاس با مدت مشابه سال قبل، از نظر ارزش افزایشی حدودا 75 میلیون دلاری را نشان میدهد اما از نظر وزنی صادرات ایران حدودا 72 هزار تن کاهش یافته است.
ترکیب صادراتی ایران به افغانستان در سال 1399 نشان میدهد که چدن، آهن و فولاد اصلیترین گروه صادراتی ایران به این همسایه شرقی بوده است و در رتبههای بعدی، شیشه، مواد پلاستیکی، فراوردههای سبزیجات و میوه، قلع و غلات قرار دارند.
در آمارهای صادراتی به تفکیف کالا نیز میلههای آهنی، شیرینی، سیب تازه، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی و کف پوشهای غیر مخملی بالاترین رتبهها را به خود اختصاص دادهاند.
در سال 2019 میلادی، ایران سهم 18 درصدی از کل واردات افغانستان را به خود اختصاص داده و صدرنشین تامین کننده کالا در این کشور بوده است و در ردههای بعدی چین، پاکستان، هند، روسیه و امارات متحده عربی قرار گرفتهاند.
در سال 2020 اما سهم ایران به 17 درصد کاهش یافته و پاکستان پیشرفتی قابل توجه را به ثبت رسانده که میتواند برای صادرکنندگان ایرانی یک زنگ خطر مهم باشد.
ایران همچنین در سال 2019، از افغانستان حدودا 15 میلیون دلار کالا وارد کرده که دو درصد از کل صادرات این کشور به شمار میرود.
در سال 2020 اما میزان این واردات به هشت میلیون دلار کاهش یافته و سهم ایران از کل صادرات افغانستان به حدود یک درصد کاهش یافته و به این ترتیب تراز تجاری مثبت قابل توجهی برای کشور به وجود آورده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- جزئیات تجارت خارجی ایران و افغانستان از ابتدای سال 1400
- آخرین وضعیت تردد کامیون ها در مرزهای افغانستان
- ممنوعیت مجدد صادرات از برخی گمرکات مرزی افغانستان
- در دوره تحریم، کدام کشورها پای ایران ماندند؟
- فراهم شدن امکان ثبت صادرات ریالی به کشورهای غیر از عراق و افغانستان در سامانه جامع تجارت
- مهلت ثبت اطلاعات فروش ریالی به عراق و افغانستان تا خرداد 1400 تمدید شد + نامه
- بانک صادرات به مهاجران افغانستانی فاقد کد شهاب یک ماه فرصت داد