به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد به گفته فعالان، افت قیمت دلار تحتتاثیر سه عامل قرار داشت. از نگاه آنها اولین عامل افزایش عرضه بازارساز ارزی و دومین عامل، سودگیری برخی معاملهگران از خریدهای پیشین بود. عامل سومی که قیمت دلار را تحت فشار نزولی قرار داد، کاهش تقاضای حوالهای و ، درهم بود.
افت قیمت دلار در دومین روز هفته موجب شد که سکه امامی نیز در مسیر نزولی قرار بگیرد؛ سکه امامی روز یکشنبه 50هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 10 میلیون و 530 هزار تومان رسید.
با وجود افت قیمت روز یکشنبه، حفظ سطح 10 میلیون و 500 هزار تومانی موجب شد که انتظارات افزایشی در بازار فعال باقی بماند. تحلیلگران فنی باور دارند، فلز گرانبهای داخلی برای اینکه وارد دوران جدید نزولی شود، نیاز دارد که سطح 10 میلیون و 500 هزار تومانی را از دست بدهد.
عرضه دلار بالای 24 هزار تومان
به گفته فعالان، یکی از مهمترین عواملی که زمینهساز افت قیمت دلار در روز یکشنبه شد، عرضه بازارساز ارزی بود. دیروز صرافیهای بانکی قیمت فروش دلار خود را 24 هزار و 100 تومان تعیین کردند که تغییری نسبت بهروز شنبه نداشت.
عرضه دلار دولتی با قیمتی مشابه روز شنبه، در شرایطی که بهای این ارز در بازار آزاد نزولی شده بود، زمینهساز کاهش ورود تقاضای کاذب به بازار شد.
گفته میشود که در روزهای اخیر معاملهگران تمایل بیشتری پیدا کرده بودند که از فاصله قیمتی بازار آزاد و صرافیهای بانکی کسب سود کنند و برخی از آنها سعی کرده بودند که از کارت ملی افراد عادی برای خرید ارز دولتی استفاده کنند.
گفته میشد که تحتتاثیر بالا رفتن تمایل معاملهگران برای خرید ارز از صرافیها، نرخ کرایه کارت ملی برای دلار سهمیهای، با افزایش 30 درصدی، از 300 به 400 هزار تومان رسید. کرایه کارت ملی در بازار برای خرید دلار سهمیهای دارنده کارت ملی استفاده میشود.
بازارساز برای از بین بردن چنین تقاضایی، نیاز داشت که دلار را نزدیک به قیمت بازار آزاد عرضه کند. معاملهگران در صورتی که فاصله بین قیمت دلار بازار آزاد و صرافیهای بانکی کاهش پیدا کند، نمیتوانند اقدام به اجاره کارت ملی افراد عادی کنند.
کاهش تقاضای حوالهای
به باور حاضران در بازار، یکی دیگر از عواملی که زمینهساز افت قیمت دلار شد، کاهش تقاضای حوالهای بود. نشانه افت تقاضای حوالهای، پایین آمدن نرخ حواله درهم بود. دیروز حواله درهم از کانال 6هزار و 700 تومان به زیر کشیده شد و وارد کانال 6 هزار و 600 تومانی شد.
نرخ حواله درهم و دلار در بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و به طور سنتی، کاهش یکی منجر به افت دیگری میشود. در کنار این، روز شنبه دلار به یکباره بالای 400 تومان رشد را تجربه کرد. از نگاه فعالان، این رشد موجب شد که برخی از معاملهگران تصمیم بگیرند که از خریدهای قبلی خود تا حدی کسب سود کنند.
اگر در روز جاری، دلار به بالای سطح 24 هزار و 500 تومانی بازگردد، ممکن است بار دیگر خریداران با قدرت وارد بازار شوند. با این حال، تا زمانی که دلار زیر 24 هزار و 500 تومان است، احتمال افت قیمت تا محدوده 24 هزار و 200تومان وجود دارد.
به گفته فعالان، عامل تعیینکننده برای قیمت دلار، رفتار درهم در روزهای آتی است. در صورتی که حواله درهم به بالای محدوده 6 هزار و 700تومانی برگردد، افزایشیهای بازار ارز داخلی نیز فعالتر خواهند شد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- ورود آرام دلار به کانال جدید
- محرکهای دلار برای ورود به کانال 25 هزار
- عملکرد ضعیف بازارساز در مدیریت بازار ارز/ هیجان معاملهگران در بازار بالا رفت
- عامل غیر بازاری رشد دلار
- عبور دلار از مرز حساس
- تغییرات دلار نیمایی و قیمت های پایه از ابتدای سال تا پایان خرداد 1400 + نمودار
- سبقت نزولی سکه از دلار
- دلار به دو شرط تک نرخی میشود