به گزارش ویکی پلاست به نقل از خبرگزاری تسنیم، در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران میتواند به سرعت میلیونها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.
ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و وابسته به درآمدهای نفتی است. این کشور قصد دارد پس از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریم ها، تولید خود را از 2.1 میلیون بشکه فعلی به 3.6 میلیون بشکه در روز برساند.
به این ترتیب سطح تولید ایران به سطح قبل از تحریم ها باز میگردد ولی این اتفاق به خاطر سالها سرمایهگذاری پایین در میادین نفتی و کاهش تولید، زمان می برد. انتظار میرود شرکت ملی نفت ایران صادرات نفت خود را از ذخایر روی خشکی و دریا آغاز کند که احتمالاً به 200 میلیون بشکه می رسند.
به این ترتیب ایران میتواند به مدت شش ماه، یک میلیون بشکه در روز نفت اضافی که یک درصد عرضه جهانی نفت را تشکیل میدهد صادر کند.
ایمان ناصری، مدیر بخش خاورمیانه شرکت اف جی ای و مشاور بازار نفت، میگوید:«ایران طی چند ماه پس از برداشته شدن تحریم ها، از حدود 60 میلیون بشکه ذخایر نفت خام خود استفاده میکند که 30 تا 35 میلیون بشکه آن طی دو سال گذشته جمع آوری شدهاند».
افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت تاثیر منفی میگذارد ولی بانک سرمایهگذاری گلدمن ساچز ماه گذشته اعلام کرد بازار جهانی نفت باید بتواند به سرعت این عرضه اضافی را جذب کند.
تقاضای جهانی برای نفت به دنبال بهبود اقتصاد جهان از بحران کرونا رو به افزایش است و تولیدکنندگان اوپک و متحدانش در مورد افزایش عرضه خود محتاطانه عمل میکنند تا از شوک ورود نفت ایران جلوگیری شود.
ایران طی ماههای اخیر ذخیره نفت در نفتکش ها را افزایش داده است تا برای آغاز صادرات آماده باشد. برخی از این ذخایر هنوز در آسیا، بزرگترین بازار نفت ایران قرار دارند.
طبق گفته همایون فلکشاهی یکی از تحلیل گران موسسه کپلر، تخمین زده می شود حدود 78 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در ایران بر روی آب ذخیره شده باشند. این رقم در سال گذشته میلادی برابر با 41 میلیون بشکه در روز بود.
نفتکشهای زیادی نزدیک به بازارهای شرق آسیا متوقف شده اند و آماده فروش نفت هستند.
فلکشاهی عقیده دارد شرکت های چینی و هندی و همچنین مصرف کنندگان اروپایی مثل شرکت های ساراس، انی و رپسول به خرید نفت ایران تمایل نشان میدهند.
مقامات ایران در مورد افزایش سریع تولید نفت خوشبین هستند و طبق گفته یکی از مقامات وزارت نفت ایران، بیشتر تولید از دست رفته را می توان طی یک ماه احیا کرد ولی ناظران نفتی انتظار دارند زمان بیشتری طول بکشد.
سارا وخشوری، رئیس شرکت اس وی بی انرژی اینترنشنال در این باره میگوید:«ما انتظار داریم تولید نفت ایران طی 3 ماه پس از برداشته شدن تحریم 500 تا 700 هزار بشکه در روز و پس از 6 تا 12 ماه، یک تا 1.2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد».
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- ثبات قیمت نفت به دنبال بازگشت تدریجی تولید پالایشگاه های آمریکا
- بازار نفت در سال 2022 با مازاد عرضه روبهرو میشود
- تولید نفت اوپک به بالاترین رقم طی ۱۵ ماه گذشته رسید
- نسخه ایمنسازی صادرات ۱۴۰۰
- در دوره تحریم، کدام کشورها پای ایران ماندند؟
- نرخ تورم کالاهای صادراتی 42 واحد درصد رشد کرد
- چرا قیمت نفت از 70 دلار گذشت؟
- پیش بینی اوپک درباره رشد تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم 2021
- در بازار نفت چه خبر است؟
- وزیر نفت کلنگ احداث طرح GTPP اسلام آباد غرب را بر زمین می زند