به گزارش ویکی پلاست، به نقل از Trading Economics معاملات آتی نفت برنت در روز چهارشنبه به بالای 69 دلار در هر بشکه رسیده و این بالاترین قیمت در یک ماهه گذشته است، زیرا خوش بینی نسبت به کاهش محدودیت ها در ایالات متحده و اروپا بیش از موارد COVID-19 در هند بود.
روز دوشنبه کمیسیون اتحادیه اروپا برنامه هایی را برای مسافران واکسینه شده کامل برای سفر به داخل اتحادیه اروپا بیان کرد و اقدامات ممکن است از اوایل چهارشنبه انجام شود. شاخص نفت خام برنت امسال تاکنون بیش از 30 درصد افزایش یافته زیرا با تقاضای واکسن های Covid-19 چشم انداز تقاضا بهبود می یابد.
در سمت عرضه، اوپک پلاس، این ماه کاهش تدریجی محدودیت های تولید نفت را پس از ایجاد کاهش های عمیق از زمان سقوط قیمت نفت ناشی از همه گیری در سال 2020 آغاز کرد. از سوی دیگر، مذاکرات احیای توافق هسته ای 2015 بین ایران و آمریکا به موفقیت، نزدیک شده است.
روز دوشنبه که عرضه های پ پ ها و PVC در بورس کالا انجام شد، بازارهای جهانی نفت، هفته جدید را با عقبنشینی به 66 دلار شروع کردند و ریزش دلار، خریداران را به استراحت فرستاد تا منتظر قیمت های پایین تر در هفته آینده باشند. اما شرایط بازار از دوشنبه تا امروز، یک تفاوت مهم دارد.
اوج گیری قیمت نفت و کم شدن فاصله آن با 70 دلار از یک سو و ریزش قیمت دلار به کانال 21 هزار تومان، دو گانه متضادی را ایجاد کرده که بالاخره هفته آینده، قیمت های پایه با چه رویکردی اعلام خواهد شد، افزایشی یا کاهشی یا بدون تغییر؟
میانگین هفتگی دلار نیمایی که قیمت های یکشنبه 12 اردیبهشت با آن محاسبه شد، 22,871 تومان بود و میانگین هفتگی، تا امروز (چهارشنبه 15 اردیبهشت) با 273 تومان کاهش به 22,598 تومان رسیده و با توجه به کاهش بودن میانگین روزانه (امروز در کانال 21,200 تومان) به احتمال زیاد، اُفت نیما کماکان ادامه دارد.
با پایان گرفتن معاملات این هفته محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی، میزان تغییرات نسبت به هفته گذشته مشخص می شود و فردا (پنجشنبه 16 اردیبهشت) اولین نشانه های تغییرات قیمت های جهانی، منتشر می شود. (تهیه اشتراک قیمت های جهانی از اینجا)
امتناع تولیدکنندگان از خرید، یک پیامد مهم دیگر نیز دارد. کم شدن موجودی، حجم تقاضا را در هفته های آینده افزایش می دهد و کم شدن موجودی بازار، تعادل قیمت ها را دستخوش تغییر خواهد کرد. لذا، خرید به حد رفع نیاز تا ثبات نسبی قیمت دلار در هفته آینده، می تواند تصمیم بهتری به نظر برسد. چرا که با چشم انداز کاهشی دلار، احتمال رقابت به حداقل می رسد و عمده کالاها با قیمت پایه معامله می شود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه