به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، رشد قیمت سکه و دلار در شرایطی صورت گرفت که از ابتدای هفته، روند بازارها نزولی شده بود و فلز گرانبهای داخلی و اسکناس آمریکایی افت قابلتوجهی را به ثبت رسانده بودند. به گفته فعالان بازار ارز پس از افت سنگین چهار روز ابتدای هفته نشان داد که نسبت به حفظ حمایت 23 هزار و 800 تومانی حساس است و به راحتی حاضر نیست، این حمایت را از دست بدهد.
بررسی روند قیمتی نشان میدهد که بعدازظهر روز سهشنبه، قیمت دلار به محدوده 23 هزار و 800 تومانی برخورد کرد و در این سطح بود که میزان خریداران افزایش یافت. با افزایش میزان خریدها، قیمت دلار سهشنبهشب به کانال 24 هزار تومانی برگشت و در روز چهارشنبه نیز این کانال را حفظ کرد.
با توجه به رشد قیمت دلار، طبیعی بود که میزان خریدها در بازار سکه نیز افزایش پیدا کند. این اتفاق در حالی رخ داد که شماری از معاملهگران در انتظار این بودند که فلز گرانبهای داخلی یک رقم از ارقام خود را از دست بدهد و به کانال ۹ میلیون تومانی برود.
بهنظر میرسد در بازار سکه نیز حمایت حساس مرز 10 میلیون تومانی است و تا زمانی که این مرز شکسته نشود، نمیتوان انتظار افت معنادار در بازار ارز را داشت.
دو دلیل عمده رشد دلار
به باور فعالان، معاملهگران بسیار امیدوار بودند که از مذاکرات وین، توافق اولیهای حاصل شود. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد و حتی اخباری منتشر شد که نشان میداد، ممکن است مذاکرات به صورت طولانیتری ادامه پیدا کند یا اساسا دو طرف به توافق اولیهای دست پیدا نکنند.
بهعنوان مثال از قول منبع خبری پرستیوی در وین عنوان شده بود که در مذاکرات، دستورالعمل آمریکا صرفا تعلیق تحریمها و نه لغو کامل آنهاست و در صورت رفع برخی تحریمها، آمریکا قصد دارد آنها را در بازههای 120 روزه و 180 روزه تمدید کند.
معاملهگران بازار داخلی تصور کردند که این تصمیم آمریکا چندان مورد قبول ایران نیست و به همین دلیل، امکان رسیدن به توافق دشوار است. بهرغم تکذیب خبر یاد شده، معاملهگران به آن بیتوجهی نکردند و تا حدی احتیاط خود را در فروش دلار بالا بردند.
عامل دومی که به رشد قیمت دلار در روز چهارشنبه کمک کرد، افزایش تقاضای حوالهای و رشد نرخ حواله درهم بود.
دلیل شکسته نشدن مقاومت دلار
گفته میشد که دیروز میزان خریدهای ارزی افزایش پیدا کرد. از نگاه برخی فعالان، دلیل اینکه مرز روانی 24 هزار و 400 تومانی حفظ شد، افزایش عرضه ارز توسط بازارساز بود. در واقع بازارساز در برابر افزایش تقاضای معاملهگران ایستاد.
روز چهارشنبه صرافیهای بانکی قیمت فروش دلار خود را روی عدد 23 هزار و 400 تومانی قرار دادند که 700 تومان زیر عدد بازار آزاد بود. در بازار متشکل ارزی نیز نرخ فروش دلار به عدد 23 هزار و 154 تومان رسید
بهنظر میرسید بازارساز سعی داشت با پایین نگه داشتن قیمت فروش خود به معاملهگران این سیگنال را مخابره کند که همچنان بهدنبال پایین بردن قیمتهاست.
با این حال خطر فروش در نرخهای پایین این است که موجب میشود صفهای آربیتراژی در بازار تشکیل شود.
درحالیکه کشور با شدت گرفتن تعداد بیماران کرونایی مواجه است، عدهای به قصد کسب سود در صفهای صرافیهای بانکی قرار میگیرند و تلاش میکنند که بهعنوان مثال، برای دریافت هر دلار، 700 تومان سود کنند.
آنها در صورتی که 2 هزار دلار دریافت کنند، با فروش این ارز در بازار آزاد حدود یک میلیون و 400 هزار تومان سود خواهند کرد.
درست است که در شرایط کنونی، هراس از به نتیجه رسیدن مذاکرات موجب میشود که افراد کمتری برای خرید ارزان به بازار مراجعه کنند، ولی بازارساز میتواند با نزدیک کردن قیمت صرافیهای و بازار آزاد زمینهساز کاهش نوسانات در بازار شود و مانع از تجمع افراد در دوران کرونا شود.
عمده تحلیلگران باور دارند، بازارساز در صورتی که بتواند چند ماه قیمت را در یک دامنه محدود نگه دارد، با هزینه کمتری موفق به پایین بردن قیمت دلار خواهد شد.
در واقع زمانی که سفتهبازان از افزایش قیمت دلار ناامید شوند، بهطور خود به خودی از بازار خارج خواهند شد. سفتهبازان در شرایط کنونی بهدنبال خرید ارز در قیمتهای پایینتر هستند.
شاید اگر بازارساز قیمت را در همین کانال 24 هزار تومانی نگه دارد، خود به خود سفتهبازان نیز از خرید ارزان ناامید شوند و کمکم به سوی بازارهای دیگر حرکت کنند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه