به گزارش ویکی پلاست به نقل از فارس، مرتضی لطفی مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی گفت: شستا در این شرکتها از 100 درصد تا 30 درصد سهام را در اختیار دارد که در این راستا 105 از 284 شرکت در برنامه واگذاری گروه شستا به بخش خصوصی قرار دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر مقدمات واگذاری و بازار یابی 51 شرکت در دستور کار واگذاریهای شستا قرار گرفته، عنوان کرد: ارزش این شرکتها معادل با 16 هزار میلیارد تومان قیمت گذاری شده و طی سه نوبت آگهی مزایده در جراید منتشر شده است.
لطفی از آغاز فرایند کارشناسی داراییها بعد از شناسایی مشتری در برنامه واگذاریها تاکید کرد و گفت: وجه حاصل از این واگذاریها با توجه به لزوم خروج از مدیریت بنگاهداری و سرمایهگذاری در دو بخش سهامداری به طور خرید سهام شرکتهای پردرآمد و یا حضور در پروژههای بزرگ و سودآور دولتی مصرف خواهد شد.
وی در برابر این پرسش که با توجه به سهامداری شستا در شرکتهای ذوب آهن اصفهان و یا شرکت ملی نفتکش آیا برنامهای برای تغییر مالکیت سهام در این شرکتها وجود دارد، پاسخ داد: در این شرکتها تا 40 درصد سهام در اختیار شستا باقی خواهد ماند و مازاد آن را در تابلوی بورس عرضه خواهیم کرد.
مدیر عامل شستا از نظر موافق دو وزارتخانه رفاه و دفاع بر سر ادغام هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی و سرمایه گذاری غدیر نیز سخن گفت و افزود: با ادغام این مجموعهها شرکت پتروشیمی ایران راهاندازی میشود.
بررسیها نشان میدهد، در فرایند ادغام این سه مجموعه سرمایه گذاری، ابتدا شستا اقدام به فروش سهام تاپیکو به هلدینگ خلیج فارس کرده و سپس با افزایش سرمایه و سلب حق تقدم هلدینگ خلیج فارس، شستا سهامدار مالکیتی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس خواهد شد.
هلدینگ خلیج فارس نیز مالکیت 49درصدی سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس و همچنین مدیریت پتروشیمیهای فن آوران،غدیر، نفت پاسارگاد،نفت ایرانول و آبادان را به دست خواهد آورد.
از سوی دیگر میتوان انتظار داشت، ساتا در ازای دریافت مطالبات سود مجامع خود از سرمایهگذاری غدیر اقدام به انتقال سهام شرکتهای پتروشیمی و پالایشی تحت مدیریت مستقیم و غیر مستقیم این مجموعه به شرکت سرمایه گذاری ساتا با نام اختصاری «شستان» خواهد کرد.
بنابراین آنچه باقی میماند سرمایهگذاری غدیر بدون شرکتهای پتروشیمی سودآوری است که فرایند ادغام یا واگذاری آن با آسوده خاطری بیشتری انجام میشود. هر چند این پیش بینیها برای رنگ واقعیت به خود گرفتن نیازمند زمان است.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- تجربه انتخاب مدیران عامل پتروشیمی آبادان و غدیر به کلیه انتصابات شستا تعمیم خواهد یافت
- درخواست هلدینگ ها از مجلس برای تسهیل برخی قوانین
- دو غول پتروشیمی «تاپیکو» و «هلدینگ خلیج فارس » ادغام میشوند
- روند تغییرات در هلدینگ خلیج فارس ادامه دارد
- مراسم معارفه مدیرعامل جدید هلدینگ خلیج فارس برگزار شد
- هلدینگهای صنعت پتروشیمی ضروری اما ضعیف هستند