به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در سه روز ابتدایی هفته، دلار حدود هزار و 400 تومان از ارزش خود را از دست داد و حتی به محدوده 24 هزار و 500 تومانی ریزش کرد.
با این حال، از روز سهشنبه جهت بازار عوض شد و قیمت طی دو روز حدود 800 تومان رشد کرد. بخش بزرگی از این افزایش مربوط به روز چهارشنبه بود که اسکناس آمریکایی با 500 تومان افزایش به بهای 25 هزار و 350 تومان رسید.
با وجود رشد دو روز انتهایی هفته، دلار در اولین هفته اسفندماه 2.2 درصد از ارزش خود را از دست داد. عدهای از فعالان با توجه به بازدهی هفتگی منفی، باور داشتند روند افت تدریجی دلار آغاز شده است.
آنها اعتقاد دارند، معاملهگران در حال سودگیری از خریدهای قبلی خود هستند و احتمال افت دلار تا محدوده 23 هزار و 800 تومان را مطرح میکنند.
در مقابل، گروه دیگری بر بازگشت دلار در روز انتهایی هفته به کانال 25 هزار تومانی تاکید دارند. از نگاه گروه دوم، تثبیت دلار بالای محدوده 25 هزار و 200 تومانی میتواند زمینهساز ورود خریداران جدید به بازار شود. از نگاه آنها، اخبار سیاسی به گونهای نیست که سمت و سوی انتظارات را کاهشی نگه دارد.
تاثیر اخبار بر بازار ارز
بیشتر فعالان و معاملهگران ارزی در شرایط کنونی بیشتر اخبار را دنبال میکنند و بر اساس نوع اخبار جهت معاملاتی خود را تعیین میکنند. در مقطعی از هفته گذشته، خبر آزادشدن پولهای ایران از کرهجنوبی مورد توجه قرار گرفت، ولی بعد نگرانی در مورد دورترشدن لغو تحریمها در بازار برجسته شد.
در روزهای پنجشنبه و جمعه که بازار بهصورت رسمی تعطیل بود، کمی میزان فروشها در بازار ارز و سکه افزایش یافت. در معاملات پشتخطی، دلار تا محدوده 24 هزار و 200 تومانی عقب نشست و در بازار سکه، فلز گرانبهای داخلی به محدوده 11 میلیون تومانی بازگشت.
چنین روندی در معاملات پشتخطی موجب شد که برخی از فعالان تصور کنند که شروع بازارها در روز شنبه با افت قیمت همراه خواهد بود. با این حال، در صورتیکه دلار بتواند مرز 25 هزار تومان را حفظ کند و سکه نیز بالای 11 میلیون تومان باقی بماند، خبری از ورود فروشندگان جدید به بازار دلار و سکه نخواهد شد.
عاملی که موجبشد بازار ارز و سکه در معاملات پشتخطی نزولی شود، تقویت گمانهزنیهای مربوط به پرداخت داراییهای ارزی ایران در کرهجنوبی بود.
سکه تحتفشار اونس طلا
سکه در ابتدای هفته با فشار قیمتی دلار مواجه شد و از محدوده 11 میلیون و 800 هزار تومانی، شروع به عقبنشینی کرد. این روند نزولی تا روز دوشنبه ادامه یافت تا اینکه سکه در این روز به زیر مرز حساس 11 میلیون تومانی رفت.
در حالیکه امید معامهگران کاهشی برای افت بیشتر قیمت بیشتر شده بود، بازیگران ارزی دستبهکار شدند و با افزایش خرید دلار به سکه کمک کردند که به کانال 11 میلیون تومانی بازگردد.
با این حال، در روزهای انتهایی هفته یک عامل اجاره نمیداد که سکه به اندازه کافی رشد کند و آن برگشت اونس دلار به کانال هزار و 700 دلاری بود.
در صورتیکه طلای جهانی کاهشی بماند و از کانال هزار و 700 دلار بالا نیاید، بازار سکه در روز شنبه تحتفشار این متغیر قرار خواهد داشت. سکه برای اینکه وارد فاز نزولی شود، باید محدوده 10 میلیون و 800 هزار تومانی را از دست بدهد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه