مدیر اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی
چکهای برگشتی در صورت نداشتن کد رهگیری قابل رسیدگی نیستند
به گزارش ویکی پلاست به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محبوب صادق نیک مدیر اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی بعد از ظهر امروز در نشست خبری در رابطه با قانون جدید چک، اظهار کرد: اگر بخواهیم قانون را ملاک قرار دهیم از سال ۹۷ یک سری از موضوعات حاضر در قانون لازم الاجرا بود، اما مدت زمانی برای آن در نظر گرفته نشده بود و از طرف دیگر اموری بود که برای آنها مهلت زمانی در نظر گرفته شد.
او بیان کرد: از جمله مواردی که برای آنها زمانی در نظر گرفته نشده بود، میتوان به ثبت آنی برگشت چک اشاره کرد به گونهای که وقتی شخصی جهت نقد کردن چک به بانک مراجعه میکند اگر حساب فرد مقابل موجودی کافی نداشته باشد، میتواند آن را برگشت بزند.
صادقی تصریح کرد: طی چند ماه اخیر اگر موعد پاس کردن چک میرسید اما فرد نمیتوانست در آن روز حسابش را پرکند، بانک به او مهلت 10 روزه میداد اما اکنون دیگر این طور نیست.
مدیر اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی گفت: اگر الان چکی برگشت بخورد و کد رهگیری نداشته باشد یعنی بانک آن را تایید نکرده است و بنابراین قوه قضائیه هم به پرونده او رسیدگی نخواهد کرد.
به گفته این مقام مسئول اکنون طی رابطهای که با قوه قضائیه برقرار شده از این به بعد کدهای رهگیری که بانکها صادر کردند را قضات میتوانند استعلام کنند، این امر رفت و آمد مشتریان را به میزان خیلی زیاد کاهش میدهد.
او بیان کرد: موضوع دیگری که در قانون لحاظ شده، ایجاد پایگاه داده بوده است. به طوری که وقتی یک چک برگشت میخورد اطلاعات آن در سامانه ثبت میشود تا بانکهای دیگر هم به آن دسترسی داشته باشند.
صادقی تصریح کرد : اگر چکی برگشت خورد تمام محدودیتها برای آن اعم از عدم دریافت دوباره تسهیلات، عدم صدور ضمانت نامه و سایر موارد اجرا خواهد شد.
مدیر اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی تصریح کرد: موارد متذکر شده ممکن است بر شرکتها و نظام اقتصادی کشور تا حدودی تاثیر بگذارد که در این رابطه نیز شورای تامین عملکردی را در نظر گرفته است که آیین نامه آن به هیئت وزیران ارسال شد که به تایید رسید، به طوری که اگر اکنون شرکتی با مشکل مواجه شود به شورای تامین مراجعه میکند و بعد از دریافت مصوبه از محدودیتهای به وجود آمده مستثنا میشود.
او افزود: البته این استثناها برای دریافت مجدد چک نخواهد بود بلکه میتواند به دریافت ضمانت نامه، تسهیلات و سایر خدمات نیز تسری پیدا کند، برای آنکه ما روند مسدودسازی حسابها را تسریع کنیم یعنی بند ب ماده مکرر را اجرایی کنیم یکسری محدودیتها برای او به وجود خواهد آمد.
صادقی نیک در پایان تاکید کرد: در فاز اول اگر حساب شخص در زمان سررسید پولی نداشت از سایر حسابهای او پول برداشت خواهد شد و به حساب دارنده چک واریز خواهد شد در فاز دوم تمام حسابهای فرد به میزان مبلغ چک مسدود خواهد شد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- چکهای برگشتی با موجودی سایر حسابها پاس میشود
- چگونه چکهای جدید صیادی را برگشت، اجرا و وجه آن را وصول کنیم؟
- چکهای جدید فعلا به بازار نمیآیند
- درج کد یکتا بر روی همه چکها
- اجرای قانون چک به تعویق نیفتاد/ فقط یک بند به پایان سال موکول شد
- 15 کلید چک جدید
- دسته چکهای جدید از یک ماه آینده توزیع میشوند
- تسهیل روند پیگیری قضایی در خصوص چکهای برگشتی
- افزایش آمار تعداد چکهای برگشتی در بهمن 98
- جزییات لغو سه ماهه محرومیتهای بانکی دارندگان چکهای برگشتی