گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، به دعامل اصلی رشد قیمت سکه، افزایش قیمتها در بازار ارز بود؛ دلار در این روز 450 تومان افزایش یافت و به بهای 25 هزار و 400 تومان رسید.
بازار پس از سه روز نوسان در کانال 24 هزار تومان، دیروز به بالای کانال 25 هزار تومان بازگشت و بالاترین قیمت از سه شنبه هفته گذشته را ثبت کرد.
بازگشت دلار به بالای 25 هزار تومان موجب شد که برخی از معاملهگران عنوان کنند که این ارز به کف قیمتی برخورد کرده است و حداقل به طور موقت تمایلی برای نزول به زیر سطح 24 هزار و 500 تومان را ندارد.
در واقع، از ابتدای هفته بازار چند بار سطح 24 هزار و 500 تومانی را مورد آزمون قرار داد ولی نتوانست آن را بشکند. نرخ بسته شده بازار هم هیچ گاه زیر 24 هزار و 700 تومان نرفته بود و همین موضوع تا حدی نشان میداد که بازار آمادگی پذیرش قیمتهای پایینتر را حداقل در مقطع کنونی نداشته است.
روند بازار از چه زمانی تغییر کرد؟
روند بازار ارز از نیمه دوم روز یکشنبه تغییر کرد؛ «دنیای اقتصاد» هم در گزارش قبلی خود اشاره کرد که میزان فروشهای احتیاطی در بازار پایینتر آمده است و هراس از افت بیشتر قیمتها تا حدی افت کرده بود.
روز دوشنبه خریداران هم با اطمینان بیشتری وارد بازار شدند و در نهایت قیمت نه تنها توانست از مرز 25 هزار تومانی عبور کند که به نزدیکی سطح 25 هزار و 500 تومانی رسید.
ورود دلار به کانال بالاتر اطمینان معاملهگران برای اینکه اظهار کنند، سطح 24 هزار و 500 تومانی کف موقت بازار بوده است را بالا برد. برخی فعالان باور دارند،دلار برای اینکه در ادامه پاییز به زیر سطح یاد شده بازگردد، نیاز به اخبار مثبت بیشتر دارد.
با این حال، عدهای عنوان میکنند، بازار هر چقدر به زمان ورود بایدن به کاخ سفید نزدیک شود، بار دیگر با فشار فروشها مواجه میشود. با وجود اینکه دلار دیروز افزایشی شد، معاملهگران انتظارات افزایشی خود را هم چندان تشدید نکرده بودند.
در واقع آنها بیشتر باور داشتند که باید بهصورت پلهای اقدام به خرید کرد و نباید احتیاط را کنار گذاشت. عدهای از تحلیل گران فنی عنوان میکردند که باید خط 26 هزارتومانی را به عنوان مبنای تحلیل در نظرگرفت.
این گروه اعتقاد داشتند تا زمانی که دلار زیر 26 هزار تومان قرار دارد، نباید خطر افت دوباره قیمتها را دست کم گرفت، ولی اگر قیمت از این خط عبور کرد، سقف 27 هزار تومانی را میتوان بهعنوان سقف اول هدفگذاری کرد.
در روزی که قیمت دلار افزایشی بود، طبیعتا سکه هم راه صعودی را در پیش گرفت. با این حال، سکه طلا تحت فشار یک متغیر کاهشی قرار دارد و این مساله میتواند سرعت رشد آن را تحتتاثیر قرار دهد.
این متغیر افت اونس طلا در بازارهای جهانی است که دیروز تا ساعت 7 بعدازظهر به وقت تهران تا هزار و 775 دلار پایین رفته بود. قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی کاهش یافت و تحتتاثیر خوشبینی بازار به ساخت واکسنهای موفق و بهبود اقتصادی سریعتر، در مسیر ثبت بزرگترین کاهش قیمت ماهانه در چهار سال اخیر قرار دارد.
به گزارش «ایسنا» بهای اونس طلا از ابتدای نوامبر تاکنون9/ 5 درصد کاهش داشته که بزرگترین کاهش ماهانه از نوامبر سال 2016 تاکنون است. در بازار معاملات آتی آمریکا هم هر اونس طلا با 5/ 0 درصد کاهش، به 1772 دلار و 60 سنت رسید.
به گفته مایکل مک کارتی، استراتژیست ارشد شرکت «سی ام سی مارکتس»، واکسن باعث خوشبینی به بهبود اقتصادی شده و جذابیت سرمایهگذاری در داراییهای امن مانند طلا را تضعیف کرده است.
شکسته شدن مرز 1800 دلار هم این تصور را قوت بخشیده و باعث کاهش بیشتر قیمتها شده است. خوشبینی به عرضه واکسن کووید-19 ارزش دلار را به پایینترین حد در بیش از دو سال اخیر رسانده و بازارهای سهام جهانی را در مسیر رکورد رشد ماهانه قرار داده است.
عامل دیگر تقویت ریسکپذیری
عامل دیگری که ریسکپذیری بازار را تقویت کرد، آماری بود که نشان داد فعالیت کارخانهای چین در نوامبر با سریعترین روند در بیش از سه سال اخیر توسعه پیدا کرده است.
براساس گزارش رویترز، سرمایهگذاران اکنون منتظر اظهارات جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا هستند که هفته جاری به بیان توضیحاتی در کنگره آمریکا میپردازد.
به گفته مک کارتی، این ریسک که بانک مرکزی برنامه آمریکا خرید اوراق قرضه را کُند یا حتی متوقف کند، دلیل دیگری برای احتیاط معاملهگران نسبت به چشم انداز طلا است.
طلا پناهگاه امن دارایی در برابر تورم ناشی از تدابیر محرک مالی محسوب میشود. بانک سیتی انتظار دارد ریزش قیمت طلا در دسامبر ضعیف شود و این فلز در مرز 1700 دلار حمایت پیدا کند و سپس در مدت سه تا شش ماه بعدی حرکتش به سمت مرز 2000 دلار را تجدید کند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه