شنبه ۲۲ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تعویض زمین افزایش قیمت از دلار نیمایی به قیمت های جهانی
سال 99 با دو رخداد مهم آغاز شد، اوج گیری همه‌گیری کرونا از یک سو و افزایش قیمت دلار از سوی دیگر. همه‌گیری کرونا به صورت جدی از پایان بهمن سال 98 در سراسر کشور، کسب و کارها را تحت تأثیر قرار داد و دلار هم با شدت‌گیری تحریم‌ها، ماه به ماه افزایش یافت و در پایان مهر امسال، به قله‌ی 32 هزار تومان رسید.

به گزارش ویکی پلاست، افزایش هفته به هفته‌ی دلار، باعث شد تا دلار نیمایی هم دنباله‌ی این افزایش را گرفته و هر هفته، بهای آن بیشتر از هفته‌ی قبل شود.

دلار نیمایی از ابتدای امسال که 13,562 تومان بود، تا امروز (یکشنبه 9 آذر 1399) 12 هزار و 281 تومان (90.5 درصد) رشد داشت و به 25 هزار و 843 تومان رسیده است.

همین افزایش مستمر هفته به هفته، دلار نیمایی را به اهرم مهم تعیین قیمت های پایه در سال 99 تبدیل کرد و چشم ها هر روز خیره به میزان افزایش نیما بود.

حتی تغییر میانگین هفتگی به ماهانه هم نتوانست سرعت رشد نیما را متوقف کند و تنها پس از دو هفته ایجاد تأخیر، میانگین ماهانه هم، راه میانگین هفتگی را در پیش گرفت.

در کنار افزایش قیمت دلار نیمایی، اُفت قیمت نفت در بازارهای جهانی به علت افزایش عرضه از یک سو و همه گیری کرونا و رکود صنایع و حمل و نقل از سوی دیگر، باعث شد قیمت نفت، خوراک و محصولات پتروشیمی با رکود، مواجه شود.

از پایان آبان امسال و انتشار خبرهایی از تأیید واکسن کرونا و پس از آن، تأیید چند واکنس دیگر، بازارهای جهانی نفت و کامودیتی‌ها، واکنش مثبتی از خود نشان دادند و قیمت نفت از محدوده 43 دلار به 48 دلار رسید و متعاقب آن، قیمت خوراک و محصولات پتروشیمی نیز رو به افزایش گذاشت.

پیش از اعلام نتایج مثبت واکسن کرونا، انتخابات آمریکا هم برگزار شد و ترامپ بازی را به بایدن واگذار کرد. انتقال قدرت از جناح جمهوری خواه که با تحریم های مداوم، اقتصاد ایران را به سخت ترین روزها کشاند، به جناح مقابل، بازی دلار را در اقتصاد ایران تغییر داد.

امیدواری ها به بازگشت آمریکا به برجام و پایان گرفتن تحریم ها، ترمز دلار را کشید و از اواخر مهر، دلار از مرز 32 هزار تومان، به کانال 24 هزار تومان، عقب نشینی کرده است.

نتیجه تلاقی این دو رویداد، یعنی کاهشی شدن دلار با افزایش قیمت جهانی نفت و محصولات پتروشیمی، حالا بازی افزایش قیمت را از زمین دلار، به زمین قیمت های جهانی تغییر داده و در هفته دوم آذرماه، و در حالی که میانگین ماهانه دلار نیمایی نسبت به هفته اول آذر، 170 تومان کاهش داشته، ولی تغییرات قیمت های جهانی، بسیار قوی تر از دلار، روی قیمت های پایه، اثر خواهد گذاشت.

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 86%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟