به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد، تفاوت قیمتی ارز آزاد و ارز دولتی فساد زاست و دولت نیز در شرایط کنونی آماده حذف ارز 4200 تومانی است.
این اظهار نظر رزم حسینی از این باب اهمیت دارد که وی در خصوص موضوع ترخیص کالاهای رسوبی تصمیمات موثر و عملیاتی گرفته و حالا که تفاوت نرخ ارز آزاد و دولتی بسیار زیاد شده است، به نظر میرسد مجموع عوامل اقتصادی و سیاسی دست به دست هم داده اند تا شرایط برای تک نرخی شدن ارز آماده شود.
از طرف دیگر محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره نرخ ارز و نفت در بودجه 1400 گفت: نرخ ارز را در لایحه بودجه سال آینده حدود 11 هزار و 500 تومان در نظر گرفتیم و برآوردهای اولیه برای نفت نیز برای هر بشکه 40 دلار است.
ذکر این نکته ضروری است که دقیقا یک سال قبل در همین روزها موضوع حذف ارز 4200 تومانی و افزایش نرخ محاسباتی ارز در بودجه بسیار جدی شد و حتی تا جلسه نهایی هیئت دولت نیز بر اساس همین رویه کار پیش رفته بود که در نهایت با مخالفت برخی مجددا مقرر شد در بودجه 1399 نیز ارز 4200 پابرجا باشد.
اما حالا گمانه زنی های جدی در خصوص حذف ارز دولتی مطرح شده که در این خصوص باید به این نکته توجه کرد که تک نرخی شدن ارز باید در قیمت ارزی در بازار آزاد انجام شود که فاصله زیادی با نرخ هدف دولت نداشته باشد.
به گزارش تسنیم، اعلام نرخ ارز محاسباتی در بودجه 1400 و تاکید وزیر صمت بر حذف ارز 4200 نشان دهنده عزم جدی دولت برای تک نرخی شدن ارز در ارقام بسیار پایین تر از نرخ ارز آزاد است. زمان اندک باقی مانده تا انتخابات سال 1400 این تصمیم مهم را حساسیت برانگیز تر کرده است.
تعیین نرخ 11500 تومانی در بودجه سال 1400 با احتساب نرخ میانگین موزن برای واردات کالاهای اساسی و واسطه ای به نوعی بیان گر این موضوع است که نرخ ارز در بازار آزاد نیز باید کاهش بسیار چشم گیری داشته باشد تا تک نرخی شدن ارز در قیمت هدف محقق شود، در غیر این صورت تنها قیمت ارز در بودجه بالا رفته و با گران تر شدن ارز واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی شاهد رشد بیشتر قیمت این اقلام خواهیم بود.
در این حوزه بایستی بررسیهای دقیق تری انجام شود چراکه نرخ ارز محاسباتی در قانون بودجه به تنهایی یک عنصر موثر در قیمتگذاری ها نیست اما به هر حال اعلام این نرخ یک سیگنال موثر برای بازار محسوب میشود.
گفتنی است، در سنوات قبل نیز تسعیر نرخ ارز نفت و فرآورده های صادراتی کشور، برای واردات کالاهای اساسی و واسطهای بر اساس ارزش میانگین موزون و با توجه به هدف گذاریهای وارداتی برای آنها صورت میگرفت.
حالا بر اساس اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه این نرخ تقریبا دو برابر میشود و به این ترتیب شرایط برای تک نرخی شدن ارز بازار آزاد و دلارهای نفتی واردات کالاهای اساسی مهیاتر خواهد شد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- انتخابات اتاقهای بازرگانی و تایید فقط ۵۸ درصد از كانديداها!
- ضامن مشارکت در انتخابات اتاق
- ارز 4200 تومانی پای دلالان را به بورس کالا باز کرد/ وزارت صمت سریعتر «طرح افق» را برای حذف دلالی اجرا کند
- تهاتر بین صادرکننده و واردکننده نرخ دلار را تعدیل میکند/ امکان کاهش نرخ ارز وجود دارد
- بلاتکلیفی تولیدکنندگان با نرخ ارز
- اثر نرخ ارز بر تولید