به گزارش ویکی پلاست به نقل از اکسپورتنا، کارت بازرگانی واحدهای بازرگانی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها برای سالهای 97 و 98 تقریبا صفر است تعلیق خواهند شد که تا امروز حدود 2500 کارت بازرگانی تعلیق شده است.احسان قمری در مورد اهمیت بازگشت ارز حاصل از صادارت اظهار داشت: با مسائل و موضوعات به وجود آمده، از ابتدای سال دغدغه اصلی سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی بود و با توجه به مشکلات ناشی از تحریمها و صادرات نفت خام، فرصتی بوجود آمد تا صادرات غیرنفتی را ارتقا دهیم.
البته نامگذاری سال جدید به سال رونق تولید از سوی مقام رهبری وظیفه ما را دوچندان کرد. بنابراین اولین بسته حمایتی از صادرات غیرنفتی توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد و سرفصلهای آن را با اولویتهای بازگشت ارز حاصل از صادرات در نظر گرفتیم یعنی صادرکنندگان بشرطی میتوانند از مشوقها استفاده کنند که ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد بازگردانند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه صادرات پیشران توسعه است و برای تولید و اشتغال با آن نیاز داریم، تشویق صادرکنندگان صرفاً از این مبنا صورت میگیرد تا ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردانند بنابراین مبنای بسته حمایت از صادرات غیرنفتی براساس بازگشت ارز است.
در کنار این موضوع ابلاغیه دیگری از سوی ریاست جمهوری داشتیم تا وزارت صمت ابزارهای تشویقی برای بازگشت ارز را در نظر بگیرد و صادرکنندگانی که میزان بیشتری از ارز خود را به کشور بازگردانند و تعهدات خود را به نحو بهتری ایفا کنند از مزایای بسته بهرهمند شوند.
بنابراین شرط اول برای پرداخت مشوقهای صادراتی بازگشت ارز است و بین کسانی که ارز خود را به کشور بازگرداند؛ صادر کنندگانی که بیشتر به تعهدات خود عمل کنند در اولویت حمایت قرار دارند.
دبیر کارگروه اقدام ارزی تصریح کرد: البته بخش اعظمی از صادرکنندگان ما ارز خود را به کشور باز میگردانند بطوریکه نزدیک به 1400 صادرکننده تقریبا صددرصد ارز حاصل از صادرات خود در دو سال اخیر یعنی تقریبا 14 میلیارد دلار را به کشور بازگردانند و ما نیز نگاه ویژهای به این گروه داشتهایم تا الگویی برای صادرکنندگان دیگر باشند.
بنابراین همه صادرکنندگان ما برای بازگرداندن ارز با در نظر گرفتن تحریمها و نقل و انتقال ارز تلاش دارند و اینکه برخی از صادرکنندگان ادعا دارند که ما به هیچ عنوان نمیتوانیم ارز را بازگردانیم اصلا قابل قبول نیست.
وی خاطرنشان کرد: در طول دو سه هفته اخیر با تلاشهای ما در سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت و سازمان صمت استانها روند بازگشت ارز به کشور تسریع شده و بسیاری از صادرکنندگان که نمیتوانستند ارز را بازگردانند با مشورتها و راهکارهای ارائه شده ارز را به کشور بازگرداند که در آینده نزدیک آمار آن اعلام خواهد شد.
مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران در توضیح شاخصهای بسته تشویقی اظهار داشت: بسته تشویقی باید بستهای جامع باشد یعنی همه دستگاههای متولی صادرات شاخصهای خود را برای تشویق صادرکنندگان اعلام کنند.
مثلاً گمرک اعلام میکند، صادرکنندگانی که ارز بیشتری را بازمیگرداند از مسیر سبز عبور کنند یا بانک مرکزی تسهیلات ویژهای را برای این گروه در نظر میگیرد.
از همین روی از یک یا دو هفته پیش مکاتباتی را با اعضای شورای عالی صادرات داشتهایم و به همه دستگاه مختلف اعلام کردیم که این شاخصها و خدمات را به ما بگویند.
البته ما پیشنویس بسته را تنظیم و منتظر اعلام شاخصهای آنها هستیم. مثلاً در مورد دریافت تسهیلات ریالی از محل صندوق توسعه ملی اولویت با صادرکنندگانی است که بیشترین ارز را به کشور برگرداند، برای حضور در نمایشگاههای بین المللی پس از کرونا امتیازات ویژه داده میشود و در مورد تسهیلات بانکی نیز بخشی از سود آن را سازمان پرداخت میکند.
وی ادامه داد: بنابراین سیاست ما معطوف بر تشویق است تا تنبیه، اما نظر وزارت صمت که ما اعلام کردیم این است که تا پایان شهریورماه کارتهای بازرگانی واحدهای تولیدی صادراتی تعلیق و ابطال نخواهد شد اما کارت بازرگانی واحدهای بازرگانی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها برای سالهای 97 و 98 تقریبا صفر است تعلیق خواهند شد که تا امروز حدود 2500 کارت بازرگانی تعلیق شده است، البته با تساهل در نظر گرفته شده و در صورت عمل به تعهدات، به فوریت کارت بازرگانی آنها از حالت تعلیق خارج خواهد شد.
قمری خاطرنشان کرد: بنابراین باید بین صادرکنندگان واقعی و صادرکنندهنماها تفاوت قائل شد، شاید در سال 97 به دلیل آنکه اولین تجربه ما بود با تعدد مقررات مواجه بودیم اما در سال ۹۸ یک رویه واحد وجود داشت و ادعای برخی از صادرکنندگان مبنی بر اینکه با قوانین آشنا نبودیم، قابل قبول نیست. متاسفانه ما صادرکنندگانی داریم که در یک و نیم سال گذشته، ارزی را به کشور بازنگردانند.
دبیر کارگروه اقدام ارزی در مورد مشکلات بانکی ناشی از تحریم ها در نقل و انتقال ارز اظهار داشت: با احترام به تمامی صادرکنندگان باید گفت اگر مشکلی وجود دارد که حتماً هست، برای آن 1400 صادرکننده هم وجود دارد. در مورد بازگشت ارز از برخی کشورها مشکلاتی داریم که این مشکلات را بانک مرکزی و مجموعه ما این در حال پیگیری است بطوریکه هر صادرکننده میتواند به بانک مرکزی یا سازمان توسعه تجارت مراجعه کند و حتما راهکاری را برای بازگشت ارز ارائه خواهیم کرد.
مثلا برخی از صادرکنندگان نسبت به فرصت 4 ماهه گلایه داشتند که ما براساس نوع کالا زمان آن را تمدید کردیم بطوریکه این مهلت برای فرش دستبافت تا یک سال نیز افزایش یافت.
وی ادامه داد: شبکه بانکی و صرافیهای مجاز ما تمام تلاش خود را انجام میدهند تا صادرکنندگان و واردکنندگان با استفاده از همه ظرفیتهای خود و در چارچوب دستورالعمل بازگشت ارز، بتوانند ارز خود را رد و بدل کنند تا مشکلی بوجود نیاید.
شاید گروهی از صادرکنندگان در کشوری هستند که امکان بازگشت ارز وجود ندارد که در این صورت گروهی از واردکنندگان معرفی میشوند تا بر اساس توافق این همکاری صورت بگیرد تا مشکلی برای مواد اولیه، تولید و اشتغال نیز بوجود نیاید.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- صدور کارت بازرگانی برای صادرکنندگان مبتدی متوقف شد/ ممنوعیت تمدید کارت بازرگانی دارندگان تعهد ارزی
- چالشهای جدید فعالان اقتصادی برای دریافت کارت بازرگانی از سامانه جامع تجارت
- تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان غیرمتعهد از پایان شهریورماه
- بسته شدن حساب و تعلیق کارت بازرگانی هزار و 580 نفر
- ابلاغ مصوبه تعیین سقف ارزش کالای صادراتی برای دریافت کنندگان کارت بازرگانی
- چرا اتاق بازرگانی، دیگر کارت بازرگانی صادر نمی کند؟
- کارت بازرگانی صادرکنندگان متخلف تعلیق شود
- هشدارها به صادرکنندگان متخلف به اوج رسید/ ارسال پیامک و هشدار نسبت به ابطال کارت بازرگانی