دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

سیگنال کاهش از بازار پلیمرها
پس از 12 هفته بالاخره اولین سیگنال کاهشی در بازار پلیمرها خودنمایی کرد و شاهد بودیم که بزرگ‌ترین افت قیمت‌های هفتگی «شاخص قیمت پلیمرهای دنیای‌اقتصاد» در 14 هفته اخیر به ثبت رسید.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، هفته گذشته «شاخص قیمت پلیمرهای دنیای‌اقتصاد» با 28/ 0 درصد افت به 16 هزار و 370 تومان رسید که یک گام کمتر از هفته قبل از آن بود.

این شرایط در حالی به ثبت رسید که بهای نیمایی ارز مورد محاسبه در قیمت‌های پایه پیشین در بورس کالا با 58/ 0 درصد افت همراه شد و با قیمت 18 هزار و 270 تومان مورد محاسبه قرار گرفت.

  البته احتمال افزایش متوسط قیمت‌های نیمایی ارز در هفته جاری وجود دارد که یک سیگنال مهم برای افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمیایی در بورس کالاست.

قیمت‌های موجود در بورس و بازار اما به قدری بالاست که خرید مواد اولیه به شکل‌نگران‌کننده‌ای خودنمایی کرده است بنابراین عقبگرد احتمالی تقاضا در بازار آزاد خود یک سیگنال جدید به شمار می‌رود.

هیچ بعید نیست آخرین تکانه‌های افزایش قیمتی در بازار پلیمرها را شاهد باشیم شاید تغییر از هم‌اکنون آغاز شده است.

البته التهاب در بازار پلی‌اتیلن ترفتالات بطری یا پلی‌پروپیلن‌ها شدت گرفته که نیاز به مدیریت سریع دارد. بازار پت بطری ملتهب‌ترین بازار پلیمری در هفته گذشته بوده که با رقابت برای خرید نزدیک به 40 درصدی روبه‌رو شد آن‌هم در شرایطی که متوسط قیمت در این بازار به نسبت هفته قبل از آن از رشد 5 درصدی برخوردار بود که بالاترین رشد قیمت‌ها در بین گروه‌های کالایی پلیمری در بورس کالاست.

افت تقاضای کل و توجه بازار به گریدهای جذاب

هفته گذشته حجم عرضه‌های مرسوم پلیمری در بورس کالا با 11 درصد رشد به 90 هزار و 905 تن رسید که بالاترین میزان از هفته منتهی به 2 خرداد تاکنون است.

این رشد عرضه در شرایطی ایجاد شد که چندان هم انتظار نداشتیم بازار با رشد عرضه‌ها روبه‌رو شود ولی ترس واقعی از عدم رشد قیمت‌ها و حتی تغییر فاز بازار را نمی‌توان نادیده گرفت که ترغیب فروشندگان به رشد عرضه‌ها را در پی داشته است.

هفته گذشته اما تقاضا افت 79/ 12 درصدی داشت که نکته مهمی به شمار می‌رود و نشان از کاهش جذابیت خرید در بازار دارد.

این داده مهم به این معنی است که بازار به آینده بدبین شده و انتظار رشد قدرتمند و مستمر قیمت‌ها را در نظر نمی‌گیرد.

البته بهای آزاد ارز هم به سطوحی  بی‌سابقه افزایش یافته و در این قیمت‌های فعلی مدتی است آرام گرفته بنابراین احتمال رشد بیشتر قیمت‌ها را محدود می‌کند بنابراین در شرایط فعلی هم در بازار ارز و هم در بازار پلیمرها تردید جای خریدهای هیجانی را گرفته و هیچ بعید نیست آینده متفاوتی را در این بازار شاهد باشیم اگرچه هر اتفاقی هم قرار باشد بیفتد اثر آن در کوتاه‌مدت خود را نشان نمی‌دهد.

البته این روند کلی یعنی رشد 11 درصدی عرضه و افت 79/ 12 درصدی تقاضا موجب شد تا حجم معاملات هفتگی تنها 58/ 0 درصد افت داشته باشد و به 64 هزار و 963 تن برسد.

این رقم پایین‌ترین میزان از هفته منتهی به 8 خردادماه تاکنون است اگرچه در سه هفته اخیر شاهد هستیم حجم معاملات کمتر از متوسط هفتگی در نیمه دوم سال گذشته است که از این اتفاق نمی‌توان به سادگی گذشت.

به‌صورت دقیق‌تر بازار در قیمت‌های بالای فعلی و عدم در اختیار داشتن عرضه مکفی فضای چندانی برای خودنمایی نداشته و البته این شرایط ردپای رکودی جدیدی را برجا می‌گذارد که هنوز نمی‌توان درباره آن به صراحت اظهارنظر کرد.

حفظ جانب احتیاط در بازار پلیمرها

در هفته گذشته نسبت تقاضا به عرضه‌ها در بورس کالا 163/ 1 بود یعنی در برابر هر تن عرضه مرسوم 16/ 1 تن تقاضا ثبت شد که پایین‌ترین رقم از هفته منتهی به 8 خردادماه تاکنون است؛ به عبارتی با وجود آنکه بازار از پتانسیل عرضه گسترده برخوردار بود ولی خریداران جانب احتیاط را رعایت کردند و اوج تقاضای ثبت شده اغلب به بازار گریدهای جذاب وارد شد که در شرایط فعلی از تقاضا و جذابیت بالاتری برخوردار هستند.

از ویژگی‌های عجیب هفته گذشته داد و ستد 46/ 71 درصدی حجم عرضه‌ها در بورس کالا بود که پایین‌ترین رقم از فروردین‌ماه تاکنون به شمار رفته و احتمالا این روند نزولی باز هم ادامه دارد که به معنی دست رد خریداران به سینه برخی از فروشندگانی است که تا چند روز گذشته غالب تولیدات خود را با رقابت به فروش می‌رساندند ولی آرام آرام گویا زمان آن نزدیک شده که به سمت خریداران و اعطای مشوق برای فروش حرکت کنند.

رخدادی که به جز در بازار گریدهای جذاب، می‌تواند آینده روشنی را برای حمایت از صنایع تکمیلی به همراه داشته باشد ولی قیمت‌های بالای فعلی از یک سد بزرگ در برابر حمایت از این صنایع چیزی کم ندارد.

نیاز بازار به عرضه گریدهای جذاب پت و پ پ

هفته گذشته معاملات پلیمری بورس کالا در اکثر گریدهای پلی‌پروپیلن رقابت‌های قیمتی بالایی را تجربه کرد. بعد از به آرامش رسیدن دادوستدهای پر‌حاشیه پلی‌وینیل کلراید(PVC)، پلی‌پروپیلن‌ها و برخی پلی‌اتیلن‌ها نیازمند برنامه‌ریزی از سوی نهادهای متولی و مدیریت صحیح بازار این محصولات هستند.

در بررسی کلیت بازار پلیمری هفته گذشته «دنیای اقتصاد» به گفت‌وگو با دکتر مسعود جمالی، کارشناس بازار پرداخته است.

دکتر جمالی بیان کرد؛ میزان عرضه مواد پلیمری در روز دوشنبه هفته گذشته در بورس کالا 28 هزار و 194 تن به ثبت رسید که در مقابل این مقدار عرضه، تقاضایی نزدیک به دو برابر و به میزان 50 هزار و 274 تن ایجاد شد.

این تقاضای نسبتا ملتهبی که برای خرید برخی مواد اولیه پلیمری شکل گرفته بود سبب شد 25 هزار و 570 تن که معادل 91 درصد از حجم عرضه‌های روز دوشنبه است به دادوستد ختم شود.

وی ادامه داد، در این روز معاملاتی در بورس کالا رقابت قیمتی چشمگیری رخ داد که مربوط به کالای پلی‌پروپیلن نساجی بود. ثمره این رقابت قیمتی بالا رفتن قیمت معامله این محصول برای خریدار بود.

همچنین پلی‌پروپیلن‌های گرید فیلم نیز که بیشتر مواقع در معاملات انواع گریدهای پلی پروپیلن به چشم می‌خورد، از قافله التهاب قیمت جا نماند و این روز معاملاتی را با فاصله قیمتی معنی‌دار از قیمت پایه به اتمام رساند.

سقف‌شکنی و عدم تایید معاملات ABS

جمالی افزود، بررسی کلی بازار پلی‌پروپیلن‌های هفته گذشته حاکی از آن است که حتی پلی‌پروپیلن‌های شیمیایی که عموما مسیر معاملات آرامی را سپری می‌کردند، وارد رقابت قیمتی شدند.

از دیگر مواد اولیه پلیمری که رقابت قیمتی شدیدی را تجربه کرد می‌توان به آکریلونیتریل بوتادین استایرن(ABS) اشاره کرد که حتی در برخی عرضه‌ها رقابت‌های حدود 80 درصدی نیز به ثبت رسید اما معاملات آن مورد تایید بورس کالا قرار نگرفت.

اما در مقابل برای محصول پلی‌وینیل کلراید (PVC) که همیشه بر سر زبان‌ها بود و از لحاظ رقابت‌های قیمتی بر صدر جدول قرار داشت، جو عمومی متعادل همراه با قیمت‌های پایه بر آنها حاکم بود که سبب شد عموم گریدهای آن با رقابت‌های کمتر از یک درصد همراه شوند.

حتی بعد از مدت‌ها این محصول به معاملات مچینگ راه پیدا کرد که بسیار نادر بود. از دلایل اصلی رقابت‌های بسیار اندکی که برای این محصول شکل گرفت، مدیریت صحیح  است که بر مبنای میانگین خرید و آمار تولید واحدهای متقاضی PVC اقدام به کاهش سهمیه‌های بهین‌یابی کر.

ثمره این اقدام، افت تقاضا برای PVC بود که در نهایت سبب رام شدن اسب سرکش پلیمرها بعد از مدت‌ها شده است.

همچنین این کارشناس بازار به بررسی معاملات در روز سه‌شنبه هفته گذشته پرداخت و گفت، 55 هزار و 601 تن حجم عرضه و تقاضایی به میزان 47 هزار و 328تن برای محصولات عرضه شده شکل گرفت.

58 درصد از مقدار محصولات عرضه شده یعنی 32 هزار و 158 تن از سوی متقاضیان مورد دادوستد قرار گرفت. در این روز معاملاتی اکثر گریدهای پلی‌اتیلن سنگین، با قیمت پایه به معامله ختم شدند و وارد رقابت قیمتی نشدند.

طی چند هفته اخیر بیشترین تلاطم بازار پلیمرها مربوط به سه محصول پلی‌پروپیلن نساجی و PVC و پلی‌اتیلن ترفتالات(PET) بود که اخیرا رقابت‌های شدید برای خرید محصول PVC مرتفع شده اما دو محصول دیگر همواره بازار آشفته‌ای دارند. سایر محصول‌های پلیمری هم با رقابت‌های کمتر از 10 درصد یا قیمت پایه مورد معامله قرار گرفتند.

مسعود جمالی به بررسی میانگین قیمت ارز به ویژه بهای دلار در هفته گذشته پرداخت و گفت بهای میانگین ارز طی هفته گذشته کاهشی بود و به‌عنوان اهرم اصلی کشف نرخ‌های پایه بورس کالا، سبب افت قیمت اکثر محصولات شد.

گرچه این کاهش چندان بالا نبود اما افت قیمتی پس از چندین هفته متوالی تا حدودی نمایان شد. وی در پایان صحبت‌های خود به روز چهارشنبه اشاره کرد و گفت که عموما روزی است که عرضه‌های آف گرید مچینگ مورد معامله قرار می‌گیرد و حجم کل معاملات مچینگ این روز، یک هزار و 454 تن به ثبت رسید.
 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟