به گزارش ویکی پلاست به نقل از فارس، مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک در بخشنامهای، مقررات گمرک برای مدیریت ارز واردات و همچنین مناطق آزاد را به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ کرد.
در بخشنامه علی معقولی به گمرکات آمده است: به پیوست تصویر مصوبات شماره 4353 ت 55300، مورخ 97.1.22، 8111/ ت 55302 هـ مورخ 97.2.1، 8726/55300 مورخ 97.2.2 و 8987 ت 55300 هـ مورخ 97.2.2 هیأت محترم وزیران و اعلام اصلاح بند 14 مصوبه طی نامه شماره 55300/6595 مورخ 97.1.28 دبیر محترم هیأت دولت و همچنین تصویر نامه شماره 60/37510 مورخ 97.2.5 اداره کل مقررات صادرات و واردات بانضمام 6 برگ مصوبات کارگروه ماده 14 مصوبه 8987 مورخ 97.2.2 ، در ارتباط با ساماندهی و مدیریت بازار ارز در سال جاری ارسال و موارد مرتبط با عملکرد گمرک به شرح ذیل جهت اجرا و ابلاغ و اعلام میدارد:
1- واردات کلیه کالاها به صورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و سایر مبادی ورودی بدون انجام ثبت سفارش ممنوع میباشد، لذا گمرکات هم جوار با مناطق بایستی ضمن استقرار کامل در ورودی کالا به مناطق ضمن اخذ ثبت سفارش جهت ورود کالا به مناطق نسبت به انجام تشریفات گمرکی کالاهای وارداتی به مناطق بر اساس مصوبه فوق و اعمال مقررات مناطق اقدام نمایند.
2- صدور گواهی ورود کالا به این مناطق منوط به ارائه ثبت سفارش جهت ورود کالا به مناطق از سازمان توسعه و تجارت و تعیین منشأ ارز از سوی بانک مرکزی و انجام تشریفات گمرکی توسط گمرک همجوار آن منطقه خواهد بود.
3-ارز مورد نیاز کلیه کالاهای ثبت سفارش شده و خدمات صرفا از طریق سیستم بانکی و صرافیهای مجاز در چارچوب مقررات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأمین خواهد شد.
4- بر اساس مصوبات فوقالذکر تمامی ثبت سفارشات صادره به استثنای مواردی که به آن اشاره خواهد شد با رویه بانکی صادر خواهد شد.
5- ترخیص کالا با هر رویه منوط به تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی (صدور اعلامیه فروش ارز) از سوی بانک مرکزی خواهد بود که به صورت سیستمی اعلام میگردد.
6- انجام ثبت سفارش با ارز متقاضی در چارچوب دستورالعمل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز میباشد.
7- در راستای بند 6، واردات بدون انتقال ارز صرفاً در چارچوب قانون مقررات صادرات و واردات و ماده (38) آئیننامه اجرایی آن مجاز خواهد بود.
8- واردات کالا از محل مجوزهای صادره توسط سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران از محل بند 9 ماده 38 با ارائه ثبت سفارش با رویه بدون انتقال ارز خواهد بود.
9- در راستای بند 3 مصوبات جلسه کارگروه ماده 14 و جلسه کارشناسی صورت گرفته مورخ 97.2.3 در خصوص کالاهای وارداتی قبل از 97.1.22 و یا دارای بارنامه حمل قبل از تاریخ مزبور مراتب به شرح ذیل اقدام شود:
ترخیص کالاهای موصوف از نظر ارائه ثبت سفارش بدون انتقال ارز با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
مشمولین استفاده از این بند میبایست از تاریخ 97.2.8 به مدت 15 روز نسبت به اخذ ثبت سفارش اقدام نمایند.
اعتبار ثبت سفارش مشمول این بند جهت ترخیص کالا صرفاً تا تاریخ 97.4.1 خواهد بود و قابل تمدید نمیباشد.
مقررشد شماره، تاریخ و تصویر بارنامه در اطلاعات ثبت سفارش از طریق سازمان توسعه و تجارت به طور سیستمی در اختیار گمرک قرار داده شود.
در صورت ارائه ثبت سفارش مشمول این بند به آن گمرک (از طریق سیستمی)، کارشناسان موظف خواهند بود ضمن کنترل شماره و تاریخ مندرج در ثبت سفارش و اطلاعات بارنامه اظهاری، در صورت مطابق از هر نوع نسبت به انجام تشریفات گمرکی اقدام نمایند.
10- نرخ ارز به طور یکسان برای همه مصارف ارزی از تاریخ 1397.1.22 بر اساس هر دلار معادل (42000) ریال تعیین میشود و متعاقباً در چارچوب نظام شناور مدیریت شده و توسعه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام و اعمال میگردد.
11- کلیه صادرکنندگان مکلفند ارز حاصل از صادرات را مطابق ترتیباتی که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص میشود به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند.
12- مسئولیت اجرایی کردن سامانه پیشرفته اطلاعات مسافرین (API) بر عهده وزارت کشور (نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) است. وزارت کشور موظف است ظرف دو ماه سامانه ذیربط را جهت بهرهبرداری آماده کند و تمامی دستگاهها موظفند همکاری لازم را به عمل آورند.
13- به منظور جلوگیری از خروج سرمایه، حواله ارزی صرفا میتواند تحت مقررات و نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توسط بانکها و صرافیهای مجاز صورت گیرد.
14- ورود ارز همراه مسافر تا سقف مبلغ ده هزار یورو و یا معادل آن به سایر ارزها مجاز و ورود مبالغ بیشتر در صورت اظهار طبق ضوابط اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بلامانع خواهد بود که لازم است همکاران توجه کافی به این موضوع داشته باشند.
مقتضی است دستور فرمایید ضمن رعایت دقیق تصویب نامههای مورد اشاره هیأت محترم وزیران و موارد مرتبط اعلامی فوق و نظارت دقیق بر عملکرد همکاران زیر مجموعه، با رعایت کامل مقررات و سایر بخشنامهها و دستورالعملهای این مرکز اقدام قانونی لازم معمول دارند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- ستاد راستیآزمایی ثبت سفارش کالا تشکیل شد
- ضوابط برگشت ارز صادرات کالای غیرنفتی به کشور ابلاغ شد
- برخی پتروشیمیها ارز صادرات را بیش از ۴۲۰۰ تومان فروختهاند/ برخورد جدی با شرکتهای متخلف
- اظهارنامه صادراتی بهادار شد
- باجخواهی پتروشیمیهای دولتی از دولت با اهرم ارز صادراتی/ رانت خوراک پتروشیمیها باز میگردد؟
- مبنا گرفتن بازگشت ارز صادراتی برای اعمال معافیت مالیاتی خلاف است
- صادرکنندگان مجبور به بازگشت ارز صادرات صرفاً از طریق سیستم بانکی نیستند
- ورود موقت کالا از ثبت سفارش معاف شد + سند
- مزایا و معایب ممنوعیت ورود کالا بدون ثبتسفارش به مناطق آزاد
- شفافیت صنعت پتروشیمی با ارز تکنرخی