دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

نگاهی به طرح‌های آمادۀ افتتاح پتروشیمی
الفين پتروشيمي بوشهر، الفين ايلام، اوره و آمونياک لردگانو پتروشيمي مياندوآب ازجمله طرح‌های مورد حمایت انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی است که بهره‌برداری از آن‌ها نقش بسزایی در افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی کشور خواهد داشت.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی, وزير نفت از سال گذشته وعدۀ آمادۀ بهره‌برداري شدن اين پتروشيمي‌ها را داده و بايد منتظر باشيم کهاین طرح‌ها طبق برنامهبه بهره‌برداری برسند.

پتروشیمی بوشهر

فاز نخست پتروشیمی بوشهر نیز که این روزها به پیشرفت 96درصدی رسیده است، در نوبت افتتاح قرار دارد.

طبق اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، 3 واحد از فاز نخست پتروشیمی بوشهر نیمۀ نخست امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

واحد شیرین‌سازی و اتان ریکاوری تولید این مجموعه نیز چندی قبل به‌طور آزمایشی آغاز به کار کرده‌اند و واحد متانول نیز در مرحلۀ پیش‌راه‌اندازی است.

گازهای دریافتی از فازهای 6و 7 و 8 پارس جنوبی در این فاز شیرین‌سازی شده و گاز غنی به واحد بازیافت اتان ارسال می‌شود.

متان هم برای سوخت و هم برای خوراک واحد متانول است و نیمۀ نخست سال 98 شاهد راه‌اندازی واحد متانول پتروشیمی بوشهر خواهیم بود. فاز نخست مجتمع متانول بوشهر شامل واحدهای متانول، استحصال اتان و شیرین‌سازی گاز به مرحلۀ پیش‌راه‌اندازی رسیده است.

این مجتمع با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ٦٥٠هزار تن متانول، یک میلیون تن الفین، 550هزار تن اتیلن گلایکول، ٣٠٠هزار تن پلیمر سنگین و سبک و 300هزار تن اسید استیک احداث می‌شود. پتروشیمی بوشهر در فاز ۲ عسلویه، در زمینی به مساحت ۶۲ هکتار احداث می‌شود.

پتروشیمی لردگان

طرح پتروشیمی لردگان نیز یکی دیگر از برنامه‌های افتتاح در سال 98 است که پیشرفت فیزیکی آن به بیش از 96درصد رسیده است.

پیش‌تر از آماده‌بودن این مجموعه برای افتتاح خبر داده‌اند. مجتمع پتروشیمی لردگان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 755هزار تن محصول در استان چهارمحال و بختیاری، منطقۀ فلارد، در 55کیلومتری شهرستان لردگان در حال ساخت است.

محصولات تولیدی مجتمع پتروشیمی لردگان، اوره و آمونیاک است که بخش عمده‌ای از آمونیاک برای تولید اوره در داخل مجتمع مصرف می‌شود و مابقی برای عرضۀ مستقیم به بازار در نظر گرفته شده است. عمده‌ترین کاربرد آمونیاک در تولید انواع کودهای شیمیایی است.

پتروشیمی ایلام

فاز دوم پتروشیمی ایلام شامل پروژه‌های گوگردزدایی خوراک (SRU) و الفین است. واحد گوگردزدایی در حال حاضر پیشرفت فیزیکی 97درصد دارد.

فاز دوم محصولاتی نظیر اتیلن، بنزین پیرولیز و پروپیلن در گریدهای شیمیایی و پلیمری و سوخت مایع نیز به سبد محصولات پتروشیمی ایلام اضافه خواهد شد.

پتروشیمی ایلام ازلحاظ وسعت، ظرفیت تولید و تعداد واحدهای فرایندی، بزرگ‌ترین پتروشیمی غرب کشور است.

پتروشیمی ایلام می‌تواند سالانه 150هزار تن اتیلن مازاد بر مصرف واحد پلی‌اتیلن خود را به خط لولۀ اتیلن غرب تزریق کند.

این پتروشیمی مهم هم برنامه‌ریزی‌های مطلوبی داشته و نیمۀ دوم سال 98 شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود.

پتروشیمی میاندوآب

یکی دیگر از برنامه‌های پتروشیمی در سال ۹۷، افتتاح مجتمع پتروشیمی میاندوآب، معروف به واحد پلی‌اتیلن سنگین با تولید ۱۷۵هزار تن در سال است.

طرح اولیۀ این پروژه، تولید 300هزار تن محصول پی‌وی‌سی بود که بعد از مطالعات و بررسی اقتصادی به تولید پلی‌اتیلن تغییر یافت.این پتروشیمی مراحل پایانی ساخت را می‌گذراند و به گفتۀ وزیر نفت در سال 98 آمادۀ بهره‌برداری خواهد بود.

پتروشیمی دماوند

مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده است بخش دیگری از پتروشیمی دماوند به‌عنوان تأمین‌کنندۀ یوتیلیتی مجتمع‌های پتروشیمی در فاز 2، پتروشیمی در عسلویه تا پایان نیمۀ نخست سال جاری به مرحلۀ تولید می‌رسد.

او گفته است امسال با تکمیل فازنخست دماوند، به‌غیر از واحد پساب صنعتی، واحد‌های دیگر این فاز وارد مدار تولید می‌شوند.

به نظر می‌رسد امسال با توجه به شرایط اقتصادی و فشارهای تحریمی، صنعت پتروشیمی می‌تواند با اهتمام به واحدهای در حال فعالیت و این واحدهای در آستانۀ بهره‌برداری،در رونق‌دادن تولید، به‌ویژه تولیدات صنایع مرتبط با پتروشیمی نقشی حائز اهمیت داشته باشد و حمایت از تولید داخل را محقق کند.

صنعت پتروشیمی جایگاهی ویژه در ظرفیت‌های توسعه‌ای کشور و همچنین جلوگیری از خام‌فروشی دارد و می‌توان به دامنۀ صادراتی این محصولات امیدوار بود.

صنعت پتروشیمی، صنعتی پرسود و درآمدزا برای کشور بوده و در سال‌های اخیر توانسته است بازارهای منطقه‌ای و جهانی را به دست آورد و در اوضاع سخت، به کمک کشور بیاید.

 


ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟