این نکته را محمدرضا مودودی، سرپرست سازمان توسعه تجارت درباره کارتهای بازرگانی اجارهای در نشست اخیر کمیسیون تجارت اتاق مشهد گفته است؛ پدیدهای که بارها فعالان اقتصادی بروز آن را نتیجه سیاستهای شتابزده ارزی دولت میدانند.
در این میان، مهدی طبیبزاده، رئیس اتاق کرمان درباره تخلف در حوزه کارت بازرگانی به پایگاه خبری اتاق ایران میگوید: من مفهومی به نام کارت یکبار مصرف یا کارت بازرگانی صوری را درک نمیکنم؛ برای همین، منظور منتقدان را از این ادبیات متوجه نمیشوم.
او میگوید: کارت بازرگانی، کارت شناسایی یا کارت هویت تجار، صادرکننده و واردکننده است که به روال خاصی صادر میشود ولی نحوه استفاده آن ربطی به مرجع صادرکننده ندارد. ما بهعنوان یکی از مراجعی که در اتاق کرمان کارت صادر میکنیم، به هیچوجه اگر کسی شرایط لازم را برای دریافت کارت نداشته باشد، برای او کارت صادر نمیکنیم.
البته ممکن است زمانی ضوابط و دستورالعملها سهلتر باشد و زمانی سختگیرانه عمل کنند. طبیبزاده میگوید: واردکننده و صادرکنندهای که از کارت بازرگانی استفاده میکند، تمام اطلاعات او در سامانههای متعدد گمرکی، سازمان ثبتسفارش و سازمان امور مالیاتی ثبت میشود، بههیچوجه ممکن نیست اطلاعات فرد در این سامانهها ثبت نشود، مگر اینکه این اطلاعات در گمرک ثبت نشده باشد و این یک تخلف محرز است و ارتباطی به اتاقهای بازرگانی ندارد.
او تصریح میکند: اما چرا در یک سال اخیر مدام از تخلف کارتهای بازرگانی میگویند؟ برای اینکه زمینه تخلف باز شده است؛ البته این به معنای از بین رفتن تعهدات نیست.
وقتی شرایط بازگشت ارز و تعهدات ارزی دشوار میشود، اینکه فرد کالای خود را بفروشد و با نرخ نیمایی به دولت تحویل دهد، در غیاب صادرکننده رسمی و قانونی که نمیتواند تعهد دهد، بالطبع برخی افراد از این وضعیت سوءاستفاده میکنند.
او تاکید میکند: در مراحل صدور کارت بههیچعنوان مشکل ایجاد نمیشود ولی ممکن است درنتیجه تلاطم در فضای اقتصادی و تخلفهایی که در ثبات ثبتسفارش و گمرک انجام میشود فرد از کارت خود یا کارت دیگری سوءاستفاده کند. به گفته طبیبزاده وقتی صادرکننده رسمی وارد کار نشود، امکان سوءاستفاده وجود دارد و این سوءاستفاده از همه مجوزها وجود دارد.
او ادامه میدهد: انتقاد به کارت بازرگانی که از طرف برخی مطرح میشود، فرار به جلو است؛ گمرک، سازمان ثبت سفارش و سازمان امور مالیاتی باید موارد را کنترل کنند و اگر تخلفی صورت گرفته باید این ارگانها پاسخگو باشند. البته هرجایی امکان سوءاستفاده است ولی نهادهای دیگری ناظر بر این مساله هستند.
منبع: دنیای اقتصاد
ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- فرایند جدید صدور و تمدید کارت بازرگانی ابلاغ شد+سند
- درخواست ابهامزدایی از یک بخشنامه
- تاکنون ۲۰۰۰ کارت بازرگانی اجارهای باطل شده است
- ۱ ابهام و نگرانی جدی بازرگانان نسبت به بخشنامه جدید دادستان درباره کارت بازرگانی
- ورود دادستانی کل کشور به سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی اشخاص
- مکانیزم صدور تاییدیه وزارت صمت برای کارت بازرگانی درست نیست
- اجاره کارت بازرگانی در صادرات برای هر دلار، ۱۵۰ تومان
- جزئیات آمارهای صدور کارت بازرگانی و عضویت