wikiplast.ir
بستهبندی محصولات پتروشیمی را عوض میکردند تا آن را از کشور خارج کنند
به گزارش ویکی پلاست به نقل از خبرگزاری فارس، فرشاد مقیمی امروز در پنجمین جلسه از نهمین دوره هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به چالشهای واحدهای صنعتی برای تامین مواد اولیه پتروشیمی بخصوص در سال گذشته گفت: یکی از نکاتی که بارها واحدهای صنعتی در رابطه با مشکل تامین مواد اولیه پتروشیمی به آن اشاره کردم قیمتهای مختلف و بسیار گران در فضای بورس کشور بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بنابراین در راستای تامین مواد اولیه پتروشیمی برای واحدهای صنعتی تصمیم گرفتیم تا نسبت به آن متمرکز شویم.
مقیمی بیان داشت: در تحریمهای گذشته هم شرایط مشابهی در این خصوص حاکم بود و اگرچه در عرضه تغییر چندانی صورت نگرفت اما تقاضا افزایش داشته که یکی از دلایل آن نگرانی واحدهای صنعتی برای تامین مواد اولیه بود و به همین دلیل تقاضا بیشتر از حالت عادی شده بود.
وی بیان داشت: از نکات قابل توجه این بود که در مواردی تامین مواد پتروشیمی در بورس سخت بود اما در فضای بیرون از بورس به راحتی و با قیمت بسیار متفاوت نسبت به بورس بدست میآمد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: لذا در بازدید سرزدهای که از انبارهای شورآباد تهران صورت گرفت متوجه شدیم که این حرف درست است و آنچه که گفته میشود نیز، هست و در این انبارها کالاها در پاکتهای متفاوت بستهبندی و حتی از مرز خارج میشد.
وی افزود: در شرایط خاص ممکن است در عرضه و تقاضا یا در هر دو برای تامین مواد اولیه مشکل ایجاد شود بنابراین در کارگروه رونق تولید این موضوع مطرح و چندین جلسه هم در راستای تامین مواد اولیه برگزار شد.
مقیمی افزود: یک اقدام هم به دستور وزیر صنعت صورت گرفت تا قرارگاه رونق تولید در وزارت صنعت شکل گیرد و این موضوع آنجا هم مورد بررسی قرار گرفت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به وضعیت مواد پلیمری در حوزه پتروشیمی در سال 96 اشاره کرد و گفت: در کل سال 96 تولید ما 6.7 میلیون تن در حوزه مواد پتروشیمی بوده است که 357 هزار تن وارد و 3.6 میلیون تن صادرات داشتهایم. همچنین 3.3 میلیون تن مصرف شده و تقاضا 5.6 میلیون تن بوده و حجم معاملات هم 2.6 میلیون تن بوده است.
وی همچنین در رابطه با وضعیت مواد پلیمری در حوزه پتروشیمی در سال 97 بیان داشت: در این سال 6.6 میلیون تن تولید و واردات هم 209 هزار تن بوده که نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
صادرات هم 3.6 میلیون تن و حجم معامله به 3.1 میلیون تن رسیده است اما تقاضا از 5.6 به 10.3 میلیون تن رسیده است که این نشان میدهد وقتی فضا متلاطم باشد تقاضا نیز تغییر فاحشی خواهد داشت.
مقیمی گفت: بنابراین قرارگاه رونق تولید را شکل دادیم تا در این قرارگاه بررسی کنیم چگونه در این فضا اقداماتی برای آرامش بازار ایجاد کنیم و کارگروهی تشکیل شد تا تقاضای را درست مدیریت کند. در همین راستا طرح افق در دستور کار قرار گرفت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: وزارت صنعت اقداماتی در تامین مواد اولیه پتروشیمی و فلزات در دستور کار قرار دارد و این مدل را تا پایان 1398 به کل مواد پتروشیمی تامین میدهد که اجرای این اقدامات نه تنها فضای تامین مواد اولیه پتروشیمیها را در حال حاضر به آرامش میرساند بلکه در آینده هم امکان متلاطم کردن فضا وجود ندارد.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه