به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، صادرات کشور به تفکیک گروه محصولی طی فروردین سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نشان میدهد بیشترین سهم از ارزش صادرات مربوط به محصولات فصل ۲۷ کتاب مقررات صادرات و واردات (سوختهای معدنی، روغنهای معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ مومهای معدنی) میشود (سهم بیش از ۳۶ درصدی).
صادرات فصل ۲۷ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۷، به لحاظ ارزشی و مقداری تا حدودی کاهش یافته است.
براساس گزارشی که از سوی معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران منتشر شده، طی فروردین ۱۳۹۸، بعد از فصل ۲۷، بالاترین ارزش صادرات کشور مربوط به فصلهای ۳۹ (مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد)، ۲۹ (محصولات شیمیایی آلی) و ۷۲ (چدن، آهن و فولاد) بوده است.
حدود ۸۱ درصد ارزش صادرات کشور بر ۸ درصد فصول کتاب مقررات صادرات و واردات تمرکز داشته است که نشان میدهد تنوع کالاهای صادراتی محدود و اغلب مبتنی بر منابع طبیعی یا محصولات با ارزشافزوده پایین است.
بالاترین رشد ارزشی صادرات در فروردین سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه ۱۳۹۷، مربوط به فصل ۶۷ (پر و پر نرم آماده و اشیاء ساخته شده از پریا از پر نرم، گلهای مصنوعی اشیاء ساخته شده از موی انسان) بوده است.
ارزش صادرات این فصل در فروردین سال ۱۳۹۸ معادل ۶۶ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ حدودا بیش از ۱۰۰ برابر شده است.
فصول ۹۸ (قطعات منفصله) و ۴۲ (اشیاء ساخته شده از چرم؛ مصنوعات زین و برگسازی؛ لوازم سفر، کیفهای دستی و محفظههای همانند؛ اشیاء ساخته شده از روده...) نیز به ترتیب طی این مدت رشد ۳۱ برابری و ۱۶ برابری داشتهاند.
شایان ذکر است اگرچه این گروههای محصولی مذکور، رشد بالایی را تجربه کرده، اما سهم ناچیزی از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادهاند.
در فروردین سال ۱۳۹۸، متوسط قیمت صادراتی کشور معادل ۲۹۹ دلار بر تن رقم خورده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت حدود ۲۴درصدی مواجه شده است. در میان فصلهای کتاب مقررات صادرات و واردات بهرغم رشد وزنی صادرات برخی فصول، ارزش صادرات آنها کاهش یافته است.
یکی از این فصول که سهم بالایی از ارزش صادرات را نیز داشته، فصل ۲۹ (محصولات شیمیایی آلی) است. صادرات این فصل اگرچه به لحاظ مقداری ۲۱ درصد رشد داشته، اما به لحاظ ارزشی افت ۲۵ درصدی را تجربه کرده است.
در میان زیرمجموعههای فصل ۲۹ کتاب مقررات صادرات و واردات، «اتیلن گلیکول (اتان دیئول)»، «انیدرید فتالیک» و «ملامین» بهرغم رشد مقداری صادرات با افت ارزشی همراه بودهاند. بنابراین به نظر میرسد این محصولات در فروردین ۱۳۹۸ با متوسط قیمت نسبتا پایینتری صادر شدهاند.
متوسط قیمت صادراتی محصولات فصل ۲۵ (نمک؛ گوگرد؛ خاک و سنگ؛ گچ، آهک و سیمان) در فروردین ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ کاهش یافته است. رشد وزنی صادرات فصل ۲۵ معادل ۱۸ درصد بوده، درحالیکه به لحاظ ارزشی افت ۲۹ درصدی را تجربه کرده است.
در میان اقلام تعرفهای زیرگروه این فصل، «سیمانهای پودر نشده موسوم به کلینکر» که سهم نسبتا بالایی از ارزش صادرات کل کشور را دارد، طی این مدت با اینکه به لحاظ وزنی با رشد ۱۲۰ درصدی همراه بوده، اما از نظر ارزشی افت ۵/ ۷ درصدی را تجربه کرده است.
محصولات ذیل فصل ۴ (شیر و محصولات لبنی، تخم پرندگان، عسل طبیعی، محصولات خوراکی که منشأ حیوانی دارند و در جای دیگر گفته نشده و مشمول شماره دیگر تعرفه نشده باشد) نیز طی این مدت با افت متوسط قیمت صادراتی همراه بودهاند.
طی فروردین سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷، صادرات این فصل رشد وزنی ۱۸ درصدی و افت ارزشی ۱۶درصدی را تجربه کردهاند. در میان اقلام تعرفهای زیرگروه این فصل، متوسط قیمت «خامه شیر» افت ۳۶ درصدی و متوسط قیمت «سایر پنیرها که در جای دیگری مذکور یا مشمول نباشد» افت ۳۲ درصدی داشتهاند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه