به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، سیدحمید حسینی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در دیدار مشترک هیات تجاری ایران و عراق اظهار کرد: از شرکتهای عراقی دعوت شده است تا در این کشور بهصورت پیمانکاری و در بخشهای نفت و گاز همکاری داشته باشیم.
وی افزود: بر این اساس در مناقصاتی که ما شرکت میکنیم پشت بیرق و نام شرکتهای عراقی قرار میگیریم و از این طریق فرصت حضور در پروژههای نفت و گاز و خدمات فنی و مهندسی را مییابیم.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه عراق 20 تا 30 درصد پروژههای پیمانکاری خود را در مناقصات به شرکتهای عراقی اعطا میکند گفت: این شرکتها توانایی و ظرفیت لازم برای اجرای این پروژهها ندارند که ما میتوانیم از طریق همکاری مشترک با آنها به پروژههای عراق وارد شویم.
حسینی گفت: بیشتر پروژههای نفت و گاز در پیمانکاری عراق در حال حاضر دست کشورهای اروپایی و چین است و شرکتهای ایرانی با وجود اینکه در مناقصات شرکت کردهاند و برنده شدهاند اما امکان فعالیت در این کشور را نیافتهاند. بازار عراق به دلیل مشکلات سپردهگذاری ارزی در ایران و همچنین به صورت مقطعی به دلیل اربعین مشکلاتی داشت اما روند مثبت صادرات ما به این کشور ادامه دارد و ما روزانه حدود 45 میلیون دلار و در مواقعی تا 70 میلیون دلار به این کشور صادرات داریم.
وی خطاب به صادرکنندگان به عراق گفت: برای اینکه بتوانیم بازار مناسبی در این کشور داشته باشید نباید منتظر شوید که عراقیها بیایند و از شما خرید انجام دهند بلکه باید در این کشور در بخش تولید مشارکت داشته باشیم یا تولید انجام دهیم یا حداقل بخشی از خط تولیدتان را به این کشور ببرید تا بتوانیم به صورت بلندمدت در این کشور حضور یابید.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: در بخش صادرات محصولات کشاورزی باید تفاهمنامههایی در زمینه قرنطینه گیاهی بین دو کشور به امضا برسد و مسئولان عراقی خواهان تحقق این امر هستند اما بر اساس مذاکراتی که با مسئولان دولتی ایران انجام دادهایم اینطور میگویند که ما از مقامات عراقی برای حضور در ایران دعوت کردیم و آنها نیامدند اما باید توجه داشت که ما صادرکننده محصول به آنها هستیم و لازم است که پیشقدم شویم.
حسینی افزود: مسئولان دولتی ایران تمایلی به حضور در کشور عراق ندارند و در مواقعی که میآیند در مدت کوتاهی جلسات را ترک کرده و بعد از زیارت نجف و کربلا به سرعت به کشور بر میگردند اما برای سفر به کشورهای اروپایی تمایل زیادی دارند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- عراق در صدر تجارت خارجی ایران/ صادرات به عراق ۵۹ درصد افزایش یافت
- سهم کالای ایرانی در بازار عراق به کمترین اندازه رسیده است
- بانکها ملزم به ارائه خدمات به صورت ریالی و دیناری هستند/ افزایش استقبال عراقیها از کالاهای ایرانی
- مذاکره بانک مرکزی ایران و عراق برای مبادله ریال و دینار
- تداوم صدرنشینی عراق در بین کشورهای واردکننده کالا از ایران
- راز موفقیت صادرات به عراق
- تلاش برای افتتاح گذرگاه جدید با سلیمانیه/احتمال ایجاد منطقه آزاد بین ایران و کردستان عراق
- عراق جایگزین امارات برای دور زدن تحریمها؟