به گزارش ویکی پلاست به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، بیژن زنگنه عصر امروز (چهارشنبه) در جمع مدیران ارشد شرکت صنایع پتروشیمی تاکید کرد: باید به فکر تخصیص منابع مورد نیاز برای واحدهای پتروشیمی بود.
وی افزود: تامین منابع مالی در کشور کار سختی نیست، اما باید برنامهریزی درستی برای دستیابی به تولید واقعی و سوددهی واحد انجام شود.
به گفته زنگنه، در دورهای واحدهای زیادی برای تولید اوره و متانول ساخته شدند که این خود سبب پایین آوردن قیمتها می شود و همه ضرر میبینند.
وزیر نفت، زمینهسازی برای تجهیز مالی برای توسعه پتروشیمیها را مهمترین وظیفه شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیان کرد و افزود: این شرکت گرچه نقش قانونی رگولاتوری در پتروشیمیهای خصوصی ندارد، اما نقش ریش سفیدی دارد و به حل مسائل و مشکلات آنها و ارتباطشان با وزارت نفت کمک میکند.
قابلیت تولید 40 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی در کشور
وی بر ضرورت تلاش برای تشکیل مجموعه پتروشیمی مقتدر در کشور نیز تاکید کرد و گفت: اکنون ارزش محصولات پتروشیمی تولیدی حدود 20 میلیارد دلار است که این رقم میتواند به بیش از 40 میلیارد دلار برسد.
وزیر نفت با بیان اینکه پتروشیمی نقش بسیار زیادی در بخش ارزی کشور دارد، اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت برای ایجاد تعادل در بازار ارز نقش مهمی ایفا کردهاند.
زنگنه اضافه کرد: در صنایع پاییندستی پتروشیمی نیز بسیار جای کار وجود دارد و باید بیشتر فعالیت شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به وقوع جهشی اساسی در صنعت پتروشیمی تا پایان دولت دوازدهم گفت: شرکتهای خصوصی فعالیت خود را دارند اما برای بهتر شدن کار می توان با برنامهریزی درست به پیشرفت هرچه بیشتر این صنعت کمک کرد.
وزیر نفت، وضعیت خوراک در کشور را بسیار مطلوب خواند و افزود: سال آینده باید اتان را برای مصرف وارد خط سراسری کرد زیرا اتان اضافی خواهیم داشت.
زنگنه به ان.جی.ال های(کارخانه های گاز و گاز مایع) 3100، 3200 و خارک اشاره و اظهار کرد: از این واحدها خوراک فراوان ان.جی.ال به دست خواهد آمد که برای صنعت بسیار ارزشمند خواهند بود.
ضرورت تنوعبخشی محصولات پتروشیمی
مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز گفت: این شرکت برای تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی، توسعه آن و ایجاد ارزش افزوده پایدار باید در نقش راهبردی خود قرار گیرد.
بهزاد محمدی با بیان اینکه میتوان نقاط مشترک بسیاری برای توسعه صنعت پتروشیمی مدیریت و طراحی کرد، افزود: باید از تنوع محصولات در صنعت پتروشیمی در کنار خوراک فراوانی که در کشور وجود دارد، بهره بیشتری برد.
وی همچنین بر توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی در بخش پایین دستی تاکید کرد.
قرارداد تولید 6 نوع کاتالیست بزودی نهایی میشود
مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در سخنانی به قابلیت استفاده از منابع مالی سرگردان مردم برای توسعه صنعت پتروشیمی به نام بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بخش اعظم سهام ساخت واحد تولیدی را میتوان از سرمایهگذاران و بخش کمتر آن را از مردم تامین کرد.
رضا نوروززاده به نقش شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به عنوان یک بازوی مهندسی در کنار شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرد و افزود: عملیاتی کردن تحقیقات این واحد بسیار حائز اهمیت است که با بخش خصوصی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یک تضمین کننده همکاری سه جانبه بسیار خوبی دارند.
معاون پیشین وزیر نفت ادامه داد: در یک سال گذشته قرارداد تولید 6 نوع کاتالیست با بخش خصوصی انجام شده و امید است در سه ماه آینده نیز 6 نوع کاتالیست و یا آغازکننده و بهبود دهنده فرآیند به نتیجه قرارداد برسد.
نوروززاده با بیان اینکه در دوران تحریم، قابلیتهاست که ما را به پای میز مذاکره میرساند، گفت: با وجود نیروی انسانی گران سنگ در صنعت پتروشیمی، میتوانیم حداکثر بهره را در زمینه تبیین دانش فنی داشته باشیم.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- تکلیف پتروشیمیها در دستورالعمل جدید ارزی چیست؟
- تولید دو گرید جدید در پتروشیمی ایلام
- انتخاب شفافیت به جای معاملات پنهانی با تمرکز دادوستدها در بورس کالا
- جدال منطقهای در جبهه پتروشیمی
- افزایش ۱۲درصدی ارزش صادرات ایران / بیشترین سهم صادرات متعلق به پتروشیمیها
- تقویت شائبه بازارسازی محصولات پتروشیمی
- افزایش سهمیه ۶ گروه کالایی پتروشیمی از ماهانه به ۳ ماهه
- آمار معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا؛ سهشنبه 29 آبان 1397