پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴

شرکت مهر هیوپارس؛ تولیدکننده کامپاندهای مهندسی PP و PE

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

اخبار منتخب
۵ خرداد ۱۴۰۴ 0 170

رشد جزئی دلار توافقی، قیمت‌های پایه را افزایشی کرد

رونق در بازار پتروشیمی‏‏‌

رونق در بازار پتروشیمی‏‏‌
قیمت‌ پایه محصولات پتروشیمی در هفته نخست خردادماه ۱۴۰۴ در حالی اعلام شد که به‌جز چند گرید معدود، عمده کالاهای پرمصرف رشد محدودی داشتند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، به عبارت بهتر قیمت‌های پایه تحت‌تاثیر رشد ناچیز نرخ دلار توافقی افزایشی اعلام شدند. از طرفی در بازار جهانی نیز قیمت‌ها صعودی بود که موجب شد ورق محصولات پتروشیمی برگردد.

بررسی بازار جهانی در آخرین روز معاملاتی نشان می‌دهد که شاخص برنت ۰.۵‌درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند و به ۶۴.۸دلار به ازای هر بشکه رسید، اما همچنان اولین کاهش هفتگی خود در سه‌هفته گذشته را به ثبت رساند که تحت‌تاثیر انتظارات برای افزایش تولید دیگر اوپک‌پلاس بود.

انتظار می‌رود این گروه در ماه ژوئیه ۴۱۱‌هزار بشکه در روز اضافه کند و مذاکرات هفته آینده احتمالا این حرکت را تایید می‌کند. با توجه به گزارش‌‌‌هایی که نشان می‌دهد اوپک‌پلاس ممکن است باقی‌مانده کاهش ۲.۲میلیون بشکه‌‌‌ای روزانه خود را تا ماه اکتبر کاهش دهد، افزایش ذخایر نفت خام در ایالات‌متحده و افزایش تقاضا برای ذخیره‌‌‌سازی داخلی به چشم‌‌‌انداز نزولی افزوده است.

به عبارت بهتر روند صعودی نفت برنت بر بازار جهانی محصولات پتروشیمی نیز تاثیر گذاشته است. از این‌رو بازار داخلی این نوع محصولات نیز در مدار رشد قیمت قرار گرفتند و در نتیجه در هفته نخست خردادماه قیمت پایه ۸۰‌درصد از محصولات پلیمری و ۵۰‌درصد از شیمیایی‌‌‌ها افزایشی اعلام شد.

قیمت پایه محصولات پتروشیمی در هفته نخست معاملاتی خردادماه ۱۴۰۴ در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌‌‌‌ماه سال‌‌‌ ۱۴۰۳ مسیر صعودی را در پیش گرفته بودند و در سه هفته نخست اردیبهشت امسال قیمت‌ها روند کاهشی داشتند و پس از آن نرخ‌های پایه افزایشی اعلام شدند. نرخ دلار مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بعد از ۴۷هفته متوالی که با رشد همراه بود،

 از هفته سوم اردیبهشت‌ماه نزولی شد و در هفته ابتدایی خردادماه حدود ۰.۰۲‌درصد رشد را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار توافقی از ۶۹‌‌‌هزار و ۴۹۹تومان در روز ۲۸اردیبهشت‌ماه سال‌جاری به ۶۹هزار و ۵۱۵تومان در روز چهارم خرداد‌‌‌ماه رسید و از این‌رو موجب افزایش قیمت پایه ۶۶‌درصد از محصولات پتروشیمی شد.

قیمت‌های جهانی نیز در مدار صعودی قرار دارند و با توجه به رشد نرخ ارز مبادله‌‌‌ای می‌‌‌توان گفت افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی به دلیل وضعیت صعودی قیمت جهانی و افزایش جزئی ۰.۰۲درصدی نرخ دلار مبادله‌ای بوده است. قیمت‌‌‌ پایه ۶۶‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایشی اعلام شد که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود.

قیمت‌های پایه افزایشی شدند

بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌شده در هفته نخست معاملاتی خرداد‌‌‌ماه نشان می‌دهد که ۸۰‌درصد از این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین قیمت ‌‌‌استایرن‌بوتادین رابر روشن ۱۵۰۲ با ۳درصد رشد معادل ۳‌هزار و ۳۶۰تومان به ۱۱۵هزار و ۳۹۰تومان رسید.

همچنین پلی‌‌‌اتیلن ترفتالات گرید TG۶۴۵ برای دومین هفته متوالی با ۲.۷درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت و به عبارت بهتر ۸۰‌درصد از گروه محصولات پلیمری با رشد قیمت پایه همراه بودند که رشد قیمت‌ها تحت ‌‌‌تاثیر وضعیت صعودی بیش از نیمی از محصولات در بازار جهانی رخ داده و رشد عمده پلیمری‌‌‌ها به دلیل افزایش نرخ دلار توافقی اتفاق افتاده است.

این در حالی است که در هفته گذشته نیز بیش از نیمی از محصولات با افزایش قیمت پایه همراه بودند و این موضوع تحت‌تاثیر رشد قیمت دلار توافقی و روند صعودی بازار جهانی رقم خورده بود.

پلی‌‌‌استایرن انبساطی 200 به عنوان آخرین گروه کالایی کاهشی به ثبت رسید. در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نیز 50‌درصد از محصولات با افزایش قیمت همراه بودند. دی‌‌‌اتیلن گلایکول در هفته نخست خردادماه امسال با 3.6درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز چهارم خردادماه قیمت پایه این محصول 34هزار و 180تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. اسیداستیک نیز در رتبه دوم افزایشی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قرار گرفت.

در این گروه سودکاستیک با 10‌درصد افت در صدر کاهشی‌‌‌ها قرار گرفت. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌‌‌تاثیر تغییرات نرخ دلار مبنا برای تعیین قیمت‌های پایه رقم خورده و این در حالی است که قیمت‌های پایه در بازار جهانی نیز تحت‌‌‌تاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال افزایشی قرار گرفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و از این‌رو قیمت‌های پایه داخلی 66‌درصد از محصولات در هفته نخست معاملاتی خردادماه افزایشی اعلام شدند که تحت‌تاثیر قیمت جهانی این محصولات بودند.

بی‌‌‌رمقی تالار فیزیکی محصولات پتروشیمی

بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی در هفته پایانی اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد، این بازار میزبان 116‌هزار و 334تن انواع محصول پلیمری بود که با استقبال 130‌هزار و 204تنی مواجه شد و در پایان هفته 88‌هزار و 738تن از این نوع محصول مورد معامله قرار گرفت.

مقایسه آمار بازار محصولات پلیمری در بازه زمانی 27 تا 31اردیبهشت‌ماه با هفته پیش از آن نشان می‌دهد که حجم عرضه و معاملات به ترتیب 0.13‌درصد و 1.9‌درصد کاهش داشته و این در حالی رخ داده است که میانگین قیمت پایه تعیین‌شده برای این نوع محصول در هفته پایانی اردیبهشت‌ماه با توجه به روند صعودی نرخ دلار توافقی، با رشد همراه بوده است.

همچنین بررسی بازار فیزیکی محصولات شیمیایی در بازه مورد نظر نشان می‌دهد که در این بازار 73‌هزار و 75تن محصول شیمیایی عرضه شد که با 39‌هزار و 522تنی تقاضا روبه‌‌‌رو شد و در پایان هفته پنجم اردیبهشت‌ماه 33‌هزار و 500تن از این نوع محصول به فروش رسید.

میانگین قیمت شیمیایی‌‌‌ها در بازه زمانی 27 تا 31اردیبهشت‌ماه 1404 صعودی بود و مقایسه آمار عرضه و معاملات محصولات شیمیایی نیز در هفته پایانی اردیبهشت با هفته پیش از آن به ترتیب کاهش 2.9درصدی و 17.6درصدی را نشان می‌دهد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
شرکت سالار شیمی؛ تأمین‌کننده مواد پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟