بازتاب توافق موقت آمریکا و چین در بازارهای کالایی بررسی شد
واکنش کالاییها به آتش بس

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، روند قیمتی کالاهای بورسی در هفتههای گذشته، مطابق با انتظار فعالان و سرمایهگذاران مبنی بر تشدید جنگ تجاری و احتمال شکلگیری رکود جهان پیش رفت و به این ترتیب بازار فلزات صنعتی و نفت با کاهش قیمت و بازار فلزات گرانبها با افزایش قیمت مواجه بودند.
با اعلام طرفین اصلی درگیر جنگ تجاری مبنی بر انجام مذاکرات تجاری و کاهش تنشها میان دو طرف، ورق برای کالاها برگشته و طلا و نقره با تعدیل انتظارات سرمایهگذاران نزولی شدند و کالاهایی مانند فولاد، زغالسنگ و مس رشد کردند.
ایالاتمتحده آمریکا و چین اعلام کردند که به مدت ۹۰روز بر سر توقف افزایش تعرفههایی که علیه یکدیگر اعمال کردهاند به توافق رسیدهاند و به طور موقت میزان این تعرفهها را کاهش میدهند. براساس این توافق، واشنگتن تصمیم گرفته است تعرفههایی را که دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، علیه چین وضع کرده بود به ۱۰درصد کاهش دهد.
با این حال، تعرفه ۲۰درصدی که ادعا میشود به نقش پکن در قاچاق داروی غیرقانونی فنتانیل مربوط میشود، همچنان برقرار است.
در مقابل، چین نیز تعرفههای خود بر واردات از آمریکا را به ۱۰درصد کاهش داده است. این تصمیمها در پی مذاکرات تجاری بود که در آخر هفته میان این دو کشور انجام و نتیجه آن در قالب بیانیهای مشترک اعلام شد.اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ایالاتمتحده، در یک نشست خبری گفت: «اجماع دو هیات این بود که هیچیک از طرفین خواهان قطع روابط اقتصادی نیستند» و اکنون سازوکار مناسبی برای جلوگیری از افزایش تنشها ایجاد شده است. طبق اعلام دو کشور، مذاکرات بیشتری برنامهریزی شده و ممکن است در آینده جلسات مذاکره دیگری در سطح کارشناسی درباره مسائل اقتصادی و تجاری مربوطه صورت گیرد.
کمرنگ شدن سایه رکود
سرمایهگذاران که نگران بودند تنش تجاری به بحران تبدیل شود و رشد اقتصاد جهانی را تهدید کند و با ایجاد فضای نااطمینانی میان فعالان به رکود بینجامد، ظاهرا از این تحولات استقبال کردهاند. قراردادهای آتی بورس آمریکا جهش کرد و روند افزایشی را که از شامگاه یکشنبه و پیش از اعلام رسمی آغاز شده بود، ادامه داد.
دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزها تقویت شد و یوآن چین نیز ارزش بیشتری پیدا کرد. کالاهای بورسی نیز به انتشار این اخبار واکنش نشان دادند. پس از انعقاد این توافق موقت، بازار فلزات گرانبها هفته را با کاهش قیمت آغاز کرد و هر اونس طلا با افت حدود ۳.۶درصدی نسبت به آخرین روز معاملاتی تا ساعت ۱۳:۱۰ روز دوشنبه به وقت تهران به قیمت ۳هزار و ۲۲۲دلار رسید؛
هر چند در روز سهشنبه با رسیدن به قیمت ۳هزار و ۲۵۵دلار تا ساعت ۱۲:۳۰، بخشی از افت روز قبل را جبران کرد. هر اونس نقره نیز با تجربه افت ۱.۵۹درصدی به قیمت ۳۲هزار و ۴۱۵دلار در روز دوشنبه رسید و روز سهشنبه با رسیدن به سطح قیمتی ۳۳ دلار، بخشی از افت قیمتی خود را جبران کرد. بازار فلزات صنعتی نیز سیگنال دور شدن خطر رکود را دریافت کرد و این فلزات با افزایش قیمت مواجه شدند.
آلومینیوم، مس، فولاد، زغالسنگ و نفت دیگر کالاهای بورسی بودند که در بازار جهانی روند صعودی گرفتند و پس از مدتها روند نزولی زیر سایه سنگین جنگ تجاری مثبت شدند. البته در برخی بازارها مانند مس، توافق موقت چندان در اثرگذاری مثبت موثر نبود.
معاملات آتی مس روز سهشنبه به دنبال شروع پرنوسان هفته، در حالی که سرمایهگذاران پیامدهای اقتصادی گستردهتر توافق تجاری موقت آمریکا و چین را ارزیابی میکردند، در حدود ۴.۶۰دلار در هر پوند ثابت ماند.
توافقی که در جریان مذاکرات آخر هفته در سوئیس به دست آمد، باعث شد که تنشهای تجاری کاهش یابد. بهرغم اینکه این توافق احتمال رکود را کاهش میدهد، نگرانیها در مورد مازاد عرضه در بازار مس همچنان ادامه دارد.
تولید سنگ معدن فراوان در آمریکای جنوبی چشمانداز مازاد بازار را تشدید کرده؛ به طوری که گروه مطالعات بینالمللی مس اخیرا پیشبینی خود از مازاد عرضه را در سال ۲۰۲۴ دو برابر کرده و به نزدیک ۳۰۰هزار تن رسانده است. مجموع این عوامل باعث شد تا مس در معاملات بورسکالا بهرغم رشد اندک، در همان محدوده ۴ دلار بهازای پوند ثابت بماند.
بازتاب عقبنشینی طلای جهانی در معاملات بورسی
قیمت طلا روز دوشنبه نزدیک به ۳درصد سقوط کرد؛ چراکه توافق موقت بین ایالاتمتحده و چین برای کاهش تعرفهها بازارهای سهام و اوراق قرضه را به پرواز درآورد. طلا با ۲.۷درصد کاهش به ۳۲۳۵.۷۵دلار در هر اونس رسید، در حالی که قیمت هر اونس طلا در معاملات آتی آمریکا با بیش از ۳درصد یا ۱۰۲دلار کاهش در معاملات اواخر بعدازظهر روز دوشنبه، به ۳هزار و ۲۴۱دلار رسید که کمترین میزان در یک ماه گذشته است.
به نظر میرسد واکنش تبآمیز طلا به سیاستها و موضعگیریهای پرهرج و مرج ماه گذشته کاخسفید، این فلز گرانبها را در برابر عقبنشینی ترامپ آسیبپذیر کرد. پیش از فروش روز دوشنبه، سرمایهگذاران تمایل کمتری به خرید طلا نشان دادند.
براساس دادههای کمیسیون معاملات آتی کالا آمریکا، صندوقهای تامین مالی به دلیل خوشبینی فزاینده پیرامون مذاکرات تجاری ایالاتمتحده، انتظارات صعودی خود را بر روی این فلز به کمترین میزان در بیش از یکسال گذشته کاهش دادند. البته روز سهشنبه معاملات کمی متفاوت رقم خورد.
در حالی که سرمایهگذاران پس از کاهش شدید در روز معاملاتی قبل شمش طلا خریدند، هر اونس طلای جهانی تا ظهر روز سهشنبه به وقت تهران به بالای ۳هزار و ۲۵۰دلار در هر اونس رسید. سرمایهگذاران اکنون منتظر گزارشهای اقتصادی کلیدی ایالاتمتحده هستند که اواخر این هفته منتشر میشود و میتواند شفافیت بیشتری در مسیر سیاست فدرالرزرو ارائه دهد.
با این حال، نگرانیها در مورد تاثیر اقتصادی جنگ تعرفهای که توسط دولت جدید ایالاتمتحده آغاز شده بود، به افزایش ۲۰درصدی قیمت طلا در سالجاری منجر شده است؛ به طوری که قیمت هر اونس طلای جهانی در معاملات ماه گذشته و پیش از عقبنشینی اندک اخیر خود، به بالاتر از ۳۵۰۰دلار در هر اونس رسید.
نظرسنجی اخیر موسسه مشاوره گالوپ، مستقر در واشنگتن دیسی نشان داد که در میان بزرگسالان آمریکایی علاقه و توجه به طلا برای سرمایهگذاری بلندمدت از سهام پیشی گرفته است. پشتیبان پرونده طلا، بانکهای سرمایهگذاری بزرگ ایالاتمتحده هستند.
جیپیمورگان اخیرا اعلام کرده است که قیمت فلز زرد در سهماه دوم سال آینده به ۴هزار دلار افزایش مییابد و حتی ممکن است در سال ۲۰۲۹ به دلیل تهدیدهای بلندمدت رکود به ۶هزار دلار برسد.
گلدمنساکس نیز چند بار پیشبینی سال ۲۰۲۵ خود را ارتقا داد که آخرین آنها ۳۷۰۰دلار است. در نهایت به نظر میرسد بهرغم اینکه خبر توافق گامی به سمت تنشزدایی از روابط تجاری بینالمللی است، سرمایهگذاران و فعالان همچنان با احتیاط رفتار میکنند و به دنبال نشانههای دقیقتری برای تنظیم انتظارات خود در راستای تحلیل بازار و ادامه فعالیتهای اقتصادی خود هستند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پليمر پاد جم
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه