یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ 0

چگونه تعرفه‏‏‌ها قاچاق را به راهی ضروری برای شرکت‌های آمریکایی تبدیل می‌کنند؟

فرصت طلایی برای بازار سیاه

فرصت طلایی برای بازار سیاه
بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد تعرفه‌‌‌های «متقابل» دونالد ترامپ که با هدف حمایت از اقتصاد آمریکا وضع شده‌‌‌اند، بازار پرسودی برای قاچاق ایجاد می‌کنند. این تعرفه‌‌‌ها با افزایش قیمت کالاهای قانونی، قاچاق را به گزینه‌‌‌ای جذاب برای کارتل‌‌‌ها تبدیل می‌کنند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این سازمان‌ها که پیش‌تر در قاچاق کالاهای غیرقانونی مهارت داشتند، حالا می‌توانند از این مهارت برای تقاضایی که در آمریکا برای کالاهای ارزان وجود دارد استفاده کنند.

برای مثال چین با مدیریت بنادر در آمریکای لاتین، کالاهای خود را به‌‌‌گونه‌‌‌ای وارد می‌کند که به نظر برسد تولید منطقه‌‌‌ای هستند و این مساله سندیت برچسب‌‌‌های کالاها را مخدوش می‌کند. برخی کارشناسان معتقدند، ترامپ به صورت عامدانه به افزایش قاچاق دامن می‌زند؛ زیرا شرکت‌های آمریکایی برای باقی‌ماندن در رقابت به کالاهای ارزان نیاز دارند.

این نیاز باعث می‌شود قاچاق به راهی غیررسمی برای دور زدن تعرفه‌‌‌ها تبدیل شده و در نهایت نیز قاچاق برای شرکت‌ها به روشی عادی بدل شود. این روند باعث خواهد شد که قاچاق دیگر غیرقانونی به نظر نیاید و به نوعی پذیرفته‌‌‌شده باشد.

تکرار تجارب تاریخی

تعرفه‌‌‌های به‌‌‌اصطلاح «متقابل» که دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور وقت ایالات‌متحده، در آوریل اعمال کرد، موجب خواهد شد که افراد بیشتری به قاچاق روی بیاورند. کارتل‌‌‌های مکزیکی، گروه‌‌‌های شبکه‌‌‌های جنایی ایتالیایی، مافیای روسیه و سایر سازمان‌هایی که پیش‌تر توانایی قاچاق کالاهای غیرقانونی به ایالات‌متحده را داشتند، اکنون به همان سادگی قادر خواهند بود کالاهای قانونی را نیز قاچاق کنند.

به همین دلیل می‌توان گفت که بازار عظیمی، مشابه با دوران منع مشروبات الکلی در آمریکا در حال شکل‌‌‌گیری است. نگاهی به تاریخ ایالات‌متحده نشان می‌دهد که بر اثر تعرفه‌‌‌های ترامپ چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد. 

برای مثال، در سال ۱۸۰۷، توماس جفرسون «قانون توقف تجارت» را تصویب کرد تا با اعمال فشار بر بریتانیا و فرانسه، آنها را وادار به تغییر سیاست‌‌‌هایشان کند.

این قانون تجارت خارجی را به طور کامل متوقف کرد و باعث شد که قاچاق به‌‌‌ویژه در مناطق مرزی مانند ورمانت و مین به‌شدت افزایش یابد یا در سال ۱۹۳۰، با تصویب «قانون تعرفه اسموت-هاولی» تعرفه بیش از ۲۰‌هزار کالای وارداتی افزایش یافت و سازمان‌های مافیایی ایتالیایی-آمریکایی برای حفظ سود خود به مسیرهای غیرقانونی روی آورده و به عنوان واسطه وارد عمل شدند.

نیازی که تعرفه ایجاد می‌کند

هر تعرفه‌‌‌ای، نیازی در بازار ایجاد می‌کند و قاچاقچیان برای رفع آن نیاز وارد عمل می‌‌‌شوند. بنابراین تعرفه‌‌‌های ترامپ فرصت‌‌‌های بیشتری برای قاچاق فراهم خواهد کرد. می‌توان گفت که پیش از تعرفه‌‌‌های ترامپ، بازار قاچاق به آمریکا تقریبا به‌‌‌طور کامل بر محصولات تقلبی آسیایی متمرکز بود. طبق داده‌‌‌های اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، در سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۸میلیارد دلار کالای تقلبی و در سال ۲۰۲۴ حدود ۵.۴میلیارد دلار کالای تقلبی توقیف شده است. 

دلیل ورود این کالاهای تقلبی به آمریکا نیز تقاضا برای پوشاک مقرون‌به‌صرفه در آمریکاست که اکثرا نیز از چین و هنگ‌‌‌کنگ وارد می‌شود.

تقریبا ۹۰‌درصد از کل کالاهای توقیف‌‌‌شده به دلیل نقض حقوق مالکیت فکری در سال ۲۰۲۴ متعلق به این دو کشور بوده است. نکته قابل‌توجه آن است که این مسیرهای قاچاق اکنون برای انتقال کالاهای قانونی و مشمول تعرفه نیز استفاده خواهند شد.

در حال حاضر افزایش نظارت در بنادر یکی از راه‌‌‌حل‌‌‌هایی است که مطرح می‌شود؛ اما این اقدام باعث کند شدن روند ترخیص کالا خواهد شد. سازمان‌های جنایی بنادر را نه براساس میزان فساد، بلکه براساس سرعت ترخیص کالا انتخاب می‌کنند.

در واقع هرچه روند سریع‌‌‌تری در ترخیص کالاها داشته باشد، امکان ورود کالا بدون کنترل در آن بیشتر است. به همین دلیل بنادر ساوانا در جورجیا، هیوستون در تگزاس و لانگ‌‌‌بیچ در کالیفرنیا به دلیل سرعت ترخیص گمرکی بالایی که دارند احتمالا به هدف قاچاقچیان تبدیل خواهند شد. اگر این بنادر بخواهند نظارت را افزایش دهند، کارآیی ترانزیت بار کاهش خواهد یافت.

قاچاق غیر‌قانونی نخواهد بود؟

یکی دیگر از تبعاتی که تعرفه‌‌‌های ترامپی دارد، از بین رفتن سندیت برچسب کالاها برای اثبات محل تولید کالاهاست. به‌‌‌نظر می‌رسد، چین که در حال حاضر نیز حدود ۴۰بندر در آمریکای لاتین را مدیریت می‌کند، از این بنادر برای ورود کالاهای چینی به آمریکا، به‌‌‌گونه‌‌‌ای که این کالاها به‌ظاهر تولید آمریکای جنوبی جلوه داده شوند استفاده خواهد کرد.

با توجه به این تبعات، پرسشی که وجود دارد آن است که آیا واقعا ممکن است ترامپ نداند که تعرفه‌‌‌ها، فرصتی طلایی برای قاچاقچیان هستند؟

برخی از کارشناسان می‌گویند از آنجا که ترامپ معتقد است، شرکت‌های آمریکایی برای حفظ رقابت‌‌‌پذیری خود به کالاهایی با قیمت‌های پیش از تعرفه نیاز دارند، حتی ممکن است قاچاق بهانه‌‌‌ای برای او فراهم کند تا فشار سیاسی بر دولت‌‌‌های خارجی را ادامه دهد. در واقع، در حالی که تعرفه‌‌‌ها تصمیم رسمی و سیاسی او هستند، قاچاق، تصحیح غیررسمی و زیرزمینی آن تصمیم خواهد بود.

برخی از کارشناسان بر این باورند که ترامپ ممکن است به‌‌‌طور غیرمستقیم به قاچاق کالاها دامن بزند. دلیل این مساله آن است که شرکت‌های آمریکایی برای رقابت‌‌‌پذیر بودن در بازار، به کالاهایی با قیمت‌های پایین‌‌‌تر (قبل از اعمال تعرفه‌‌‌ها) نیاز دارند. این کالاها در شرایط جدید که تعرفه‌‌‌ها اعمال شده‌‌‌اند، به‌‌‌طور رسمی گران‌‌‌تر خواهند شد.

اولین بار نیست که ترامپ با این نوع تفکر آشنا می‌شود. مشاور او در دهه ۱۹۷۰، روی کوهن، وکیل معروف مافیا بود و به سران مافیا مثل کارمینه گالانته و کارلو گامبینو مشاوره می‌‌‌داد. کوهن خوب می‌‌‌دانست که برای رسیدن به هدف، هم می‌‌‌توان از راه‌‌‌های قانونی و هم از راه‌‌‌های غیرقانونی استفاده کرد.

برای سازمان‌های جنایی، قوانین رسمی همان‌طور که برای کسب‌وکارها وجود دارند، باید رعایت شوند، اما در کنار این قوانین، قواعد خاصی هم وجود دارند که برای کسب سود به کار می‌‌‌روند. در مورد ترامپ، این قوانین رسمی همان تعرفه‌‌‌های رسمی هستند که او وضع کرده است. 

اما در کنار اینها، یک بازار سیاه و غیررسمی شکل خواهد گرفت که به روش‌های خاص خود (غیرقانونی) عمل می‌کند و هدفش همان سود است. در چنین شرایطی می‌توان گفت که در آینده، قاچاق کالاها در آمریکا به یک روش طبیعی و ضروری برای شرکت‌ها تبدیل خواهد شد؛ زیرا آنها برای باقی‌ماندن در رقابت مجبور به استفاده از این روش خواهند بود.

سازمان‌های غیرقانونی و قاچاقچیان نیز به‌خوبی درک می‌کنند که هرچه تقاضا برای کالاهای قاچاق بیشتر شود، مبارزه گمرک با آن سخت‌‌‌تر خواهد شد. این روند باعث خواهد شد که قاچاق دیگر غیرقانونی به نظر نیاید و به نوعی پذیرفته‌‌ شود.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
شرکت سالار شیمی؛ تأمین‌کننده مواد پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟