
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، از قیمتهای پایه جدید، کالاهای کاهشی سهم بیشتری را به خود اختصاص دادند و ۴۹درصد از مجموع محصولات پتروشیمی با رشد قیمت همراه بودند.
در آخرین روز معاملاتی بازار جهانی شاخص برنت ۶.۵درصد کاهش را به ثبت رساند و به سطح ۶۵.۶دلار به ازای هر بشکه رسید که پایینترین قیمت از اوت ۲۰۲۱ تاکنون به شمار میرود؛ چراکه نگرانیها از کندی اقتصاد جهانی و تضعیف تقاضای نفت افزایش یافته است.
احساسات سرمایهگذاران به دلیل تشدید جنگ تجاری، بهویژه با تعرفه قریبالوقوع ۳۴درصدی چین بر کالاهای آمریکایی، به طور فزایندهای متلاطم شده است.
خطرات رکود اقتصادی و عدماطمینان در مورد تجارت جهانی بر این نگرانی افزوده است. قیمت پایه محصولات پتروشیمی در هفته سوم معاملاتی فروردینماه ۱۴۰۴ در حالی اعلام شد که قیمتهای پایه از ابتدای اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ مسیر صعودی را در پیش گرفتهاند.
نرخ دلار مبادلهای برای چهلوسومین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود ۴۰۸تومان افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادلهای با رشد ۰.۶درصدی از ۶۸هزار و ۴۲۷تومان در روز ۲۶اسفندماه سال گذشته به ۶۸هزار و ۸۳۶تومان در روز ۱۷فروردینماه رسید و از اینرو موجب افزایش ۴۹درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.
در قیمتگذاری جدید پایههای محصولات پتروشیمی، دلار مبادله جای خود را به دلار توافقی داد و اولین قیمتهای پایه جدید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ با دلار توافقی ۶۸هزار و ۸۳۶تومان، محاسبه و اعلام شد.
این موضوع در حالی رخ داده است که قیمتهای جهانی در کانال نزولی و ثبات قیمت قرار دارند و دلار توافقی موجب افزایش قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است.
قیمت پایه ۴۹درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود. این در حالی است که قیمت پایه محصولات کاهشی سهم بیشتری را به خود اختصاص داد.
بهطور کلی در سومین هفته معاملاتی فروردینماه بازار داخلی تحتتاثیر بازار جهانی روند نزولی داشت و در این بین قیمت پایه ۳۶درصد از پلیمرها و ۶۵درصد از محصولات شیمیایی با اهرم دلار توافقی افزایشی شد؛ این در حالی است که بازارهای جهانی در مدار نزولی قرار دارند.
بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلامشده در هفته سوم معاملاتی فروردینماه نشان میدهد که ۳۶درصد از این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین اکریلونیتریل بوتادین استایرن ۰۱۵۰ با ۱.۳درصد رشد معادل یکهزار و ۶۷۰تومان به قیمت ۱۲۶هزار و ۴۰۸تومان رسید.
همچنین پلیاتیلن ترفتالات بطری BG۸۲۵ با ۰.۸درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. ۳۶درصد از گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمتها تحتتاثیر رشد ۰.۶درصدی نرخ دلار توافقی اتفاق افتاده است و پلیاتیلن سبک فیلم (۰۲۰) (۰۰۷۵) بهعنوان آخرین گروه کالایی کاهشی در بین محصولات پلیمری به ثبت رسید.
در گروه کالایی شیمیاییها نیز ۶۵درصد از گروهها با افزایش قیمت همراه بودند و اسید استیک در هفته سوم فروردینماه امسال با ۶درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز ۱۷فروردینماه قیمت پایه این محصول ۲۳هزار و ۵۱۷تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد.
سود کاستیک نیز با ۳درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشیهای گروه شیمیاییها قرار گرفت. در این گروه متانول در رده نخست کاهشیها قرار دارد و از اینرو با ۸درصد افت در صدر کاهشیها قرار گرفت.
افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحتتاثیر تغییرات ۰.۶درصدی نرخ دلار مبنا برای تعیین قیمتهای پایه رقم خورده و این در حالی است که قیمتهای پایه در بازار جهانی تحتتاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفتهاند و از اینرو قیمتهای پایه داخلی که در هفته سوم معاملاتی فروردینماه کاهشی اعلام شدند، تحتتاثیر قیمت جهانی این محصولات بودند که سهم بیشتری را به خود اختصاص دادهاند.
افزایش معاملات تالار پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
بررسی تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی بورسکالای ایران در بازه زمانی اول تا ۱۶فروردینماه نشان میدهد، این بازار میزبان ۱۱۲هزار و ۶۵۷تن انواع محصول پلیمری بود که با استقبال ۱۵۶هزار و ۱۵۳تنی مواجه شد و در پایان روز شانزدهم فروردینماه ۹۵ هزار و ۳۰۳ تن محصول پلیمری مورد معامله قرار گرفت.
همچنین در این تالار در بازه زمانی مورد بررسی ۷۴هزار و ۶۴۰تن انواع محصول شیمیایی عرضه شد که با تقاضای ۴۳هزار و ۶۷۶تنی روبهرو شد و ۳۹هزار و ۷۴۰تن از انواع محصولات شیمیایی با احتساب معاملات مچینگ به فروش رسید.
بررسیها نشان میدهد که در سال 1403 در مجموع 17میلیون و 388هزار و 735تن انواع محصول پلیمری و 6میلیون و 660هزار و 877تن انواع محصول شیمیایی در تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی مورد معامله قرار گرفت و این در حالی رقم خورده است که حجم معاملات محصولات پلیمری و شیمیایی به ترتیب در سال 1403 نسبت به سال پیش از آن 72درصد و 75درصد افزایش داشته است؛
این در حالی است که نرخ ارز دلار توافقی در سال 1403 به صورت تدریجی و پیوسته با رشد همراه بوده و وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی با توجه به قطعی گاز در فصل زمستان نسبت به سال 1402 کاهش داشته و با این حال حجم معاملات در تالار پتروشیمی بورسکالای ایران روند صعودی را در پیش گرفته است.
طی هفته دوم فروردینماه سالجاری 34درصد عرضههای پلیاستایرن معمولی معامله شد. با توجه به افزایش 627تنی عرضههای هفته اول فروردین پلیاستایرن معمولی، برای 3هزار و 647تن عرضه، یکهزار و 390تن تقاضا و یکهزار و 239تن معامله انجام شده و به عبارت بهتر 34درصد از عرضه این محصول مورد معامله قرار گرفته است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پليمر پاد جم
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه