جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تاثیر برداشتن سقف رقابت قیمت پتروشیمی‌ها در بورس
مدیران سرمایه‌گذاری پتروشیمی خلیج فارس می‌گویند در حالی سهام پتروشیمی نوری در بورس تهران به زودی عرضه می‌شود که یکسان‌سازی نرخ ارز تاثیری بر سودآوری پتروشیمی‌ها ندارد. آنها همچنین از عرضه دو شرکت دیگر در بورس اوراق بهادار خبر می‌دهند.

به گزارش ویکی‌پلاست به نقل از ایسنا، اشرف‌زاده - مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری ایرانیان - در نمایشگاه بورس کیش با اشاره به لزوم تامین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: ما روی سه محور بازار سرمایه با توجه به حضور خود در بازار سهام و شرکت‌های بورسی دیگر با هدف تأمین مالی و در نهایت طرح‌های توسعه‌ای گام برمی‌دارد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر نحوه ارزش‌گذاری پتروشیمی نوری برای عرضه اولیه و انتقادهایی که به آن وارد شده بود، گفت: ما به سه جای مختلف کار ارزش‌گذاری را سپردیم و در نهایت برای ارزش‌گذاری از این سه قیمت میانگین موزون می‌گیریم.

اشرف‌زاده با اشاره به برداشتن سقف رقابت محصولات پتروشیمی در بورس کالا، اظهار کرد: در مورد نرخ خوراک مجتمع‌های پتروشیمی و نرخ ارز حاصل از صادرات هم‌اکنون این موضوع با توجه به بخشنامه‌ای که طی روزهای قبل در خصوص عرضه کالا در بورس ابلاغ شد مطابق با نرخ مندرج در سامانه نیما تعیین و به این ترتیب فرآیند نرخ‌گذاری میان خوراک و نرخ فروش ارز حاصل از صادرات متعادل شده است. با این روش نه‌تنها تولیدکنندگان سود می‌برند بلکه قیمت‌ها نیز با توجه به سقف رقابتی به تعادل می‌رسند.

وی درباره حذف دلالان از معاملات محصولات گفت: موضوع عرضه کالا به مصرف‌کننده نهایی همواره دغدغه مجموعه هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس از سال ۹۲ تاکنون بوده و این در حالی است که از طرح این خواسته تا اجرای مباحث قانونی که در اختیار مجتمع‌های پتروشیمی نیست همواره اما و اگرهای بسیاری وجود دارد.

وی ادامه داد: مجتمع‌های پتروشیمی عرضه‌کننده محصول هستند و دائماً سر اینکه مسیر عرضه کالا تا مصرف‌کننده نهایی شفاف و درست شود، دچار چالش بوده‌اند. این در حالی است که به وزارت صنعت، معدن و تجارت همواره عنوان شده که مسیر عرضه کالا به مصرف‌کننده نهایی باید تنظیم و شفاف شود، اما مجتمع‌های پتروشیمی ملزم هستند تا درست شدن این مسیر از قوانینی که ابلاغ می‌شود تبعیت کنند.

اشرف‌زاده افزود: در خصوص مجتمع بوعلی سینا کمیته‌ای تشکیل و موانع موجود مطرح شد و نتیجه حاصل حاکی از بروز حادثه مذکور در فرآیند عملیاتی شرکت است. مجموعه هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس و گروه پترول به دنبال کنترل و حذف ریسک هستند و حاضرند راه‌اندازی یک مجتمع یا طرح توسعه چندین ماه عقب بیفتد اما ایمنی و محیط‌زیست به درستی رعایت شود.

مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا  نیز با بیان اینکه بیمه خسارت حادثه مجتمع به‌طور کامل دریافت شده گفت: مجتمع‌های آروماتیکی پتروشیمی چنانچه فرمول محاسبه نرخ خوراک برای آنها تغییر داده نشود شاید به مشکل بربخورند، درعین‌حال اینکه چرا در بورس کالا همچنان دلال‌ها محصولات پتروشیمی را خرید می‌کنند را باید از وزارت صنعت پرسید. شرکت‌های پتروشیمی به‌طور شفاف اقدام به عرضه کالا می‌کنند و پتروشیمی بوعلی سینا نیز محصولات خود را در بورس انرژی روانه میز فروش می‌کند، اما این در حالی است که همچنان تهمت عرضه مواد در خارج از بورس را بشنوند.

اشرف‌زاده مدیرعامل پترول با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای این گروه عنوان کرد: ازجمله طرح‌های توسعه در حال اجرایی شدن هستند شامل پتروشیمی ایلام با سه فاز پلی‌اتیلن که در سال ۹۴ افتتاح شده و از طریق خط اتیلن غرب، خوراک خود را تأمین می‌کند. فاز دوم نیز خط الفین است که به نوعی تولیدکننده خوراک پلی‌اتیلن خواهد بود و در فاز سوم نیز عملیات شیرین‌سازی خوراک در این مجتمع صورت می‌گیرد. تا پایان امسال این سه طرح در مجتمع ایلام راه‌اندازی خواهد شد که به این ترتیب برای صنعت استراتژیک پتروشیمی غرب کشور شاهد افزایش ۵۰۰ هزار تنی ظرفیت الفین و ۳۰۰ هزار تنی پلی‌اتیلن خواهد بود که با پیشرفت ۹۴ درصدی روبه‌رو هستند.

این مقام مسئول از راه‌اندازی مجتمع پتروشیمی لردگان در سه ماهه اول سال آینده نیز سخن گفت و افزود: این طرح تقریباً شبیه پتروشیمی پردیس با ظرفیت ۱.۷ میلیون تنی آغاز به کار خواهد کرد که از طریق فاینانس چین تأمین مالی و با پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی روبروست که برای سهامداران راه‌اندازی این طرح‌ها قابل تأمل است. در کنار آن طرح الفین گچساران که به نوعی تکمیل‌کننده زنجیره ارزش از دیدبلند تا پلی‌اتیلن ایلام خواهد بود با پیشرفت فیزیکی ۵۸ درصدی همچنان در حال تکمیل بوده و حدود ۸۰ درصد تسهیلات این طرح تاکنون خریداری شده است. در این طرح برای رفع مشکلات ریالی و همچنین تأمین مالی ارزی از طریق صندوق توسعه ملی اقدام به جذب ۲۰۰ میلیارد تومان منابع از بانک‌ها و ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت شده است که این طرح با برنامه پیشرفت سه درصدی در هر ماه تا پایان سال ۱۳۹۸ راه‌اندازی خواهد شد.

مدیرعامل پترول از طرح موسوم صدف برای تولید لاستیک مصنوعی به عنوان یک تکنولوژی نو با پیشرفت ۴۰ درصدی خبر داد و گفت: این طرح با برآورد سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲۶۰ میلیون یورو در سال ۱۳۹۸ تکمیل و در سال ۱۳۹۹ در مسیر تولید قرار خواهد گرفت. همچنین طرح پلی پروپیلن ۱۵۰ هزار تنی ایلام با پیشرفت ۲۵ درصدی در سال قبل از سوی هیأت مدیره پترول تصویب و اجرای طرح‌های توسعه‌ای برای تکمیل زنجیره ارزش به عنوان اولویت هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس در دستورکار قرار گرفته است.

به گفته وی، پروپیلن یکی از محصولات استراتژیک کشور است که مشکل تأمین آن در داخل کشور وجود داشته و سیاست MPC حرکت به سمت تولید این محصول است. در کنار این طرح‌ها موضوع دو واحد تولیدی ارومیه شامل پودر ملامین و اسید سولفوریک وجود داشته که با از طریق مذاکره با بخش خصوصی برای توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی، بستر لازم برای مشارکت این بخش فراهم خواهد شد. طرح ایجاد پارک ملامین با مزیت‌هایی همچون تکنولوژی در دسترسی و آسان، ارزش افزوده بالا و ایجاد اشتغال فراگیر با همکاری بخش خصوصی در ۴ فاز تعریف‌شده به شکل سهم ۴۰ درصدی یا ۲۰ درصدی مشارکت به منظور تأمین مالی و UTVT و همچنین خوراک مصرفی جهت مشارکت با بخش خصوصی در دستورکار پترول قرار دارد که با همکاری وزارت صنعت امکان ترغیب سهامداران در این بخش زیاد شده که به نوعی می‌تواند تکمیل کننده زنجیره ارزش در پترول باشد.

اشرف‌زاده با اشاره به سیاست‌های کلی این گروه در بازار سرمایه عنوان کرد: ‌هم اکنون این مجموعه سهم ۴۰ درصدی پتروشیمی کرمانشاه و ۳۰ درصدی پتروشیمی شیراز را در اختیار دارد و سیاست‌های کلی آن فقط ورود به صنعت پتروشیمی و پتروپالایشگاهی است.

به گفته وی، طرح‌های پترول هم اکنون معادل ۲.۷ میلیارد یورو برآورد می‌شود و حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان نیز برآورد ریالی از طرح‌های توسعه‌ای است.

وی در برابر این پرسش که پتروشیمی در برابر تغییرات ارزی ایجادشده و محدودیت‌های ایجادشده در خصوص فروش ارز این شرکت‌ها بر اساس نرخ سامانه نیما چه تمهیداتی در زمینه چشم‌انداز درآمدی خود دیده‌اند، گفت: بر اساس نگاه ملی و نگاه بنگاه‌داری، سیاست‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای است که اگرچه همه شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه ارز خود به قیمت بازار آزاد هستند، اما به لحاظ ملی و همچنین مقررات ابلاغ‌شده باید در راستای سیاست‌های کشور گام بردارند. به نظر می‌رسد این موضوع نه‌تنها محدودیت خاصی برای شرکت‌های پتروشیمی ایجاد نمی‌کند بلکه به همان اندازه که در زمینه تأمین ارز به دولت کمک می‌شود، با تأمین خوراک و تخفیفاتی که در این زمینه به مجتمع‌های پتروشیمی ارائه می‌شده فرایندی متعادل ایجاد می‌شود، ‌ بنابراین چیزی به عنوان ضرر و زیان برای مجتمع‌های پتروشیمی ایجاد نخواهد شد.

اشرف‌زاده افزود: برخی مجتمع‌های پتروشیمی بیش از ۶۰ درصد قیمت تمام‌شده خود را به نرخ خوراک دریافتی اختصاص داده‌اند یا مجتمع‌هایی وجود دارند که ۹۰ درصد قیمت تمام‌شده فروش آنها را نرخ خوراک به خود اختصاص داده است؛ بنابراین آن دسته از شرکت‌هایی که حجم پایین‌تری از قیمت تمام‌شده آنها به نرخ خوراک تخصیص می‌یابد به‌طور طبیعی هر تغییری در نرخ خوراک همچنان به سودآوری آنها خواهد انجامید.

این مقام مسئول با اشاره به فرآیند حذف سقف رقابت در بورس کالا در حرکت به سمت منطقی شدن نرخ خوراک و فروش ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی بر اساس نرخ سامانه نیما، تأکید کرد و گفت: بورس کالا به عنوان بازاری شفاف و بدون حاشیه مورد تأیید شرکت‌های پتروشیمی در این بازار پیش از این دلال‌بازی بر سر خرید محصولات پتروشیمی با نرخ‌های غیرمنصفانه رخ می‌داد اما با ایجاد شفافیت و یکسان‌سازی نرخ فروش محصول و خوراک بر اساس سامانه نیما، روال منطقی محاسبات بدون هیچ حاشیه‌ای ایجاد خواهد کرد.

وی‌ ادامه داد: مشکل پتروشیمی‌ها صرفاً نرخ خوراک نیست به طوری که حدود ۹۰ درصد شرکت‌ها تنها ۱۰ درصد از ریسک‌های خود را ناشی از نرخ خوراک می‌دانند، این در حالی است که موارد دیگری همچون تعمیرات اساسی و جانبی، تجهیزات و یا آمارهای موجود ناشی از توقف تولید در مجتمع‌ها نیز ازجمله دیگر ریسک‌هاست که باعث کاهش سود فروش مجتمع‌های پتروشیمی می‌شود. بنابراین اغلب ریسک‌ها ناشی از مباحث مدیریتی در مجتمع‌های پتروشیمی است. اینکه چرا یک واحد پتروشیمی سودآور نیست، صرفاً به دلیل تغییر نرخ خوراک نبوده و عواملی که به‌طور پنهان از دید مدیریت در یک سازمان ایجاد می‌شود، می‌تواند به زیان‌ده بودن یک مجتمع منتهی شود. به طوری که اگر یک قطعه به درستی اسمبل‌بندی نشود، به سرعت در فرآیند سودآوری مجتمع‌های پتروشیمی تأثیرگذار خواهد بود.

اشرف‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی تأثیر تحریم‌ها بر مجتمع‌های پتروشیمی اظهار کرد: اساساً چیزی به نام تحریم وجود ندارد بلکه محدودیت برای نقل و انتقال‌ها افزایش خواهد یافت. در حال حاضر هیچ مشکلی برای فروش محصولات پتروشیمی وجود ندارد و از محدودیت‌ها همواره برای حرکت به سمت کشف استعدادها و شکوفایی آنها و درنهایت اعتماد به جوانان نخبه کشور استفاده خواهد شد. در این بین نقش مدیران واقعی و باهوش پررنگ‌تر شده و از این طریق می‌توان به راحتی مشکلات را حل کرد.

وی افزود: در حال حاضر تجهیزات موردنیاز مجتمع‌های پتروشیمی وارد و با دور زدن تحریم‌ها دست‌کم تا دو سال آینده قطعات یدکی شرکت‌های تولیدی وابسته به پترول تأمین شده و برخی قطعات ساخته‌شده تا قبل از تاریخ اجرای تحریم‌ها نیز در حال ورود به کشور است. همچنین تمامی کارخانجات تولیدی و آروماتیکی، قطعات ماشین‌آلات و کاتالیست‌های خود را تأمین و تولید می‌کند و بنابراین هیچ نگرانی بابت تحریم‌ها وجود ندارد.

مدیرعامل پترول هزینه دور زدن تحریم‌ها را تحت عنوان هزینه سرمایه‌گذاری برای یادگیری عنوان کرد و افزود: در این مسیر مردم باتجربه ساخته می‌شوند که ضمن برخورداری از دانش تاب‌آوری و توانمند شدن در بومی‌سازی تکنولوژی به توسعه اشتغال در کشور نیز کمک خواهد کرد.

در ادامه این نشست فاضلی مدیر سرمایه‌گذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس اظهار کرد: افزایش نرخ تسعیر ارز هم اکنون به مجتمع‌های پتروشیمی ابلاغ شده و این در حالی است که نرخ خوراک با توجه به هزینه‌های ثابت و استهلاک همچنان مطابق نرخ‌های قبلی است؛ بنابراین تعدیل نرخ تسعیر ارز تأثیری در افزایش سودآوری شرکت‌ها نخواهد داشت.

وی از عرضه اولیه سهام پتروشیمی نوری تا کمتر از یک ماه دیگر از طریق بورس تهران خبر داد و گفت: علاوه بر این شرکت سهام دو شرکت پتروشیمی بندر امام پس از رفع مغایرت‌ها و همین طور پتروشیمی بوعلی سینا و پتروشیمی آریا ساسول که از سود خالص بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برخوردار شده در آینده نزدیک از طریق بورس تهران عرضه اولیه می‌شود. در شش ماه نخست امسال پتروشیمی نوری از سود خالص ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برخوردار شد که این رقم معادل کل سود سال مالی قبل بوده که ۷۰ درصد از آن ناشی از سود عملیاتی شرکت است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تسویه بدهی‌های پتروشیمی نوری پس از عرضه اولیه سهام در بورس تهران عنوان کرد: با توجه به بدهی ارزی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی پتروشیمی نوری به وزارت نفت و تقسیط ۴۰۰ میلیارد تومانی ماهانه این بدهی، پس از عرضه اولیه سهام در بورس بخشی از این بدهی تسویه و هر آنچه که از منابع حاصل از آن باقی می‌ماند برای طرح‌های توسعه‌ای به کار گرفته می‌شود.

این مقام مسئول از فرآیند ارزش‌گذاری سهام پتروشیمی نوری از طریق سه تأمین سرمایه معتبر سخن گفت و افزود: قیمت مناسبی برای این سهم ارزش‌گذاری شده که با رعایت منفعت سهامداران در بورس تهران عرضه اولیه خواهد شد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟