به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، به گفته معاون وزیر اقتصاد و دبیر شورایعالی پیشگیری و مقابله با جرائم پولشویی و تامین مالی تروریسم کشور، آنچه به گروه ویژه اقدام مالی وزن و اعتبار بینالمللی داده است، ساختار تشکیلاتی و سازمانی یا اعضای اصلی FATF نیست، بلکه توصیهها و استانداردهای این گروه است که توسط بیش از ۲۰۰کشور دنیا پذیرفته و اجرایی شده و از حمایت بیش از ۳۰قطعنامه و مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد و خود سازمان ملل متحد برخوردار است.
هادی خانی در تشریح این موضوع اضافه کرد: امروز توصیهها و استانداردهای FATF در بیش از ۲۰۰کشور دنیا به قوانین و مقررات داخلی تبدیل شده و کشورها تلاش میکنند بر اساس نسخه بهروزشده توصیههای این نهاد، قوانین و مقررات مربوطه را نیز اصلاح و بهروز کنند و در این مسیر با یکدیگر رقابت نیز میکنند.
این مقام مسوول در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم کشور در ادامه تشریح وضعیت پرونده جمهوری اسلامی ایران در FATF تصریح کرد: عدم عادیسازی و تعیین تکلیف پرونده کشور در این نهاد موجب شده است که در ادبیات بینالمللی بهعنوان کشور پرخطر پولشویی و تامین مالی تروریسم شناخته شویم و تداوم این وضعیت علاوه بر آسیب به اعتبار و ریسک شهرت حوزههای پولی و مالی کشور در سازمانهای منطقهای و بینالمللی و نهادهای پولی و مالی دنیا، هزینههای آمریکا در فشار به کشورهای هدف برای اجرای تحریمهای یکجانبه خود را نیز کاهش داده است.
خانی در توضیح این مساله گفت: تحریمهای آمریکا علیه تعدادی شخص حقیقی و حقوقی هدفمند و یکجانبه بوده و عملا مورد تایید و حمایت سازمان ملل متحد قرار ندارد؛ درحالیکه محدودیتهای FATF علیه کشورمان جهانشمول و مورد حمایت بیش از ۲۰۰کشور دنیا و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تعداد قابل توجهی سازمانهای بینالمللی است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: اگر آمریکا برای اجرای تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران نیازمند تهدید و یا تطمیع کشورهاست، محدودیتهای FATF بدون نیاز به اهرمهای تشویقی و تنبیهی توسط کشورهای پذیرنده استانداردهای این نهاد اجرا میشود.
دبیر شورایعالی پیشگیری و مقابله با جرائم پولشویی و تامین مالی تروریسم، جامعه هدف محدودیتهای FATF را ملیت و تابعیت ایرانی عنوان کرد و گفت: حضور در لیست کشورهای پرخطر پولشویی و تامین مالی تروریسم یعنی یک شخص حقیقی یا حقوقی با ملیت ایرانی که در لیست تحریمهای آمریکا قرار ندارد، نمیتواند در هیچکدام از بانکهای کشورهای پذیرنده استانداردهای FATF، خدمات عادی پولی و مالی دریافت کند و تحت رصد و کنترل دقیق قرار خواهد گرفت و با محدودیتهایی روبهرو خواهد بود.
خانی تاکید کرد: اصولا FATF نه میتواند و نه مستند به توصیهها و متدولوژی اجرایی خود اجازه دارد کشوری را تحریم یا از تحریمهای یک کشور علیه کشور دیگری حمایت کند، بلکه صرفا به کشورهای پذیرنده استانداردهای خود توصیه میکند محدودیتهایی را علیه کشوری که توصیهها را اجرا نکردهاند، تعریف و عملیاتی کند که این نوع محدودیتها هم در توصیههای خود FATF مشخص و تعیین شده است و نمیتواند خارج از توصیههای مصوب اقدام کند.
این مقام مسوول، ارتباط بین FATF و تحریمهای خزانهداری آمریکا را نیز رد و عنوان کرد: علاوه برای اشخاص ایرانی تعداد زیادی از اتباع سایر کشورهای دوست آمریکا نظیر فرانسه، عربستان، رژیم صهیونیستی و... که عضو اصلی FATF نیز هستند، در لیست تحریمهای خزانهداری آمریکا قرار دارند و اصولا FATF تاکنون ورودی به این نوع تحریمها نداشته و بر اساس توصیههای خود نمیتواند داشته باشد.
او افزود: حتی کشورهایی نظیر چین و روسیه که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند فعالانه تلاش میکنند با اجرای حداکثری توصیههای FATF در لیست کشورهای پرخطر قرار نگیرند؛ چراکه این برچسب، یعنی «عدم اعتماد و ریسکگریزی تمام نهادهای پولی و مالی دنیا در انجام هر نوع فعالیت اقتصادی با کشور پرخطر.»
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه