شنبه ۱۵ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

اخبار منتخب
۱۰ دى ۱۴۰۳ 0 267

بازارهای جهانی فرآورده‏‏‌های نفتی متوقف شدند

جهش قیمت‌های پایه پتروشیمی‏‏‌ها

جهش قیمت‌های پایه پتروشیمی‏‏‌ها
حجم عرضه و معاملات انواع محصولات شیمیایی و پلیمری در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران در حالی با رشد همراه بود که قیمت پایه این نوع محصولات تحت‌تاثیر نرخ دلار توافقی افزایش یافت. این در حالی است که محصولات پتروشیمی در بازار جهانی متوقف شدند و عملا روند جهانی تاثیری بر بازار داخلی فرآورده‏‏‌های نفتی ندارد.

شاخص برنت در آخرین روز معاملاتی در بحبوحه کاهش اخیر ذخایر نفت آمریکا با ۱.۲‌درصد افزایش به کانال ۷۴دلار به ازای هر بشکه رسید، در حالی که بازارها چشم‌‌‌انداز تقاضای چین را ارزیابی کردند و اینکه آیا عرضه بالاتر از کشورهای غیراوپک‌پلاس بازار جهانی را به مازاد عرضه در سال آینده سوق خواهد داد یا خیر.

داده‌‌‌های جدید EIA نشان می‌دهد که ذخایر نفت خام نسبت به هفته قبل در دوره منتهی به ۲۰دسامبر ۴.۳میلیون بشکه کاهش یافته است که پنجمین کاهش متوالی به حساب می‌‌‌آید و بیش از انتظارات بازار برای کاهش ۲میلیون بشکه‌‌‌ای و گزارش قبلی صنعت است.

سیگنال‌‌‌های اقتصادی بدبینانه‌‌‌تر از سوی چین از شرط‌‌‌بندی‌‌‌هایی حمایت می‌کند که تقاضا از سوی بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان کاهش خواهد یافت. عرضه بیشتر از سوی کانادا، آمریکا و برزیل ممکن است کاهش طولانی‌مدت تولید اعضای اوپک‌پلاس را جبران کند.

با این حال، ابهام وجود دارد چراکه ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا ممکن است از تولید داخلی حمایت کند و در عین حال تحریم‌‌‌ها را بر صادرات انرژی ایران تشدید کند. به طور کلی وضعیت بهای نفت بر بازار جهانی فرآورده‌‌‌های نفتی نیز تاثیر گذاشته است و از این‌رو قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی در کانال نزولی قرار دارند و این در حالی است که فرآورده‌‌‌های نفتی در بازار داخلی تحت‌تاثیر نرخ دلار توفقی از دو هفته گذشته با جهش قیمتی همراه بودند.

رشد یکپارچه قیمت‌های پایه

قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۹دی‌‌‌ماه در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌‌‌ماه سال‌جاری مسیر صعودی را طی می‌کنند. نرخ دلار مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای بیست‌‌‌ونهمین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود ۲‌‌‌هزار و ۲۴۴تومان افزایش را به ثبت رساند.

به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از ۶۱‌‌‌هزار و ۵۹۶تومان در روز ۲دی‌ماه به ۶۳‌‌‌هزار و ۸۴۱تومان در روز نهم دی‌‌‌ماه رسید و در واقع با ۳.۶درصد رشد همراه شد و از این رو موجب افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.

در قیمت‌گذاری جدید پایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های محصولات پتروشیمی، دلار مبادله جای خود را به دلار توافقی داد و سی‌‌‌وپنجمین قیمت‌های پایه جدید محصولات پتروشیمی با دلار توافقی ۶۳‌‌‌هزار و ۸۴۱تومان، محاسبه و اعلام شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمت‌های جهانی در کانال نزولی قرار دارند و دلار توافقی موجب افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است.

قیمت‌‌‌ پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند یا در کانال کاهشی قرار دارند. به‌‌‌طور کلی در دومین هفته دی‌ماه روند بازار داخلی تحت‌‌‌تاثیر حذف دلار حواله در بازار مبادله صعودی شد و در این بین قیمت پایه پلیمرها و محصولات شیمیایی نیز با اهرم دلار توافقی به صورت یکپارچه افزایشی شد؛ این در حالی است که بازارهای جهانی در مدار نزولی قرار دارند.

بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌‌‌شده در روز ۹دی‌‌‌ماه نشان می‌دهد که همه محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین اکریلونیتریل بوتادین استایرن ۰۱۵۰ با ۶.۳ ‌‌درصد رشد معادل ۶‌‌‌هزار و ۲۰۰تومان به قیمت ۱۰۵هزار و ۳۴۱تومان رسید.

همچنین پلی‌‌‌پروپیلن نساجی طی هفته جاری با ۴ ‌‌درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. همه گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمت‌ها تحت‌‌‌تاثیر حذف نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای و استفاده از دلار توافقی اتفاق افتاده است.

در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها همه گروه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و کریستال ملامین با ۷.۷درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز نهم دی‌‌‌ماه قیمت پایه این محصول ۷۶هزار و ۷۸۱تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد.

اسید استیک نیز با ۳.۶درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قرار گرفت. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌‌‌تاثیر تغییرات ۳.۶درصدی نرخ دلار مبنا برای تعیین قیمت‌های پایه رقم خورده و این در حالی است که قیمت‌های پایه در بازار جهانی تحت‌‌‌تاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

رشد معاملات در بازار فیزیکی پتروشیمی

بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی طی هفته نخست دی‌ماه نشان می‌دهد این بازار میزبان ۱۱۱‌هزار و ۸۱۳تن انواع محصولات پلیمری بوده است که با تقاضای ۱۹۸‌هزار و ۷۵۶تنی مواجه شد و در پایان هفته در مجموع ۱۰۸‌هزار و ۴۴۱تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفته است.

بررسی هفته ابتدایی زمستان و هفته پیش از آن نشان می‌دهد که با توجه به رشد نرخ دلار موثر بر قیمت‌گذاری قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی، میزان عرضه و حجم معاملات به ترتیب ۲۶‌درصد و ۲۷.۵‌درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که در بازار فیزیکی محصولات شیمیایی حجم عرضه کاهش یافته است، به طوری که در بازه زمانی یکم تا پنجم دی‌ماه سال‌جاری ۵۵‌هزار و ۱۰۹تن انواع محصول شیمیایی در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران عرضه شده است که نسبت به هفته پیش از آن ۷.۸‌درصد افت را گزارش می‌کند.

در بازه مورد بررسی محصولات شیمیایی با استقبال ۵۲‌هزار و ۱۰۴تنی مواجه شدند و در نهایت در مجموع ۳۶‌هزار و ۸۰۳تن از این محصولات به فروش رسید. مقایسه حجم معاملات هفته نخست دی‌ماه با هفته پیش از ۱۵‌درصد رشد فروش را نشان می‌دهد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟