به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، کلیه صادرکنندگان مشمول بند دو ماده هشت آییننامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۵آبانماه ۱۴۰۱هیات وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، از روز شنبه مورخ ۳آذرماه ۱۴۰۳میتوانند به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران به فروش رسانند. همچنین کلیه واردکنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله ایران باید به عنوان متقاضی خرید از طریق بانک عامل در بستر این مرکز اقدام به تامین و خرید ارز کنند.
فروش ارز؛ ویژه صادرکنندگان
متقاضی فروش باید با مراجعه به یکی از بانکهای عامل نسبت به انعقاد قرارداد کارگزاری ارزی با آن بانک اقدام کند. طبق مفاد قرارداد، متقاضی فروش ارز حاصل از صادرات خود را به کارگزار معرفیشده توسط بانک عامل تحویل میدهد و به منظور سفارشگذاری جهت فروش، به میزان ارز مدنظر برای فروش، پروانههای صادراتی خود را به بانک عامل ارائه میدهد.
بانک عامل در صورت موجود بودن ارز متناظر با ارزش پروانههای صادراتی مدنظر برای فروش، مجوز فروش ارز در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران را اخذ کرده و متعهد به کارسازی ارز موضوع معامله در صورت تحقق معامله میشود. بانک عامل اطلاعات سفارش فروش مشتمل بر مقدار ارز، حداقل نرخ ارز مورد پذیرش جهت فروش را جهت ارسال به سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران از متقاضی فروش دریافت میکند. در صورت وجود تقاضا و تطابق با سفارشهای خرید واردکنندگان، معامله محقق میشود؛ در غیر این صورت متقاضی فروش در جلسات بعدی معاملاتی اقدام به ارسال سفارش میکند.
خاطرنشان میشود، در صورت تحقق معامله، رفع تعهد صادراتی متقاضی فروش به صورت سیستمی انجام میشود. مبلغ ریالی معامله با کسر کارمزدهای متعلقه مشتمل بر کارمزد مرکز مبادله ایران و کارمزد بانک عامل حداکثر ظرف مدت یک روز کاری توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران پرداخت میشود. بانک عامل ظرف مدت ۷ روز کاری انتقال ارز موضوع معامله را به بانک عامل متقاضی خرید انجام میدهد.
خرید ارز؛ ویژه واردکنندگان
متقاضی خرید باید با مراجعه به بانک عاملی که در آن اقدام به ثبت سفارش کرده، نسبت به ارائه مجوز خرید ارز (تخصیص) و اطلاعات نحوه پرداخت ارز به ذینفع نهایی خود اقدام کند. بانک عامل، مجوز خرید ارز (تخصیص) و اطلاعات نحوه پرداخت ارز و امکان انتقال ارز و کارسازی آن به ذینفع نهایی را بررسی و در صورت تایید، کارمزد متناظر را به متقاضی خرید اعلام میکند.
متقاضی خرید میتواند نسبت به خرید بخش یا کل مبلغ مجوز خرید ارز (تخصیص) خود اقدام کند و سفارش خرید خود را مشتمل بر مقدار ارز و حداکثر قیمت مورد پذیرش، به بانک عامل ارائه و معادل ارزش ریالی سفارش خرید و کارمزدهای متعلقه را به حساب ریالی خود نزد آن بانک واریز کند.
بانک عامل در بازههای زمانی فعالیت بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران، اقدام به ارسال سفارش خرید به سامانه معاملات ارز تجاری میکند. سفارش خرید ارسالشده در صورت وجود عرضه و تطابق با سفارشهای فروش متقاضیان فروش، تامین شده و معامله تحقق مییابد. بانک عامل متقاضی خرید حداکثر ظرف ۱۴روز کاری از تاریخ تحقق معامله انتقال ارز و کارسازی آن به ذینفع نهایی را انجام میدهد.
دریافت راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه