پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

لزوم پیوستن به FATF را باید فراتر از تحریم‌های یک‏‏‏‏‏‌جانبه درنظر گرفت
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است باید موضوع FATF را از تحریم یک‌‌‌‌‌‌جانبه آمریکا علیه ایران جدا کنیم، چراکه نپیوستن به FATF مانع از فعالیت‌های گسترده تجاری در سطح بین‌المللی می‌شود.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: ایران باید برای پیوستن به FATF تلاش کند چراکه این موضوع با تحریم‌های یک‌‌‌‌‌‌جانبه آمریکا متفاوت است و اگر دولت بتواند نظر مساعد حاکمیت را برای پیوستن به FATF جلب کند، سطح تجارت ایران با کشورهای هدف صادراتی، بیشتر خواهدشد.

محمد لاهوتی در نشست با خبرنگاران، افزود: با توجه به وعده‌‌‌‌‌‌های انتخاباتی رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور و مواضعی که وزیر اقتصاد در جلسات مختلف درباره FATF داشته‌است، به‌نظر می‌رسد که دولت به‌دنبال حل این مساله است.

او یادآور شد: باید تحریم را از FATF جدا کرد؛ به این معنا که بخشی تحریم‌ها بین‌المللی است و بخشی هم یک‌‌‌‌‌‌جانبه از طرف آمریکاست. در این بین کشورهایی هستند که بدون وابستگی به آمریکا با ایران تجارت می‌کنند و نپیوستن به FATF مانع از گسترش تجارت آنها با ایران می‌شود. اگر دولت موفق به جذب نظر مساعد حاکمیت درباره این موضوع شود، تجارت با کشورهایی از جمله روسیه و چین نیز رشد چشمگیر خواهدداشت.

عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران گفت: افزایش سرمایه‌گذاری این کشورها می‌تواند منجر به رشد اقتصادی و تولید در ایران شود، اما اکنون به دلیل اینکه سرمایه‌گذاران نمی‌توانند اصل‌و سود حاصل از سرمایه‌گذاری خود را از ایران خارج کنند و همچنان در لیست سیاه FATF هستیم، سرمایه‌گذاران به سمت بازار ایران نمی‌آیند. لاهوتی اظهار بیان کرد؛ امیدوارم وزیر اقتصاد بتواند با استدلال‌‌‌‌‌‌های خود ابهامات را برطرف کند. این در حالی است که ایران یکی از سخت‌‌‌‌‌‌ترین کشورها در بحث پولشویی و نقل و انتقالات پول در دنیا است و این شرایط در کشورهای همسایه نیز تا این حد سختگیرانه نیست.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در بخش دیگری از سخنان خود به آمار و ارقام تجاری کشور اشاره و تصریح کرد: در ۷ ماهه ابتدای سال‌جاری، رشد بالای ۱۶‌درصدی را تجربه کردیم؛ اما فاصله صادرات و واردات بسیار زیادشده و اگرچه طی سنوات گذشته فاصله صادرات و واردات یک‌میلیارد دلار بوده‌است، اما ظرف سال‌گذشته تراز تجاری بالای ۶‌میلیارد دلار منفی شده‌است. او ادامه‌داد: صادرکنندگان مخالفتی با بازگشت ارز صادراتی ندارند و حتی این را وظیفه خود می‌دانند که ارز را برگردانند و این یک اصل‌برای ادامه فعالیت تولیدی است، اگرچه بانک‌مرکزی این اصل‌را به‌تازگی پذیرفته است.

از سوی دیگر مشکل اصلی امروز صادرکنندگان، نرخ دستوری ارز است که صادرات را کاهش می‌دهد. لاهوتی، خودتحریمی و مصوبات و مقرره‌‌‌‌‌‌هایی که هر روز در حوزه صادرات ابلاغ می‌شود را مورد‌توجه قرارداد و گفت: این روند بر میزان صادرات و منفی‌شدن تراز تجاری کشور اثرگذار بوده‌است. از ابتدای سال‌۱۴۰۳ صادرکنندگان فولادی مجبور شدند ارز را در سامانه نیما عرضه کنند که این منجر به کاهش ۲۰‌درصدی صادرات در ۶ ماهه اول امسال شد که بر این اساس بانک‌مرکزی این روش را اصلاح کرد و اجازه داد که ارز فولاد در زنجیره این صنعت هزینه شود و واردات صورت گیرد که این امر منجر به رونق دوباره صادرات فولاد شد.

وی اظهار کرد: حتی صادرکنندگان قیر نیز مواد اولیه خود را با نرخ ارز آزاد تا حدود ۶۲ تا ۶۴‌هزار‌تومان از بورس‌کالا خریداری می‌کنند اما ارز را باید به نرخ نیمایی به بانک‌مرکزی ارائه دهند؛ این در حالی است که این امر منجر به مشکلات عدیده برای صادرکنندگان قیر شده‌است.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟