wikiplast.ir
جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالاها بدون رعایت قوانین
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این موضوع در خصوص قراردادهای بینالمللی تجاری به دلیل تعهدات فیمابین فعالان تجاری در کشورهای مختلف و پرهزینه بودن ایجاد و حفظ بازارهای هدف در دیگر کشورها اهمیت مضاعفی پیدا میکند.این موضوع در قوانین کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است.
بر اساس مفاد ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور هرگونه «وضع مالیات یا عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیریارانهای و جلوگیری از صادرات هرگونه کالا بهمنظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است». همچنین بر اساس ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار «دولت و دستگاههای اجرایی مکلفند بهمنظور شفافسازی سیاستها و برنامههای اقتصادی و ایجاد ثبات و امنیت اقتصادی و سرمایهگذاری، هرگونه تغییر سیاستها، مقررات و رویههای اقتصادی را در زمان مقتضی قبل از اجرا، از طریق رسانههای گروهی به اطلاع عموم برسانند.»
متاسفانه در سالهای اخیر علیرغم تاکید قانونگذار بر ضرورت رعایت الزامات تغییر قوانین و مقررات مرتبط با کسبوکار، بعضا دستگاههای اجرایی به بهانههای مختلف که عمدتا مربوط به تنظیم بازار است، اقدام به صدور بخشنامههای خلقالساعه و مغایر با قوانین میکنند که منجر به خسارتهای فراوانی به فعالان اقتصادی و مخصوصا صادرکنندگان شده است که با تلاشهای این سازمان و برخی دستگاههای اجرایی دیگر، از صدور یا اجرایی شدن اغلب این بخشنامهها جلوگیری به عمل آمده است.
لکن اخیرا مشاهده میشود که محدودسازی یا جلوگیری از صادرات به روشهای دیگر و با هدف ایجاد پوشش قانونی و دور زدن آن در حال انجام است که «تغییر ناگهانی و قابل توجه قیمتهای پایه صادراتی»، «الزام به پرداخت مابهالتفاوت» یا «عدم صدور مجوزهای فنی» از جمله این موارد است. سازمان توسعه تجارت ایران با توجه به رسالت خود در حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و همچنین وظیفه ذاتی خود مبنی بر نظارت بر حسن اجرای مقررات صادرات و واردات، مخالف برقراری هرگونه محدودیت یا وضع عوارض به هر شکل خارج ازحدود قانونی بوده و بر اساس وظایف و اختیارات خود از اجرا یا ابلاغ این موارد جلوگیری کرده و در آینده نیز خواهد کرد.
لازم به ذکر است مطابق ماده ۶ مکرر یک قانون مبارزه با قاچاق این سازمان نسبت به ایجاد سامانه مقررات تجاری اقدام کرده است که بر اساس مفاد ماده مذکور، ابلاغ مقررات تجاری از طریق این سامانه به دستگاه مجری به صورت سیستمی صورت میپذیرد و لازمالاجرا شدن مقررات تجاری صرفا با ابلاغ از طریق این سامانه و انتشار در پایگاه ملی قوانین و مقررات کسبوکار محقق میشود. در این راستا تاکید میشود این سازمان از ابلاغ بخشنامههای مغایر با قوانین و مقررات مخصوصا محدودیتهای صادراتی و وارداتی یا بدون رعایت مواعد زمانی تعیینشده در آنها خودداری میکند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- صادرات غیرنفتی ایران ۱۱.۴ درصد افزایش یافت
- ارز چندنرخی؛ مانع توسعه صادرات
- تشویق به کمنمایی صادرات
- تشدید ناترازی تجاری با ارز چند نرخی/ افزایش میل به واردات و کاهش صادرات
- تجارت خارجی ایران ۱۰۰ میلیارد دلاری شد/ ۱۵.۲ میلیارد دلار صادرات پتروشیمی
- سد داخلی و خارجی توسعه صادرات
- دولت در راستای تشویق صادرات سیاستگذاری کند