به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، بازار ارز و سکه در هفته سوم آبان ماه روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشته شاخصهای این 2 بازار و شاهد نوسانات قابلتوجهی بودند. در این هفته، قیمت دلار در محدوده کانالهای ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان در نوسان بود در روزهای ابتدایی هفته، انتشار اخبار مختلف درباره واکنش ایران به وقایع بامداد شنبه ۵ آبان باعث شد که دست خریداران در بازار ارز و سکه بالا برود.
با این حال، به دلیل عدم واکنش عملی از سوی نیروی نظامی کشور، ریسکهای موجود در معاملات کاهش یافت و قیمت دلار به کانال ۶۸هزار تومان بازگشت. مجددا در روزهای پایانی هفته و همزمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بار دیگر سطح ریسکهای سیاسی افزایش یافت.
در معاملات چهارشنبه و با اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، قیمت دلار تا نزدیکی کانال ۷۰ هزار تومان رشد کرد؛ اما در روز پنجشنبه، با آرامتر شدن جو هیجانی، تابلوهای بازار ارز قرمز شدند و دلار به کانال ۶۸ هزار تومان بازگشت. اسکناس آمریکایی در روزهای یکشنبه و چهارشنبه به ترتیب به اوج قیمتی ۷۰ هزار و ۱۰۰ تومان و ۶۹ هزار و ۹۵۰ تومان رسید و کف هفتگی نرخ این ارز نیز رقم 68 هزار و 600 تومان در روز سهشنبه بود.
با احتساب رقم 69 هزار و 200 تومان در بازار روز شنبه و رقم 68 هزار و 900 تومان در روز پنجشنبه نرخ رشد هفتگی دلار منفی 0.4 درصد ثبت شد. در این میان، بازار سکه نیز دقیقا مشابه دلار عمل کرد. در معاملات روز یکشنبه قیمت این کالای سرمایهای حدود 54 میلیون و 850 هزار تومان ثبت شد. اما در سایر روزهای هفته سوم آبان قیمت سکه روندی کاهشی داشت. افت ارزش سکه در این بازه زمانی بهمراتب شدیدتر از دلار بود بهطوری که نرخ رشد سکه طلا ضرب امامی حدود منفی 2.5 درصد ثبت شد.
علت اصلی افت قیمت بیشتر سکه، روند نزولی طلای جهانی است. قیمت هر اونس طلا طی یک هفته گذشته نزدیک به ۳ درصد افت داشته است. از دیگر نکات قابلتوجه بازار در هفته سوم آبان میتوان به پیشتازی قیمت یورو در روند کاهشی اشاره کرد. نرخ رشد قیمت یورو در هفتهای که گذشت منفی یک درصد بود. بررسی روند معاملات جهانی نشان میدهد پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ارزش دلار نسبت به یورو افزایش یافت که این اتفاق زمینهساز افت قیمت بیشتر یورو در بازار تهران شد.
بهعقیده تحلیلگران درصورت عدم تشدید تنشهای سیاسی-نظامی در هفته پیشرو، احتمال مشاهده افت ارزشهای بیشتر نیز وجود دارد. این افراد عامل اصلی نوسانات بازار در هفتههای اخیر را رویدادهای سیاسی میدانند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه