به گزارش ویکی پلاست به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک با انتشار لیست کالاهایی که ارز مورد نیاز آنها در سال ۱۴۰۲ تامین شده است اعلام کرد، در سال گذشته در مجموع ۱۸ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار ارز ترجیحی ، ۳۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار ارز با نرخ نیمایی و ۱۴ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلار ارز از محل ارز اشخاص برای وادات کالا تامین شده و مبلغ ۳ میلیارد و 8۰۶ میلیون دلار نیز بابت اقساط بدهی تسهیلات ارزی و خدمات با نرخ تالار دوم تامین ارز شده است.
براساس این گزارش در مجموع بابت کالا و خدمات، طی سال گذشته سهم ارز ترجیحی ۲6.8 درصد، سهم ارز نیمایی و اشخاص به ترتیب 50.4 درصد و ۲۲.8 درصد بوده است.
طی سال گذشته ۱۶ میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار برای واردات کالاهای کشاورزی تامین ارز شده که حدوداً 84 درصد از این ارز با نرخ ارز ترجیحی تامین ارز گردیده، سهم ارز نیمایی و ارز اشخاص در ارز تامین شده برای کالاهای حوزه کشاروزی حدوداً به ترتیب 11 و 5 درصد بوده است.
همچنین ۴۴ میلیارد و ۶43 میلیون دلار ارز برای پاسخگویی به نیاز بخش صنعت اختصاص یافته که ۶۷ درصد از این میزان ارز تامین شده با نرخ نیمایی و ۳۱ درصد از محل ارز اشخاص تامین ارز شده است. معادل دو درصد از کل ارز تامین شده برای بخش صنعت از محل ارز ترجیحی تامین شد. این گزارش می افزاید سال گذشته مبلغ ۴ میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار ارز برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک، ماده اولیه دارو و ملزومات دارویی تامین شد که از این میزان 3 میلیارد و ۷۵۱ میلیون دلار با نرخ ترجیحی تامین شد که مبلغ یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار از این مبلغ با نرخ یارانهای ۴۲۰۰ تومان پرداخت شد.
خاطر نشان می شود، طی این مدت ۶۲۳ میلیون دلار از ارز تامین شده در حوزه بهداشت درمان و آموزش پزشکی با نرخ ارز نیمایی و ۲۲ میلیون دلار نیز از محل ارز اشخاص تامین شد.
لازم به ذکر است تخصیص و تامین ارز بر اساس ثبت سفارش های انجام شده توسط وزارتخانه متولی صورت پذیرفته و بانک مرکزی دخل و تصرفی در انتخاب نوع کالا، مقدار کالا و شخص واردکننده کالا و خدمات ندارد.
همچنین دسته بندی کالاها در لیست منتشر شده بر اساس کد دو رقمی تعرفه مندرج در ثبت سفارش انجام شده است.
اطلاعات تأمین ارز مرتبط با وزارت صمت در سال 1402
اطلاعات تأمین ارز مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی در سال 1402
اطلاعات تأمین ارز مرتبط با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1402
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه