چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ 0 182

وزیر صمت عنوان کرد: واحدهای ارزآور در اولویت تامین ارز هستند

معیار تامین ‌مالی بنگاه ‌ها

معیار تامین ‌مالی بنگاه ‌ها
وزیر صمت در نشست خبری در حاشیه ایران‌ اکسپو ۲۰۲۴ تاکید کرد بنگاه‌های صادراتی و ارزآور و واحدهایی که ارزبری کمتری دارند، در اولویت تامین ارز هستند. به گفته او در تامین مالی ریالی هم، میزان تحقق شعار سال، بهره‌وری، ایجاد ارزش افزوده، نوآوری و دانش‌بنیان بودن، معیار قرار می‌گیرد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، وزیر صمت با بیان اینکه برای حل مشکلات اقتصادی باید بر تولید تمرکز کنیم، تاکید کرد شرکت‌های موفق در ارزآوری و شرکت‌هایی که ارزبری کمتری دارند، در اولویت وزارت صمت برای تامین ارز هستند. عباس علی‌آبادی در نشست خبری در حاشیه ایران اکسپو ۲۰۲۴، عنوان کرد: اولویت تامین ارز با شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشند و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند.

به گفته او اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز کند، می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره‌مند شود و هر شرکتی که ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد در اولویت است. وزیر صمت همچنین با بیان اینکه واحدهای تولیدی در حوزه انرژی خودتامین می‌‌‌شوند، خبر داد اولویت در تامین انرژی با واحدهایی است که با حداقل انرژی، بیشترین بهره‌‌‌وری را دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران‌ اکسپو، اظهار کرد: بیش از ۲۳۰۰ تاجر از ۱۰۰کشور برای حضور در این نمایشگاه به ایران آمده‌‌‌اند. هدف کلی از برگزاری این نمایشگاه نشان دادن توانایی‌‌‌های خودمان به دنیاست و از طرف دیگر می‌‌‌خواهیم نشان دهیم که به دنبال تعامل با دنیا هستیم. همچنین به کشورهایی کالا می‌‌‌فروشیم که از ما کالا بخرند.

باید این توازن را برقرار کرده و مقاصد صادراتی را اصلاح کنیم. عباس علی‌آبادی به شعار سال اشاره کرد و افزود: رهبری چند سال است که شعار سال را با محوریت اقتصاد انتخاب می‌کنند که نشان می‌دهد تا چه اندازه اقتصاد مهم است.

محوریت اصلی شعارهای اقتصادی نیز تولید بوده و امسال جهش تولید مزین به مشارکت مردم هم شده است. وی با بیان اینکه برای حل مشکلات اقتصادی باید روی تولید تمرکز کنیم، گفت: پنج‌سال است که شعار سال با محوریت تولید انتخاب شده که امسال این شعار همراه با مشارکت مردم مورد تاکید قرار گرفته است.

وزیر صمت با تاکید بر اینکه باید کم و کاستی‌‌‌ها را رفع کنیم، به برنامه‌‌‌های وزارت صمت اشاره کرد و ادامه داد: ما هر کاری هم کنیم باز کامل نیست، زیرا جهش تولید نیازمند یک کار فوق‌‌‌العاده است. جلب مشارکت مردم هم بر اهمیت موضوع اضافه می‌کند.

شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند

علی‌آبادی اضافه کرد: یکی از برنامه‌‌‌های مهم، در حوزه تامین ارز است؛ به گونه‌‌‌ای که باید به پولی دست یابیم که با استفاده از آن بتوانیم نیازهای تولید را برطرف کنیم. بنابراین باید صادرات توسعه یابد تا این پول به دست آید. وزیر صمت ادامه داد: در همین راستا، شرکت‌هایی در اولویت تامین ارز هستند که ارزآورتر باشند و ارز را به داخل کشور برگردانند. طبق سیاست وزارت صمت، اولویت تامین ارز با شرکت‌هایی است که در ارزآوری موفق‌‌‌ترند و ارزبری کمتری دارند و کالا را با ریال تولید می‌کنند. از امکانات و ابزارهایی که در اختیار وزارت صمت است در موضوع تامین ارز استفاده می‌‌‌کنیم.

وزیر صمت گفت: تامین مالی ریالی برای شرکت‌هایی در اولویت است که به تحقق شعار سال کمک کنند؛ یعنی شرکت‌هایی که ارزش‌افزوده بیشتری ایجاد کرده و از محل منابع انسانی خلق ثروت می‌کنند و هم به دنبال توسعه صادرات دانش‌‌‌بنیان هستند. علی‌آبادی افزود: شرکت‌هایی که با کمترین ابزار بیشترین خلق ثروت را انجام می‌دهند، بیشتر مورد حمایت خواهند بود، نه شرکت‌هایی که با استفاده از یارانه و... به دنبال صادرات باشند.

قاچاق کالاهای مشابه داخل با بهانه حمایت از مرزنشینان

وزیر صمت به قاچاق کالاهای مشابه داخل اشاره کرد و گفت: امروز کالاهایی که در داخل کشور تولید می‌شود با کیفیت بسیار پایین‌‌‌تر و بدون پرداخت حقوق و عوارض و البته با قیمت بالاتر به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. متاسفانه تا امروز هم با بهانه‌‌‌های مختلفی همچون حمایت از مرزنشینان به این موضوع دامن زده شده است.

فرصت خطا نداریم

وزیر صمت در ادامه تاکید کرد: نباید هیچ خطایی داشته باشیم. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از اخباری که منتشر می‌شود به نفع مردم نیست، بلکه منافع بخشی از حوزه‌‌‌ها را تامین می‌کند. علی‌آبادی تصریح کرد: بنده در انتصاباتم جناحی فکر نمی‌‌‌کنم و اگر کسی توانمند باشد زیر پایش را جارو می‌‌‌کنم تا بتواند بدود. ما وقتی برای خطا نداریم و از افراد امتحان‌‌‌پس‌‌‌داده بهره خواهیم برد.

تولید باید در اولویت تامین انرژی باشد

وزیر صمت با اشاره به کسری انرژی گفت: قطعا مردم حاضرند برای تسهیل تولید و برداشتن موانع تولید در زمینه صرفه‌‌‌جویی در مصرف انرژی همراهی کنند. هیچ راهی جز جهش در تولید نداریم و در این صورت می‌‌‌توانیم رفاه اجتماعی را توسعه دهیم. باید اولویت انرژی و آب را به تولید دهیم. به عنوان نمونه بالای ۵۰‌درصد از جی‌دی‌پی استان از محل صنعت است، اما کمترین امکانات را به صنعت داده‌‌‌ایم. در بسیاری از استان‌‌‌ها هنوز هندوانه و خیار می‌‌‌کاریم، در حالی که آب نداریم.

آفریقا اقیانوس فرصت‌هاست

وزیر صمت در ادامه به بازار آفریقا اشاره کرد و با بیان اینکه آفریقا را برای آفریقا می‌‌‌خواهیم نه برای خودمان، گفت: آفریقا اقیانوس فرصت‌‌‌هاست. نرخ رشد در اجرای پروژه‌‌‌ها بیشتر از باقی کشورهاست، بنابراین شرکت‌های فنی و مهندسی ایرانی می‌‌‌توانند در این قاره حضور یابند. همچنین در بخش کشاورزی و تکنولوژی ظرفیت‌‌‌های زیادی در آفریقا برای شرکت‌های ایرانی وجود دارد.

علی‌آبادی افزود: نباید به آفریقا از منظر غربی‌‌‌ها بنگریم. باید در آفریقا سرمایه‌گذاری کنیم که هم برای آن قاره و هم برای ایران ارزش‌افزوده دارد. می‌‌‌توانیم با این اقدامات در آفریقا اشتغال‌زایی هم کنیم که موجب می‌شود طرف آفریقایی به ما اعتماد کند و روابط دوستی پایدار بماند.

نمایشگاه‌‌‌هایی با موضوعات خاص برگزار می‌کنیم

وزیر صمت در پاسخ به سوالی در مورد نمایشگاه ایران‌ اکسپو گفت: نمایشگاه این دوره تمام نمی‌شود، بلکه ادامه دارد و در آغاز راه هستیم. برگزاری این نمایشگاه شاید در یک زمان محدودی باشد، اما جلسات ادامه دارد و تا پایان سال رویدادهایی را با موضوعات خاص همچون لوازم‌خانگی و معدن برگزار خواهیم کرد.

واحدهای تولیدی در حوزه انرژی خودتامین می‌‌‌شوند

علی‌آبادی در پاسخ به سوالی درباره رایزنی با وزارت نیرو برای تامین انرژی واحدهای تولیدی به‌خصوص برای احیای واحدهای راکد تصریح کرد: ما نیازمند یک گفت‌‌‌وگوی ملی هستیم. به دلیل پایین بودن قیمت انرژی در ایران بهره‌‌‌وری بسیار پایین است و انرژی را اتلاف می‌‌‌کنیم.

وی ادامه داد: اولویت در تامین انرژی برای واحدهایی است که با حداقل انرژی بیشترین بهره‌‌‌وری را دارند. با روش‌هایی غیر از روش‌های مالی به دنبال تحقق این هدف هستیم. پارسال تقریبا موفق بودیم یعنی با مصرف انرژی کمتر بهره‌‌‌وری بیشتری داشتیم و اگر شرکت‌ها در مصرف انرژی صرفه‌‌‌جویی داشته باشند، انرژی اضافه را به خود واحدها می‌‌‌دهیم.

وی با بیان اینکه در دولت برای تامین انرژی واحدها در حال مذاکره هستیم، گفت: وزارت صمت به دنبال خودتامین کردن واحدهاست و در شهرک‌‌‌ها، واحدهای انرژی تاسیس خواهیم کرد.

وزیر صمت ادامه داد: صرفه‌‌‌جویی و حداکثر کردن بهره‌‌‌وری و احداث نیروگاه‌‌‌های خودتامین در واحدها دو برنامه اصلی ماست و ظرفیت بیشتری هم اختصاص خواهیم داد. امسال نسبت به گذشته عملکرد بهتری خواهیم داشت.

تجارت با ارزهای محلی

علی‌‌‌آبادی در پاسخ به سوالی درباره رفع مشکلات نقل و انتقال پول گفت: هدف تحریم تاکنون همین بوده که برای مراودات مالی مانع ایجاد کنند. مرادات مالی در تجارت مانند جریان خون است و تحریم‌‌‌کنندگان به دنبال مسدود کردن این جریان هستند.

وی افزود: ما به دنبال تجارت سودمند با همه کشورها هستم. همه کشورها علاقه دارند با ما کار کنند. تحریم باعث شده دنیا از ظرفیت‌‌‌های یک ملت بزرگ محروم بماند. در این خصوص به دنبال تجارت با ارزهای محلی هستیم. در واقع باید نیازهای یک کشور را با پول خودمان تامین کنیم و با کالای موردنیاز خود تبادل کنیم. تاکنون هم موفق شده‌ایم در این مسیر به توفیقاتی دست یابیم.

وعده صادق موجب استقبال از ایران اکسپو شد

علی‌آبادی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر وعده صادق بر استقبال از نمایشگاه ایران‌اکسپو با بیان اینکه وعده صادق نشانه اقتدار کشور بود، اظهار کرد: یکی از دلایل استقبال گسترده از نمایشگاه ایران اکسپو اجرای وعده صادق بود. تجار می‌‌‌گویند مطمئن شدیم که مقتدر و قدرتمند هستید. از مقامات سیاسی هم این جملات را می‌‌‌شنوم، اما شنیدن این عبارات از مقامات تجاری و مردم بسیار جالب است.

به دنبال حفظ کیفیت برند ایرانی هستیم

علی‌آبادی درباره کیفیت کالاهای صادراتی گفت: وای به حال تاجری که کیفیت کالای صادراتی را پایین بیاورد، زیرا به‌راحتی بازار را از دست می‌دهد و علاوه بر اینکه خود زیان می‌کند، موجب زیاندهی کشور هم می‌شود. ما باید برند ایرانی را حفظ کنیم و برنامه داریم که کیفیت را حفظ کنیم.

وزیر صمت افزود: در بازار هدف هم باید کالای صادراتی ایرانی را نمونه‌‌‌برداری کنیم تا مطمئن شویم در آن بازار مطلوب است یا خیر.

به دلیل عدم‌انتشار آمار تولید عذرخواهی می‌‌‌کنم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالی در مورد علت عدم‌انتشار آمار تولید در وزارت صمت گفت: این اتفاق افتاده است. این انتقاد بر ما وارد است و از این بابت عذرخواهی می‌‌‌کنم. ما آمار را تولید می‌‌‌کنیم، اما منتشر نمی‌‌‌کنیم. قطعا این مساله اشتباه است و برنامه داریم که با رویکرد جامع‌‌‌تر و بدون خطا، آمار تولید را منتشر کنیم.

خودرو باید ماهیت سرمایه‌‌‌ای خود را از دست بدهد

وزیر صمت درباره صادرات خودرو به آفریقا بیان کرد: در خودرو هر چقدر هم خودمان به خود انتقاد وارد کنیم نامدار هستیم؛ زیرا تولیدکننده‌ایم. پارسال بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه خودرو تولید شد که امسال این عدد بیشتر خواهد شد.

علی‌آبادی تاکید کرد: امروز خودرو به کالای سرمایه‌‌‌ای تبدیل شده است. بنابراین باید در این حوزه جهش تولید رخ دهد تا خودرو ماهیت سرمایه‌‌‌ای خود را از دست بدهد و اگر کسی خودرویی خرید و در پارکینگ گذاشت، بداند که این خودرو دیگر حالت سرمایه برای او ندارد.

کشورهای زیادی طالب خودروی ایرانی هستند

علی‌آبادی بیان کرد: هم کشورهای آفریقایی و همسایه و هم برخی از کشورهای اروپایی طالب خرید خودروی ایرانی هستند. وی تصریح کرد: واردات و صادرات مکمل هم هستند و حتی اگر به اندازه دنیا هم تولید کنیم باید واردات انجام شود. ما در حوزه خودرو نیاز به تنوع داریم، منتهی برای حمایت از ساخت داخل مقررات می‌‌‌گذاریم.

در حوزه خودرو باید در آستانه رقابت با دنیا قرار گیریم، نه در رقابت با خودمان. اگر خودمان را به این رقابت‌‌‌ها نرسانیم شکست می‌‌‌خوریم و همین چیزهایی را که هم داریم از دست می‌‌‌دهیم. وی تاکید کرد: هر کالایی که نتواند صادر شود یعنی برنامه در آن حوزه جامع نیست.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟