در ادامه مجید چگنی افزود: صنعت پتروشیمی قابلمقایسه با دیگر صنایع نیست و از مزیتهای قطعی کشور بهشمار میآید و این صنعت بدونشک با سیاست کارآ و انسجام کافی از سطح حاکمیت تا سطحهای پایینتر به رشد اقتصادی کشور کمک شایانی میکند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به دغدغههای شرکتهای پتروشیمی گفت: هر کاری در توانم باشد کوتاهی نمیکنم، اما بعضی از برنامهها و تکالیف خارج از اراده ماست که سبب میشود تصمیمها ناخوشایند باشد. چگنی به رتبه بالای ایران در تولید و تزریق گاز به شبکه اشاره کرد و ادامه داد: مصرف انرژی در کشور بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی است.
روزانه ۸۵۰میلیون مترمکعب گاز وارد شبکه سراسری میشود که ۷۰ تا ۷۳درصد آن به بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک تعلق میگیرد و اگر در بخش بهینهسازی بهخوبی عمل میکردیم شاید حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون مترمکعب ذخیره و در صنعت استفاده میشد.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه شرکت ملی گاز ایران این است که تعهد خود به صنعت پتروشیمی را انجام دهد، ادامه داد: اولویت تامین گاز در دنیا صنایع هستند و بخشهای غیرمولد با روشهای دیگر تامین میشوند که انرژی کافی وجود داشتهباشد. مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه با وجود همه محدودیتها در سال۱۴۰۲ گاز بیشتری به صنعت پتروشیمی تحویل شد، گفت: سالگذشته ۲۴.۴میلیارد مترمکعب گاز به صنعت پتروشیمی تحویل شد که این رقم ۲۲.۸میلیارد مترمکعب در سال۱۴۰۱ بوده و ۷درصد افزایش داشتهاست.
چگنی درباره فرمول قیمتگذاری خوراک گازی پتروشیمیها تصریح کرد: دیدگاههای شرکتهای پتروشیمی در این مورد را با معاونت برنامهریزی وزارت نفت مطرح خواهم کرد که اگر امکان دارد این فرمول اصلاح شود. وی با اشاره به اینکه هماکنون محدودیتی در تامین گاز پتروشیمیها وجود ندارد، اظهار کرد: امروز ۸۰میلیون مترمکعب به پتروشیمیها تحویل شد، درحالیکه روزهای گذشته به ۸۹میلیون مترمکعب هم رسیده بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به اقدام بسیار مطلوب سرمایهگذاری در ذخیرهسازی گاز گفت: هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی استقبال خوبی از این موضوع کردهاند که در زمان محدودیتهای تامین خوراک میتواند به آنها کمک کند و بهترین شیوه برای تثبیت خوراک در زمستان است.
چگنی تاکید کرد: شرکت ملی گاز ایران تضمین میکند که در صورت احداث مینی الانجیها از سوی پتروشیمیها، این شرکت هیچ دخالتی در گاز ذخیرهشده ندارد و متعلق به همان پتروشیمی است. وی صنایع پتروشیمی را دعوت به احداث مینی الانجی کرد و ادامه داد: هزینه سرمایهگذاری احداث این واحدها بالا نیست و در اینباره با فولادیها قرارداد امضا کردهایم و در حال اجرای مینی الانجی هستند.
نشست مدیران ارشد صنعت پتروشیمی با حضور مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مدیرانعامل هلدینگهای پتروشیمی، مدیرانعامل شرکتهای پتروشیمی و مدیران ارشد این صنعت از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
تولید ۲۴میلیون تن محصول
عبدالعلی علیعسکری؛ مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس از تولید حدود ۲۴میلیون تن محصول پتروشیمی با حدود ۶درصد افزایش در این مجموعه در سال۱۴۰۲ خبر داد و گفت: ظرفیت تولید هلدینگ خلیجفارس امسال حدود ۱۴درصد و تولید واقعی بیش از ۲میلیون تن افزایش مییابد. علیعسکری با بیان اینکه موانع کسبوکار بسیار است، گفت: مردم در حرکت به سمت صنایع پاییندستی پتروشیمی بیشتر میتوانند مشارکت و سرمایهگذاری کنند.
باید به مردم احترام گذاشت و آنها را تکریم کرد. وی با تاکید بر اینکه محیط کسبوکار در کشور باید مناسب و اصلاح شود، ادامه داد: برای فراهمسازی محیط مناسب کسبوکار باید گرهگشایی کنیم تا سرمایهگذاران به سمت کار مولد روی آورند. وی اظهار کرد: دولت باید در تامین مالی به سرمایهگذاران کوچک و متوسط کمک کند تا سرمایههای خرد به سمت سرمایهگذاریهای مولد آورده شود.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس افزود: ۱.۶میلیون تن یعنی حدود ۶درصد افزایش تولید در سالگذشته داشتیم. علیعسکری با اعلام این خبر که ظرفیت تولید هلدینگ خلیجفارس امسال حدود ۱۴درصد و تولید واقعی بیش از ۲میلیونتن افزایش مییابد، افزود: طرحهای پتروشیمی هنگام، صدف، ارغوان گستر ایلام، شیرین سازی پتروشیمی نوری، بازسازی پارازایلین بوعلی، تصفیهخانه و بازیافت اتان پتروشیمی بندرامام، هایکو کارون، پتروپرک پویا، نگین سنقر و پتروآرمند لردگان امسال به بهرهبرداری میرسند.
وی با اشاره به اینکه امسال سالپررونقی برای هلدینگ خلیجفارس خواهد بود، ادامه داد: این مجموعه اجرای پارکهای پاییندستی پتروشیمی را نیز در دستور کار دارد که کار در پارک پتروشیمی مکران بهعنوان نخستین پارک و قطب کود شیمیایی در چابهار تا دوماه آینده با پایان فرآیند انتخاب پیمانکار آغاز میشود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه