به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، مرتضی شاهمیرزایی در دیدار صمیمی با اصحاب رسانه با تاکید بر نقش مهم رسانه در آگاهیبخشی و جهاد تبیین در تمامی عرصههای کشور، اظهار کرد: فعالان صنعت پتروشیمی در نقاط مختلف کشور از مناطق جنوبی تا مناطق غربی و شمال غربی کشور در سایه امنیت و اقتدار کشور، در حال تولید هستند.
وی در تشریح عملکرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ ابتدا از کارگران و فعالان این صنعت در همه مناطق کشور قدردانی و اظهار کرد: صنعت پتروشیمی همسو با شعار سال تلاش کرد که رشد تولید و دستاوردهایی نیز به منظور مهار تورم داشته باشد.
شاهمیرزایی با اشاره به راهبرد شرکت مادر تخصصی ملی صنایع پتروشیمی در عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در بورسکالا و انرژی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۷۵هزار میلیارد تومان در این صنعت عرضه اعتباری به ۱۵ تا ۱۶هزار واحد کوچک پاییندستی انجام شده است و چالش تامین نقدینگی در گردش را برای این واحدها رفع کرد، به طوری که در بعضی ماهها عرضه محصولات پتروشیمی بیشتر از مقدار تقاضا بود.
وی افزود: امروز صنعت پتروشیمی به یکی از سرآمدان رشد تولید و بومیسازی فناوریها در کشور تبدیل شده است، همینطور در حوزه مهار تورم نیز دستاوردهای مطلوبی را رقم زده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: یکی از موفقیتهای صنعت پتروشیمی در سال مهار تورم و رشد تولید فروش اعتباری ۷۵هزار میلیارد تومان محصولات پتروشیمی در بازار بورس و انرژی بود.
شاهمیرزایی یکی از راهبردهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی را در سال ۱۴۰۲ احیا و رونق بنگاهها و واحدهای تولیدی نیمهفعال خواند و افزود: با راهبردی که توسط همکاران و شرکتهای فعال پتروشیمی صورت گرفت چالش تامین نقدینگی نزدیک به ۱۶هزار واحد پاییندستی رفع شد و این موفقیت را میتوان یکی از دستاوردهای صنعت پتروشیمی خواند.
وی با بیان اینکه امسال میزان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی ۸۰هزار میلیارد تومان برآورد میشود، گفت: این اقدام راهبردی افزون بر عرضه بیشتر از تقاضای بازار، موجب از بین رفتن بخشی از سوداگریها در بازار محصولات پتروشیمی شده است.
معاون وزیر نفت در خصوص عملکرد صنعت پتروشیمی در حوزه تولید با تاکید بر افزایش ظرفیت تولید مطابق با برنامه سال ۱۴۰۲ افزود: مجموع تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲، از مرز ۷۵ میلیون تن عبور کرد که نشاندهنده رشد ۷ درصدی نسبت به وضعیت مشابه سال قبل بوده است.
وی خاطرنشان کرد، طبق برنامه پیشبینیشده تولید واقعی امسال ۷۸ میلیون تن هدفگذاری شده بود که به دلیل کمبود خوراک و ناترازی گاز این رقم محقق نشد.
جمعآوری گازهای همراه
معاون وزیر نفت با اشاره به تخصیص ۷۷ میلیون مترمکعب گاز به صنعت پتروشیمی اظهار کرد: گازهای همراه مشعل بیش از ۱۰۰ سال است که در حال سوختن و آلوده کردن محیطزیست کشورمان است که با ابتکار عمل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و حمایت وزیر محترم نفت اقدامهای بسیار خوبی در زمینه حذف فلرها انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت جمعآوری گازهای مشعل و جلوگیری از سوزاندن این ثروت ملی اظهار کرد: بخش اعظمی از گازهای همراه در بیدبلند خلیج فارس، انجیال ۳۲۰۰ و پالایشگاه هویزه خلیج فارس جمعآوری میشود و انجیال ۳۱۰۰ در دهلران نیز سال آینده به بهرهبرداری میرسد. برنامه این شرکت جمعآوری همه مشعلها در صنعت پتروشیمی است.
معاون وزیر نفت ایجاد مدیریت بهینهسازی مصرف انرژی در ساختار سازمانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی را یک اقدام راهبردی خواند و افزود: با همکاری و تعامل شرکتهای پتروشیمی به دنبال مهار و خاموشی تمام فلرها و نیز کاهش مصرف انرژی در صنعت پتروشیمی هستیم.
وی با اشاره به پویش کاشت یک میلیون نخل حرا در منطقه ماهشهر در راستای صیانت از محیطزیست افزود: در حال حاضر ۵۳درصد از فضای صنعت پتروشیمی به فضای سبز اختصاص داده شده است.
صادرات ۲۹ میلیون تن محصول پتروشیمی
شاهمیرزایی به رشد مطلوب صادرات و فروش محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: مجموع صادرات محصولات پتروشیمی امسال حدود ۲۹ میلیون تن برآورد میشود که از نظر حجمی ۱.۵ میلیون تن نسبت به پارسال افزایش دارد و فروش داخلی نیز با عرضه اعتباری امسال افزایشی بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ به تعهدات ارزی خود عمل کرده است، تصریح کرد: ارزش فروش محصولات پتروشیمی امسال به دلیل کاهش قیمت جهانی برخی محصولات تا ۶۰درصد کاهش داشته است.
شاهمیرزایی با تاکید بر اینکه وعده گشایش ۱۲ طرح در سال ۱۴۰۲ محقق شده است، بیان کرد: بعضی از طرحها مانند پتروشیمی گچساران و پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس به بهرهبرداری رسیدند و طرحهایی مانند پتروشیمیهای آرین متانول، پتروناد، نخل آسماری و هنگام در مدار تولید و آماده بهرهبرداری رسمی هستند.
وی با تاکید بر حمایت از دانشبنیانها و تولیدات فناورانه و بهرهگیری از دانش فنی داخلی گفت: دانش فنی هفت طرح پتروشیمی که از خارج کشور تامین میشد، امسال توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تامین شد.
شاهمیرزایی افزود: اندیشکده کاتالیست نفت و گاز سرو که با همکاری دانشگاه امیرکبیر آغاز به کار کرد میتواند آخرین دانشها، رویدادها و فناوریهای نوین در بحث کاتالیست را رصد و پایش کند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با دعوت از سرمایهگذاران برای حضور در طرحهای توسعهای صنعت پتروشیمی ایران گفت: این شرکت از سرمایهگذاران حمایت میکند و آماده هرگونه تعامل و همکاری است.
وی تصریح کرد: باید از تمام ظرفیتهای موجود برای جذب سرمایههای سرگردان در کشور استفاده کرد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه