یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

خروج محصولات پتروشیمی از بورس تولیدکنندگان را نابود می‌کند/ لزوم برنامه‌ریزی برای سه دسته از مشتریان
حافظی با بیان اینکه خروج از بورس به معنای توزیع عادلانه از طریق مجتمع‌های پتروشیمی نیست عنوان کرد: هر زمان که نظام توزیع به نقاط مثبتی رسیده بحث خروج از بازار و در دستگیری فرایند توزیع مواد پتروشیمی بر سر زبان‌ها افتاده است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از فارس، سجاد حافظی، تولید کننده محصولات پلاستیکی پیرامون احتمال خروج مواد پتروشیمی PET از بورس کالا و تکاپوی انجمن کارفرمایی مجتمع‌های پتروشیمی برای این موضوع عنوان کرد: بورس کالا با ایجاد زیرساخت های مختلف در سال‌های گذشته زحمات بسیاری برای بهبود معاملات مواد پتروشیمی در این بازار کشیده و این در حالی است که هر زمان که نظام توزیع مواد پتروشیمی در بورس کالا به نقاط مثبتی رسیده سر و صداهای بسیاری درخصوص خروج مواد پتروشیمی از بورس کالا و توزیع آن از طریق مجتمع‌های پتروشیمی به راه افتاده است. 

وی افزود: خروج مواد پتروشیمی از بور س کالا و توزیع آن از طریق مجتمع‌های پتروشیمی به معنای شفافیت و عدالت در نظام توزیع مواد نبوده و همواره دچار خطا است.

این فعال صنعتی ادامه داد:  با توجه به اینکه بورس طی چندین سال تلاش مستمر بر ایرادهای نظام توزیعی مواد پتروشیمی واقف است به طور طبیعی ادامه حضور کالاهای پتروشیمی در بورس کالا نسبت به توزیع این مواد از طریق مجتمع‌های پتروشیمی ارجحیت دارد چرا که این مجتمع‌ها تنها تولیدکننده هستند و نسبت به نظام توزیعی پایین‌دستی‌ها اشراف کاملی ندارند. 

حافظی یادآور شد: بورس کالا و معاملات صورت گرفته در این بازار از شفافیت برخوردار است و این در حالی است که فعالان صنایع پایین دستی پتروشیمی و واحدهای صنایع پلاستیکی با صف بستن در مجتمع‌های پتروشیمی اقدام به دریافت حواله خرید مواد و یا فروش آنها از طریق بازار آزاد می‌کردند. 

این فعال بورس کالا بر لزوم حل مشکل به منظور جلوگیری از فساد تاکید کرد و گفت: ساختار بورس کالا به دلیل برخورداری از شفافیت همواره می‌تواند هرگونه فساد را به وضوح نشان دهد اما در بازار خارج از بورس ردی از این فسادها نمی‌توان به روشنی پیدا کرد. 

وی با بیان اینکه خروج از بورس کالا دوباره به راه‌اندازی حواله‌های به اصطلاح امضا طلایی خواهد انجامید عنوان کرد: برخی از واحدهای پایین دستی پتروشیمی که به راحتی مواد مصرفی خود را بدست نمی‌آورند از طریق این فرایند نابود خواهد شد.

شرکت‌های تعاونی توزیعی مواد پتروشیمی در راستای ایجاد توازن عرضه و تقاضا برای واحدهای خرد پایین دستی پتروشیمی ایجاد شدند و حال آنکه به دلیل برخورداری تعاونی‌های فعال در استان تهران از مجوزهای قدیمی مشکلات بسیاری را بر سر توزیع مواد پتروشیمی ایجاد کرده است. 

حافظی افزود: برای به روز رسانی مجوزهای این واحدها، خروج از شهر تا محدوده 120 کیلومتری ضروری بوده در حالی که فرایند زمان‌بر و هزینه‌بر است.

عمده تولید مواد پلاستیکی و پلیمری در تهران واقع شده و این در حالی است که بسیاری از واحدهای شهرستانی که مواد پتروشیمی را از بورس کالا دریافت می‌کردند دوباره آن را سرازیر تهران می‌کردند. 

این تولید کننده محصولات پلاستیکی خروج مواد پتروشیمی از بورس کالا را افزوده شدن یک مشکل جدید بر مشکلات صنایع پایین دستی پتروشیمی دانست و گفت: در حالی که سازوکارهای بورس کالا براساس تجارت سالیان گذشته وجود دارد اما در صورت چنین اقدامی دوباره یک صفحه جدید با شاخ و برگ‌های بسیار پیش روی فعالان بازار خواهد بود.

صنعت پتروشیمی از تولید بسیار خوبی در ایران برخوردار است اما نظام توزیعی آن همچنان با ایراد مواجه است. 

وی با ارائه راهکاری برای حل معضل توزیع مواد پتروشمی در بورس کالا عنوان کرد: با دسته‌بندی مشتریان این مواد به سه بخش مشتریان بزرگ برخوردار از 10 هزار تن مواد به بالا مشتریان متوسط و مشتریان خرده‌پا می‌توان مشکل توزیع مواد پتروشیمی در بورس کالا را حل کرد..

بر اساس این راهکار آن دسته‌ از مشتریان بزرگی که می‌توانند بیش از 10 هزار تن مواد پتروشیمی را دریافت کنند از طریق قراردادهای زمان‌بندی شده با مجتمع‌های پتروشیمی محصولات مورد نیاز خود را دریافت کنند تا به این ترتیب منجر به رقابت‌های کاذب با نوسان 200 تا 300 درصدی در بورس کالا نشوند.

وی ادامه داد: بخش مشتریان متوسط را نیز باید از طریق مکانیزم بورس کالا مدیریت کرد تا بتوانند از طریق رقابت به مواد پتروشیمی دست یابند و درنهایت آن دسته از مشتریان خردی که قادر به خرید دست کم 20 تن از مواد پتروشیمی نیستند را به وسیله تعاونی‌های توزیعی امکان برخورداری از مواد مصرفی آنها را فراهم کرد.

به اعتقاد وی به این ترتیب علاوه بر شرکت‌های پتروشیمی واحدهای تعاونی توزیعی و بورس کالا نیز مکانیزم خود را حفظ کرده و از بروز ناهنجاری‌ها در عرضه و تقاضای بورس کالا به دلیل حضور مشتریان بزرگ، متوسط و کوچک در کنار هم جلوگیری می‌شود.

حافظی گفت: مشکل بزرگ در بورس کالا هم اکنون ورود حجم بزرگی از سفارش‌های مختلف از سوی خریداران بزرگ،‌متوسط و خرد به سیستم معاملاتی بوده که زمینه‌ساز ایجاد فساد در معاملات می‌شود اما اگر سهمیه‌بندی مطابق با چارچوبی که پیش‌تر به عنوان راهکار ارائه شد این مواد توزیع شود می‌توان به شاکله توزیع مواد پتروشیمی از طریق بورس کالا امیدوار بود. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟