یکشنبه ۲ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

کارنامه تجارت خارجی کشور در ۱۱ ماهه سالجاری اعلام شد
حجم تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات‌ و واردات) در ۱۱ ماهه سال جاری با احتساب صادرات نفت خام و خدمات فنی و مهندسی به ۱۳۸ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: در ۱۱ ماهه سال جاری با احتساب صادرات نفت خام و خدمات فنی مهندسی شاهد بیش از ۱۹ میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی بوده ایم.

به گفته وی در جهت شفافیت و نشان دادن تصویر واقعی‌تر و تبیین ابعاد صحیح تر از اقتصاد و تجارت خارجی کشور ؛ آمار صادرات نفت، برق و خدمات فنی و مهندسی از دو ماه پیش به آمار صادرات کشور اضافه شده است.

رضوانی‌فر در خصوص آمار صادرات غیر نفتی به استثنای صادرات برق، نفت و خدمات فنی مهندسی گفت: در ۱۱ ماهه سال جاری ۱۲۴ میلیون و ۷۵۶ هزار تن کالا به ارزش ۴۴ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد.

وی اظهار داشت: در ۱۱ ماهه سال جاری ۳۲ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار نفت و یک میلیارد و ۹۰ میلیون دلار خدمات فنی مهندسی صادر شده است که بدین ترتیب مجموع صادرات کشور در این مدت به رقم ۷۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار رسیده است.

به گفته وی میزان کالاهای صادراتی بدون احتساب صادرات برق، نفت و خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۴۲ درصد افزایش و از حیث ارزش ۸.۸۷ کاهش داشته است.

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن صادرات نفت ۱۹ میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی داریم، تاکید کرد: تجارت خارجی کشور بدون احتساب صادرات نفت ۱۵ میلیارد دلار کسری دارد . البته باید توجه شود شیب منفی کسری تجاری بدون نفت در بهمن ماه کاهشی بوده است.

وی در خصوص سه قلم عمده کالاهای صادراتی گفت: در این مدت گاز طبیعی مایع شده با ۳ میلیارد دلار، پروپان مایع شده با ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار و متانول با ۲ میلیارد دلار سه قلم عمده کالای صادراتی بودند.

رضوانی‌فر افزود: در بین اقلام عمده کالاهای صادراتی، سنگ آهن با ۶۴ درصد، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با ۵۴ درصد، محصولات نیمه تمام از آهن یا از فولاد با ۲۸ درصد از بیشترین رشد به لحاظ ارزشی در بین اقلام عمده کالای صادراتی برخوردار بوده اند.

به گفته وی، گاز طبیعی مایع شده با ۵۵ درصد، پروپان مایع شده با ۲۲ درصد و بوتان مایع شده با ۹.۲۱ درصد به لحاظ ارزشی در ۱۱ ماهه سال جاری  بیشترین کاهش در ارزش را در بین اقلام عمده کالای صادراتی به خود اختصاص دادند.
متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۱۸ درصد کاهش به ۳۶۰ دلار رسید.

همچنین صادرات کالاهای پتروشیمی با ۴۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و به ارزش حدود ۱۸ میلیارد دلار، از نظر وزن ۹.۴ درصد کاهش و از حیث ارزش حدود ۲۹ درصد کاهش داشته است که ناشی از کاهش قیمت جهانی فرآورده‌های پتروشیمی بوده است.

رضوانی‌فر در خصوص ۵ کشور اول مقصد صادراتی کشورمان افزود: در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کالا به چین، ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به عراق، ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار به امارات متحده عربی، ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به ترکیه و ۲ میلیارد دلار به هند صادر شد. بدین ترتیب ۷۵ درصد از وزن و ۷۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور در ۱۱ ماهه سال جاری به ۵ کشور فوق الذکر صادر شد.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اشاره به افزایش واردات به لحاظ وزنی و ارزشی اظهار داشت: در ۱۱ ماهه سال جاری ۳۵ میلیون و ۷۶۶ هزار تن کالا به ارزش ۵۹ میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که این میزان به لحاظ وزنی ۶.۴ درصد و از حیث ارزش ۱۱.۱۱ درصد افزایش داشته است. همچنین در این مدت ۶۰ میلیون دلار برق وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸ درصد کاهش داشته است.

رئیس کل گمرک ایران در خصوص سه قلم عمده کالاهای وارداتی در ۱۱ ماهه سال جاری اظهار داشت: در این مدت ذرت دامی با ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، گوشی تلفن همراه هوشمند با ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و دانه سویا با یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سه قلم عمده کالای وارداتی بودند.

به گفته وی در این مدت واردات طلا به اشکال خام، تراکتور ها و قطعات منفصله اتومبیل های سواری در بین اقلام عمده کالای وارداتی از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش و برنج و گندم  از بیشترین کاهش برخوردار بودند.

رضوانی فر اظهار داشت: امارات متحده عربی با ۱۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، چین با ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، آلمان با یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ۵ کشور عمده طرف معامله واردات در ۱۱ ماهه سال جاری بودند.

این گزارش حاکی است ، متاسفانه علی رغم پیگیری گمرک، وزارت نیرو اطلاعات به روز شده برق در خصوص ۱۱ ماهه را ارائه نکرده است و اطلاعات صادرات برق ۹ ماهه می‌باشد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟