چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

اخبار منتخب
۲ بهمن ۱۴۰۲ 0 301

قیمت‌های جهانی ورق بازار داخلی را برگرداند؟

سیگنال افزایشی به پتروشیمی‌ها

سیگنال افزایشی به پتروشیمی‌ها
شاخص برنت تحت حمایت تشدید تنش‌‌‌ها و پیش‌بینی افزایش میزان تقاضا طی هفته گذشته با رشد نسبی همراه بود که این موضوع موجب سیگنال افزایشی به قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی شد. از این‌رو قیمت‌های جهانی و رفتار نرخ ارز موجب افزایش تدریجی نرخ دلار حواله مبادله‌‌‌ای شد و قیمت‌های پایه را به کانال صعودی بازگرداند که این موضوع نیز موجب رونق در بازار فیزیکی محصولات پلیمری و شیمیایی شد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در شرایطی که نرخ ارز رسمی مورد استناد در قیمت‌های پایه نسبت به هفته گذشته رشد داشته است، افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی را می‌‌‌توان تحت‌تاثیر رشد نرخ ارز و افزایش بهای جهانی این محصولات در بازار جهانی دانست.


شرایط معاملات گریدها و گروه‌‌‌های کالایی رایج در بازار فیزیکی تالار محصولات پتروشیمی ظرف سه‌هفته گذشته در شرایطی بهبود یافته و رونق به رینگ فیزیکی بازگشته است که افزایش قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی می‌‌‌تواند به‌عنوان محرکی برای رونق معاملات بورس‌کالای ایران عمل کند. 

حوادث منطقه خاورمیانه و افزایش نسبی شاخص برنت از ابتدای سال جدید میلادی قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی را در کانال افزایشی قرار داده است.

از این‌رو قیمت‌های داخلی محصولات شیمیایی و پلیمری نیز تحت‌تاثیر رشد قیمت‌های جهانی با تب‌‌‌ و تاب جدیدی مواجه شده‌‌‌اند. بررسی بازار فیزیکی بورس‌کالا طی یک‌هفته اخیر (۲۴ تا ۳۰ دی‌ماه) نشان می‌دهد که میزان عرضه محصولات پلیمری در هفته مورد بررسی نسبت به هفته پیشین حدود ۵.۵‌درصد رشد داشته و از این‌رو میزان عرضه این نوع محصولات ۱۱۹‌هزار و ۱۷۰تن گزارش شده است.

این میزان از عرضه با استقبال ۱۶۵‌هزار و ۳۴۲تنی مواجه شد و ۱۰۳‌هزار و ۵۷۱تن محصول پلیمری طی ۲۴ تا ۳۰دی‌ماه مورد معامله قرار گرفت. میزان معاملات در هفته مورد بررسی نیز نسبت به هفته معاملاتی پیشین حدود ۴‌درصد افزایش داشته است. میانگین قیمت پایه محصولات پلیمری نیز تحت‌تاثیر افزایش نرخ ارز و قیمت‌های جهانی با رشد همراه بوده است.

رونق بازار فیزیکی تحت‌تاثیر رفتارهای ارزی

بازار فیزیکی محصولات شیمیایی نیز طی دو هفته اخیر همزمان با رشد تدریجی نرخ ارز در کانال افزایشی قرار گرفته است. در حالی که میزان عرضه و تقاضا طی هفته معاملاتی ۱۶ تا ۲۲دی‌ماه نسبت به هفته‌‌‌های پیشین خود با رشد همراه بود، طی هفته ۲۳ تا ۳۰دی افت نسبی در میزان عرضه و معاملات گزارش شد.

بررسی بازار فیزیکی محصولات شیمیایی طی هفته گذشته نشان می‌دهد حدود ۴۵‌هزار و ۳۴۶تن محصول عرضه شد که با تقاضای ۳۲‌هزار و ۱۸۰تنی مواجه شد و از این میزان ۲۶هزار و ۱۳۷تن محصول شیمیایی مورد معامله قرار گرفت.

بهای معاملات آتی نفت برنت در روز جمعه به کمتر از ۷۷دلار در هر بشکه رسید، اما با حمایت از تشدید تنش‌‌‌ها در خاورمیانه و چشم‌‌‌انداز خوش‌بینانه برای تقاضای جهانی نفت، در مسیر افزایش هفتگی باقی ماند.

رفتار نرخ ارز طی دو هفته اخیر که تحت‌تاثیر عوامل اقتصادی و سیاسی در نوسان بود و همچنین افت‌وخیزهای بهای جهانی نفت از مهم‌ترین عوامل تعیین‌‌‌کننده سرنوشت قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی به حساب می‌‌‌آیند و از آنجا که شاخص برنت و نرخ ارز در نوسان قرار گرفته‌‌‌اند می‌‌‌توان شاهد ادامه رونق در تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی ظرف هفته‌‌‌های آینده بود.

قیمت‌های پایه افزایشی شدند

روز یکشنبه اول بهمن‌ماه قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی در شرایطی اعلام شد که مبنای قیمت‌گذاری برای کالاها، دلار ۳۹هزار و ۵۲‌‌‌تومانی بود که نسبت به نرخ ۲۴دی کاهش ۳۲ریالی داشته ‌‌‌است.

نرخ دلار مبنای قیمت‌گذاری طی دوهفته متوالی تغییر قابل‌توجهی نداشته و قیمت پایه بیشتر محصولات پلیمری و شیمیایی افزایش داشته است. در بین محصولات پلیمری، پلی‌پروپیلن شیمیایی ZR۲۳۰  و MR۲۳۰ با ۲.۶‌درصد معادل یک‌هزار و ۲۱۹تومان بیشتر از هفته گذشته قیمت‌گذاری شد و در صدر جدول افزایشی‌‌‌ها قرار گرفت.

پلی‌‌‌پروپیلن نساجی نیز با ۲‌درصد معادل ۸۴۴تومان در رتبه دوم و پلی‌‌‌پروپیلن فیلم و شیمیایی ۴۴۰L و ۵۴۸R  نیز به ترتیب با ۲‌درصد و ۱.۹۹‌درصد افزایش در رتبه‌‌‌های بعدی بیشترین افزایش‌‌‌ها قرار گرفتند.

در گروه کالایی پلی‌‌‌پروپیلن بطری، نساجی و پلی‌‌‌استایرن‌‌‌ها که با دلار مبادله‌‌‌ای ۲۸هزار و ۵۰۰تومان قیمت‌گذاری می‌‌‌شوند، پت‌‌‌های بطری صعودی و سایر کالاها نزولی بودند.  بیشتر محصولات شیمیایی نیز همچون پلیمری‌‌‌ها تحت‌تاثیر افزایش نرخ ارز نسبت به هفته گذشته صعودی بودند که اوره پریل با ۶.۴‌درصد رشد در رتبه نخست جدول شیمیایی‌‌‌ها قرار گرفته است.

بررسی قیمت‌های پایه محصولات شیمیایی و پلیمری نشان می‌دهد که بخش ‌‌‌اعظم محصولات در روز اول بهمن‌ماه افزایش قیمت داشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و رشد قیمت پایه اغلب محصولات شیمیایی و پلیمری را می‌‌‌توان تحت‌تاثیر افزایش نرخ ارز، رشد قیمت‌های جهانی و افزایش تقاضا و قدرت گرفتن بازار دانست.

توزیع استایرن‌منومر به واحدهای صنعتی مختلف به‌خصوص واحدهای جدید تولیدکننده پلی‌‌‌استایرن از چالش‌‌‌های مهمی است که صنعت پتروشیمی با آن روبه‌‌‌روست. شرح ماوقع آن‌‌‌که تولید فعلی نمی‌‌‌تواند نیاز کامل واحدها به استایرن‌‌‌منومر را پوشش دهد، آن‌‌‌هم در شرایطی که واحدهای جدید تولیدکننده پلیمر نیز به‌زودی به مدار وارد خواهند شد.


مطلب در چند نشست تخصصی مورد بررسی قرار گرفته بود و نتیجه آن‌‌‌که استایرن‌منومر چندانی برای تغذیه صنایع وجود ندارد و نیاز به احداث واحدهای جدید برای تولید این نوع منومر حس می‌شود. در نهایت در آخرین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی بر پایه مصوبات پیشین آن مقرر شد که به دلیل کمبود و ناترازی خوراک استایرن و همچنین مازاد ظرفیت تولید پلی‌استایرن در کشور، تخصیص سهمیه جدید بورسی استایرن‌منومر برای هیچ‌یک از متقاضیان جدید تولید پلی‌استایرن انجام نشود.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟