به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایرنا، از سازمان توسعه تجارت، «مهدی ضیغمی» امروز در بیست و هفتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی ایران با بیان اینکه میزان صادرات امسال با صادرات سال گذشته برابر است، افزود: هر چقدر فضا برای توسعه صادرات غیرنفتی تسهیل شود، میزان صادرات نیز افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به تغییر رویکرد کشور به یک فضای تعاملی با کشورها گفت: پیش بینی می شود سال آینده حداقل ۱۰ مورد تجارت ترجیحی و آزاد با کشورهایی که علاقمند به تجارت با ایران هستند، داشته باشیم.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تاثیر توافق نامه گروه بریکس در توسعه صادرات افزود: امیدواریم با تمام اقداماتی در حوزه تجارت انجام می شود، به همت دولت و بخش خصوصی، صادرات به صورت روزافزون توسعه یابد.
ضیغمی ادامه داد: در سازمان توسعه تجارت تلاش زیادی میکنیم که به عنوان خانه صادرکنندگان صدای فعالان این حوزه باشیم و مسائل مختلف فعالان اقتصادی این حوزه را مرتفع کنیم.
وی با بیان اینکه در خصوص تعیین نرخ ارز برای حوزه صادرات اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: برای موضوع چند نرخی بودن و تفاوت زیاد نرخ نیما با بازار آزاد، یک راهکار با عنوان نرخ توافقی ایجاد کردیم که منابع نرخ توافقی نیز غالبا از صادرکنندگان محصولات غیرنفتی واقعی است و در حال حاضر صادرکنندگان می توانند نرخ توافقی ارز خود را واگذار کنند.
ضیغمی یکی از وظایف مهم سازمان توسعه تجارت را ایجاد بازارهای جدید و ایجاد بستری برای افزایش صادرات کشور عنوان کرد و گفت: افزایش مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را به صورت جدی پیگیری می کنیم به طوری که در این زمینه خبرهای خوشی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری اجلاس وزرای صنعت و تجارت آفریقا ادامه داد: در حال حاضر ۲۵ رایزن در کشورهای آفریقایی وجود دارد و امیدواریم با اقداماتی که در زمینه اعزام رایزنان کشورمان انجام می شود تا پایان امسال تعداد رایزنان به ۳۵ رایزن برسد.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تاثیر افزایش مراکز تجاری کشورمان در کشورهای خارجی در کمک به توسعه صادرات تاکید کرد: در سالهای گذشته با وجود نزدیک بودن نرخ ارز به نرخ بازار، صادرکنندگان بخش قابل توجهی از ارز حاصل از صادرات را به سیستم بانکی باز میگرداندند که این موضوع نشان میدهد، مشکل از صادرکنندگان نیست بلکه باید سازوکارها و رویهها در این زمینه اصلاح شود.
ضیغمی افزود: مرداد سال گذشته برای موضوع صادرات ریالی سال ۹۷ یک جریمه ریالی تعیین شد ولی متاسفانه به دلیل مهیا نبودن زیرساختهای مورد نیاز در برخی از دستگاههای متولی این موضوع به تاخیر افتاد امیدواریم تا ۱۰ روز آینده این سامانه قابل دسترسی باشد و صادرکنندگان با پرداخت این جریمه ریالی، تعهدات ارزی سال ۹۷ را انجام دهند.
وی اظهار داشت: در خصوص تعهدات ارزی سال های ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ دیروز مصوب شد که اگر صادرکنندگان ارز مورد نظر را به صورت نیمایی بازگردانند مشکلشان برطرف شود البته امیدواریم حتی صادرکنندگانی که نتوانند ارز مورد نظر را به صورت نیمایی بازگردانند با راهکارهای دیگری تا پایان امسال این موارد را تعیین تکلیف کنیم.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با برطرف شدن مشکلات رفع تعهد و مسائلی که در زمینه تجارت وجود دارد بدون تردید زمینه برای افزایش صادرات فراهم میشود.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح نرخ ارز در حوزه تجارت افزود: تبعیض مابین واردکنندگان و صادرکنندگان باید برطرف شود این موضوع مورد قبول نیست که برای واردکنندگان امتیاز قائل شویم و صادرکنندگان تنبیه شوند بنابراین با درنظرگرفتن شرایط باید حداقل برخی از موانع و مشکلات حل شود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- بیم و امیدهای تجارت آزاد با اوراسیا؛ضرورت مقابله با قیمتشکنی
- تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا آغاز میشود
- همه دشمنان تجارت آزاد
- انتظار تجارت آزاد با اوراسیا به سر آمد
- نگرانی از گسل ارزی
- تجارت خارجی کشور به ۷۵.۵ میلیارد دلار رسید
- کسب مجوز ACE اوراسیا توسط اختر پلاست سپاهان
- ممنوعیت وارداتی ایران برای اوراسیا لغو میشود
- حجم تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا به ۵ میلیارد دلار رسید