جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۲ آذر ۱۴۰۲ 0 305

وزیر نفت گزارشی از پیشرفت طرح‌ها و رشد تولید در صنعت نفت و گاز کشور ارائه کرد

تحقق تولید روزانه ۳.۴‌میلیون بشکه نفت

تحقق تولید روزانه ۳.۴‌میلیون بشکه نفت
وزیر نفت با اشاره به اینکه ۱۳۲طرح که عمدتا طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست صنعت نفت بود در دوران تصدی این دولت، تکمیل و به بهره‌‌‌‌‌برداری رسیدند، اعلام کرد مجموع ارزش این طرح‌ها ۲۸.۵میلیارد دلار برآورد شده که لازم به ذکر است طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمامی را انتخاب کردیم که در زمینه رشد تولید نفت و گاز کشور تاثیرگذار باشند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، اوجی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم در مجموع ۱۸۲ طرح به ارزش ۷۶‌میلیارد دلار در صنعت نفت با هدف افزایش ظرفیت تولید در بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست در جریان است، گفت: در این دولت طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام به ارزش ۲۸.۵میلیارد دلار که عمدتا طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست صنعت نفت بود، تکمیل و به بهره‌‌‌‌‌برداری رسیدند.

زمینه‌‌‌‌‌های سرمایه‌گذاری در حوزه نفت

بر اساس این گزارش و به گفته وزیر نفت، سرمایه‌گذاری‌ها در حفظ و نگهداشت تولید، رشد تولید نفت و گاز، افزایش تولید از میدان‌های مشترک، جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای مشعل، ذخیره‌سازی گاز طبیعی، توسعه اکتشاف میدان‌های نفتی و گازی جدید، افزایش ظرفیت‌های پالایشی نفت و فرآورده‌های نفتی، احداث پالایشگاه‌ها، کیفی‌‌‌‌‌سازی فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌های موجود، افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و افزایش فرآورش گاز در پالایشگاه‌های گازی از موارد کلیدی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری صنعت نفت در دولت بوده‌است.

به گزارش «شانا»، ۵۰طرح جدید نیز برای سرمایه‌گذاری جدید به ارزش ۴۷.۵میلیارد دلار تعریف شده‌است و در مجموع ۱۸۲ طرح به ارزش ۷۶‌میلیارد دلار در صنعت نفت با هدف افزایش ظرفیت تولید در بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست در جریان است.

تعیین‌‌‌‌‌تکلیف طرح‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام

وزیر نفت با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم رشد تولید محقق شود، باید دغدغه سرمایه‌گذاری را داشته باشیم، ادامه داد: این طرح‌ها در هرکدام از چهار شرکت اصلی وزارت نفت تعریف شده‌است. اوجی تصریح کرد: بعضی از این طرح‌ها مانند ساخت پالایشگاه فاز‌۱۴ پارس‌‌‌‌‌جنوبی بیش از ۱۴ سال‌زمان برده بود و پیشرفت ۵۰ تا ۷۰‌درصد داشتند، اما تکمیل نمی‌‌‌‌‌شدند اما در دولت سیزدهم توسعه این طرح‌ها شتاب گرفت.

در میدان مشترک پارس‌‌‌‌‌جنوبی که ۷۰‌درصد گاز کشور از این مخزن تامین می‌شود، فاز‌۱۱ به بهره‌‌‌‌‌برداری رسید، همچنین احداث پالایشگاه فاز‌۱۴ پارس‌جنوبی که بخش مهمی از تکمیل آن در دولت سیزدهم انجام شد، از دیگر اقدام‌های وزارت نفت در میدان مشترک پارس‌جنوبی است. از دیگر اقدام‌ها برای افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی می‌توان به تکمیل خط لوله جدید فاز‌۱۶ اشاره کرد. وزیر نفت افزود: در پارس‌جنوبی امروز نسبت به شروع دولت سیزدهم ۵۰‌میلیون مترمکعب گاز بیشتری تولید می‌شود. اوجی با اشاره به اینکه در حوزه میدان‌های نفتی نیز افزایش تولید محقق شده‌است، ادامه داد: تولید نفت از ۲.۱‌میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به ۳.۴میلیون بشکه در شرایط فعلی رسیده‌است.

جمع‌‌‌‌‌آوری ۶۲‌میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت

وزیر نفت به جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای مشعل در دولت مستقر اشاره کرد و گفت: سال‌۹۰ حدود ۴۰۰‌هزار مترمکعب از گازهای مشعل جمع‌‌‌‌‌آوری می‌شد که این عدد در شروع دولت به ۲.۳میلیون متر‌مکعب رسید‌و امروز ۱۱.۵میلیون مترمکعب از این گازها جمع‌‌‌‌‌آوری می‌شود و تا پایان سال‌این عدد به ۱۸‌میلیون مترمکعب می‌رسد.

اوجی با اشاره به خاموشی ۴۳ مشعل گاز همراه نفت افزود: سال‌آینده جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای مشعل به ۳۲‌میلیون مترمکعب و در سال‌۱۴۰۴ به ۶۲‌میلیون مترمکعب می‌رسد.جمع‌‌‌‌‌آوری این گازها در قالب ۵۴ پروژه به ارزش ۵.۵‌میلیارد دلار در تمام میدان‌های نفتی و مراکز بهره‌‌‌‌‌برداری انجام خواهد شد. از سوی دیگر، هر میدان جدیدی که توسعه می‌دهیم گاز مشعل دارد و باید برنامه‌‌‌‌‌ریزی برای جمع‌‌‌‌‌آوری گاز مشعل انجام شود.

افزایش ظرفیت تولید در پالایشگاه‌ها

به گفته وزیر نفت، ۶طرح کلان کیفی‌‌‌‌‌سازی و افزایش ظرفیت تولید در پالایشگاه‌ها به ارزش ۲.۷میلیارد دلار امضا شده‌است که بخشی از آن مانند طرح توسعه پالایشگاه آبادان و بهبود کیفیت پالایشگاه اصفهان به بهره‌‌‌‌‌برداری رسید، همچنین فرآیند ساخت پتروپالایشگاه شهید‌سلیمانی و مروارید مکران هرکدام به ظرفیت ۳۰۰‌هزار بشکه در حال انجام است.

اوجی به توسعه خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی با هدف کاهش تردد جاده‌ای، کاهش هزینه‌های اقتصادی و حفظ محیط‌زیست اشاره کرد و گفت: ۱.۲میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این زمینه انجام شد و بخشی از این خطوط مانند خط ۲۶اینچ بندرعباس به سیرجان به طول ۴۶۰ کیلومتر یا تنگه فنی  شازند به بهره‌‌‌‌‌برداری رسیده‌است.

وی تاکید کرد: در بخش پتروشیمی نیز در دولت سیزدهم ۳.۵میلیارد دلار پتروشیمی با ظرفیت اسمی ۱۵‌میلیون ‌تن و عملیاتی ۵‌میلیون‌ تن مانند پتروشیمی گچساران افتتاح و توسعه زنجیره‌های مربوط به صنایع تکمیلی نیز آغاز شده‌است.

وزیر نفت افزود: اکنون ۷۰ مجتمع پتروشیمی در کشور داریم که عمده آن به بخش‌خصوصی و خصولتی واگذار شده‌است. اوجی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران دستاوردهای بسیاری تا به امروز و در طول دولت سیزدهم داشته‌است، اظهار کرد: امروز ۹۸‌درصد خانوار شهری و ۸۹‌درصد خانوار روستایی از نعمت گاز بهره‌‌‌‌‌مند هستندو تنها به میزان ۲‌درصد خانوار شهری و نزدیک به ۱۱‌درصد خانوار روستایی باقی‌مانده‌است.

جواد اوجی به موضوع خطوط انتقال گاز اشاره و تصریح کرد: ۱۳۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز در همین دوره و دولت سیزدهم به ارزش ۱.۵میلیارد دلار به بهره‌‌‌‌‌برداری رسید.

کاهش محسوس کالای وارداتی و رشد تولید

وزیر نفت به بحث تولید باراول اقلام و تجهیزات نفتی نیز اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۸۰‌درصد تجهیزات ما تولید داخلی است، البته تعدادی کالا را هم از خارج وارد می‌کنیم. در بحث تولید اقلام تحریمی و راهبردی که در داخل تولید می‌شود نیز دو سال‌است که رتبه نخست را به گواه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری کسب کرده‌‌‌‌‌ایم.

اوجی ادامه داد: تعداد کالاهای وارداتی را کاهش داده‌‌‌‌‌ و از توان شرکت‌های داخلی و دانش‌بنیان استفاده کرده‌ایم؛ بدان معنا که حدود ۵۰۰‌درصد در این زمینه رشد داشته‌‌‌‌‌ایم، به محض اینکه همکاران ما جایی احساس کنند در سازنده داخلی یا شرکت‌های دانش‌بنیان توانمندی وجود دارد، واردات آن کالا منع می‌شود.وی با اشاره به اینکه نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها و تلاش‌ها به رشد تولید منجر شده‌است، افزود: رشد تولید نفت در این دولت از ۲‌میلیون و ۳۰۰‌هزار در روز به ۳‌میلیون و ۴۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است و تا پایان امسال هم قول دادیم به ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه و سال‌آینده به ۴‌میلیون بشکه برسانیم.

وزیر نفت به رشد افزایش شاخص‌‌‌‌‌ها نیز اشاره و اظهار کرد: تولید گاز از ۹۱۰ به ۹۸۲‌میلیون مترمکعب رسیده‌است. پالایش گاز در پالایشگاه‌ها از یک‌میلیارد و ۳۱‌هزار، به یک‌میلیارد و ۸۷‌هزار و جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای مشعل از ۱.۲ به ۱۱.۵‌میلیون مترمکعب در روز رسیده‌است.

اوجی به رشد تولید در میدان‌های مشترک نفتی نیز اشاره و تصریح کرد: تولید در این میدان‌‌‌‌‌ها در روزی که دولت سیزدهم شروع شد ۴۱۲‌هزار بشکه بود که امروز به ۴۶۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است.

از مجموع این میدان‌های مشترک، سه میدان گازی و ۱۶میدان نفتی است که اولویت ما با میدان‌های نفتی است. در حوزه پالایشگاه نیز همین‌‌‌‌‌طور است. ظرفیت پالایشگاه نفت از ۲‌میلیون و ۱۰۰ به ۲‌میلیون و ۳۷۰‌هزار بشکه رسیده‌است و در تمامی بخش‌های مختلف رشد دیده می‌شود.

وی افزود: سال‌۱۴۰۱ رشد اقتصادی گروه نفت و گاز، ۱۰.۵درصد بود و در سه ماه نخست امسال به گواه مرکز آمار به ۱۹.۸درصد رسید‌و چند روز پیش نیز رئیس‌کل بانک‌مرکزی اعلام کرد پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال رشد گروه نفت و گاز به ۱۵‌درصد برسد و البته برآورد ما این است که به بالاتر از ۱۵‌درصد خواهیم رسید. وزیر نفت اظهار کرد: امسال وزارت نیرو اعلام کرد ۹۳‌درصد سوخت نیروگاه‌ها گاز بوده‌است، یعنی سوخت مایع کمتری مصرف شده‌است.

جدا از نیروگاه‌ها به فرودگاه‌‌‌‌‌ها نیز سوخت داده می‌شود، همچنین ۳۶‌هزار واحد از صنایع عمده گازرسانی شده‌است، در این بخش؛ یعنی گازرسانی نیز کارهای بزرگی انجام داده‌‌‌‌‌ایم.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟