به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، با این وجود حجم کلی تجارت به لحاظ وزنی 18/ 6درصد و از حیث ارزش 82/ 10درصد افزایش در چهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سالگذشته را نشان میدهد. نوشتن گزارش درباره آمار تجارت ایران تبدیل بهکاری تکراری شدهاست.
نه آمار تجارت چندان تغییری نشان میدهد و نه مبادی و مقاصد تجاری تفاوتی با گزارش پیشین دارد. متوسط هرتن کالای وارداتی بر اساس این گزارش 1650دلار عنوان شده و هرتن صادرات 343 دلار که همچنان حاکی از ارزانفروشی و گران خری است.
بازیگران واردات و صادرات ایران نیز همچنان همان کشورها هستند و باز باید این تذکر را داد که انجام عمده تجارت، بهخصوص در بخش واردات تنها با دو کشور، خطرات بسیاری را در پی دارد و با تغییر سیاست این کشورها ممکن است برای تامین کالاهای موردنیاز با مشکلاتی مواجه شویم.
همچنین ترکیب صادراتی ایران همچنان عمدتا گاز، مشتقات و فرآوردههای نفتی و مواد خام و نیمهخام است کهبار دیگر باید تذکر داد وابستگی بخش مهمی از تجارت غیرنفتی ایران به مشتقات و فرآوردههای هیدروکربوری است که بنا به طبیعت این بازار جهانی، وابسته به قیمت نفت هستند و بالطبع قیمتهایی بسیار پرنوسان دارند.
تجارت در تابستان
بر اساس آمار گمرک در چهارماه نخست سال1402 ارزش کل صادرات ایران به 15میلیارد و 906میلیون دلار رسیده و واردات کالا به کشور 19میلیارد و 539میلیون دلار ارزش داشتهاست. بر اساس این گزارش در این مدت ۱۱میلیون و ۸۴۲هزارتن کالا به ارزش ۱۹میلیارد و ۵۳۹میلیون دلار وارد کشور شدهاست که به لحاظ وزنی 18/ 6درصد و از حیث ارزش 82/ 10درصد افزایش را نشان میدهد.
این گزارش با اشاره به اینکه مبادلات بازرگانی کشور در ۴ماه نخست سالجاری به ۳۵میلیارد و ۴۴۵میلیون دلار رسید، میافزاید: متوسط ارزش گمرکی هرتن کالای صادراتی در چهار ماه نخست سالجاری ۳۴۸ دلار و متوسط ارزش گمرکی هرتن کالای وارداتی ۱۶۵۰ دلار بودهاست. آمارگمرک نشاندهنده آن است که تجارت غیرنفتی کشور در ۴ماه نخست سال1401 به ۴۶میلیون و ۸۱۵هزارتن به ارزش ۳۴میلیارد و ۴۸۰میلیون دلار رسیده بودهاست.
تجارت در ماه چهارم
همچنین در ماه چهارم تجارت کشور آمار نشاندهنده صادرات 3میلیارد و 406میلیون دلاری و واردات رقمی بالغ بر 5میلیارد و 539میلیون دلاری داشته که نشاندهنده تراز منفی 2میلیارد و 136میلیون دلار است و ارزش کل حجم تجارت به 8میلیارد و 945میلیون دلار میرسد.
تیر سال۱۴۰۱ تراز تجاری کشور به منفی ۶۰۵میلیون دلار رسیده بود. رقم صادرات ۴میلیارد و ۱۷۱میلیون دلار ثبت شد و واردات ۴میلیارد و ۷۷۶میلیون دلار. آمار تیر سال۱۴۰۰ نیز تفاوت چندانی از نظر عملکرد ندارد و با صادرات ۳میلیارد و ۳۵۸میلیون دلاری ثبتشده و واردات ۴میلیارد و ۱۶۸میلیون دلاری، حتی ترازی منفیتر داشت.
در مقام مقایسه این منفیترین تراز تجاری تیر ماه در 3 سالگذشته است. ارزش تجارت در تیر ماه سال1399 در بخش صادرات 2میلیارد و 373میلیون دلار بوده و واردات این ماه 2میلیارد و 929میلیون دلار ارزش داشتهاست.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه