به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، پیشی گرفتن تقاضا در مقایسه با عرضه محصولات در بورس کالا در حالی طی ماههای گذشته اتفاق افتاده که برخی افراد سعی دارند با جهتدهی به افکار عمومی، دلیل افزایش قیمت ها در پی رشد تقاضاها را سازوکار بورس کالا عنوان کنند.
این در حالی است که کارشناسان از هفتهها پیش مدام به مسوولان اعلام می کنند، دلیل رشد تقاضا، اختلاف قیمتی کالاها در بورس با بازار آزاد بوده است.
ریشه این امر نیز احتساب قیمت مواد اولیه در بورس براساس ارز 4200تومانی است و عمده صنعتگران نیز در نشست های مختلف بر لزوم یکسان سازی قیمت کالاها تاکید کرده اند.
در این شرایط که صورت مساله برای همگان روشن است، دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، واسطهگری ایجاد شده در بازار پتروشیمی را به بورس کالا نسبت می دهد و براساس برخی خبرها، افرادی براساس اینگونه بهانهها در تلاش برای باز کردن پرونده خروج محصولات از بازار شفاف بورس کالا هستند؛ تلاش هایی که می تواند با دور شدن معاملات پتروشیمی ها از بورس، دوباره فضای شفاف موجود را غبارآلود کرده و پای امضاهای طلایی را به این صنعت باز کند.
در همین ارتباط، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در خصوص تحرکات ایجاد شده در بازار پتروشیمی در راستای حذف شفافیت گفت: همه تلاش دولت و مجلس ایجاد شفافیت و جلوگیری از فساد در اقتصاد است و به طور یقین اگر افرادی بار دیگر در تلاش برای خروج معاملات پتروشیمیها یا هر محصولی که سال ها به واسطه عرضه در بورس کالا به شفافیت رسیده، باشند مجلس به این موضوع ورود می کند.
بهروز نعمتی با تاکید بر اینکه خروج محصولات پتروشیمی از این بازار امکان پذیر نیست، اظهار داشت: برخی در تلاش هستند تا دلالی و واسطهگری را بار دیگر به بازار پتروشیمی بازگردانند؛ اما باید توجه داشت بورس کالا شفافترین مکانی است که می توان محصولات پتروشیمی را در آن عرضه کرد؛ در این بین اگر فعالان این صنعت نقطه نظری دارند، آن را زیر نور تالار بورس کالا اعمال کنند و دلیلی برای باز کردن پرونده قدیمی خروج پتروشیمی ها از شفافیت وجود ندارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان اینکه هر تصمیمی در روند معاملات پتروشیمی ها در بورس کالا عملیاتی می شود، افزود: اگر قرار است امور را به مردم یا بخش خصوصی واگذار کنیم یکی از ابزار های آن بازار سرمایه و بورس است و با توجه به شرایط خاص اقتصادی که در کشور با آن مواجه هستیم، خروج پتروشیمی ها از بورس کالا به طور یقین آسیب جدی به صنعت پتروشیمی کشور وارد خواهد کرد.
وی با تاکید براینکه بعید به نظر می رسد مسوولان نظر موافقی با خروج پتروشیمی ها از بورس کالا داشته باشند، اظهارداشت: دولت و مجلس به دنبال شفافیت هستند و قوانین بسیاری برای شفاف سازی نوشته و تصویب می شود که ساختار بورس کالا به تحقق این مهم کمک می کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان گفت: اگر قرار باشد عوامل قدرت بخواهند بار دیگر با نفوذهایی که دارند بر خروج پتروشیمی ها از بورس کالا پافشاری کنند، به طور حتم مجلس در این باره ورود کرده و مانع از ایجاد رانت و غیرشفاف شدن مبادلات این بخش می شود.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه