به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، کارشناسان ضمن یادآوری روند سابق معاملات فردایی دلار پس از پایان معاملات نقدی که عمدتا افزایشی بود، افت نرخها در معاملات فردایی روزهای اخیر را تغییر الگوی بازار ارز دانسته و از این امر برداشتهای کاهشی داشتند. بررسیهای بهعمل آمده از معاملات سکه و طلا نیز حاکی از افت قیمت قطعات مختلف فلز زرد در روز گذشته است.
بر این اساس قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید در ساعات پایانی بازار روز سهشنبه با حدود ۴۰۰هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین به رقم ۳۲ میلیون تومان رسید.
لنگر دلار در محدوده جدید؟
دیروز سهشنبه ۹ اسفند ماه نرخ دلار غیررسمی در محدوده ۲ روز اخیر خود یعنی بازه قیمتی کانالهای ۵۶ و ۵۷ هزار تومانی به نوسان پرداخت. البته گفتنی است که نرخ نقدی این اسکناس عمدتا در کانال بالاتر بود و کانال ۵۶ هزار تومانی بیشتر مختص به معاملات فردایی بود.
فعالان بازار عدم اصلاح نرخ شاخص ارزی را سیگنالی مبنی بر رنجسازی خوانده و با توجه به حضور نرخهای صرافیها در کانالهای ۵۳ و ۵۴ هزار تومانی، از کاهش تلاشهای سفتهبازانه به دلیل کوچک شدن شکاف میان ارقام رسمی و غیررسمی بازار سخن گفتند.
اما دیگر نکته حائز اهمیت بازار ارز در روز گذشته تغییر روند معاملات فردایی در ساعات انتهایی بازار بود. پیشتر در شرایط افزایشی و حتی ثبات بازار، فعالان ارزی شاهد رشد قیمتها در معاملات فردایی انتهای روز کاری بودند. این امر تا حدی برای سازوکار بازار ارز مشکلساز بود که مقامات ارزی با کمک نهادهای قضایی و با هدف کاهش تبوتاب بازار به دستگیری فعلان بازار فردایی میپرداختند.
اما در روزهای اخیر معاملات ارز فردایی تغییر الگو داده و در ساعات انتهایی بازار دچار نوسانات کاهشی میشود. روز گذشته نیز در حالی که نرخهای نقدی بازار غیررسمی در کانال ۵۷ هزار تومانی مطرح میشد، نرخهای فردایی تا حوالی مرز ۲ کانال ۵۵ و ۵۶ هزار تومانی افت کرد.
به عقیده برخی از کارشناسان روند حال حاضر معاملات ارزی ماحصل تقابل دارندگان اسکناس آمریکایی و خالیفروشان است.
خالیفروشی فرآیندی است که در آن افراد با روند کاهشی همراه شده و با ارائه ارقام فردایی پایینتر نسبت به نرخ روز، برای کسب سود تلاش میکنند.
اما در سوی دیگر دارندگان اسکناس حاضر به ارائه داراییهای خود در سطوح قیمتی پایینتر نیستند که این تقابل به ثبات نرخهای نقدی و افت نرخهای فردایی منجر شده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- پیشبینی دبیر کانون صرافان از نرخ ارز
- بیانیه صفشکن دلار
- برآیند ۲ عامل دلاری
- نگاه دلار به میهمان تهران
- سقوط نرخ دلار به کانال 55 هزار تومانی/ پیش بینی تداوم افت قیمت
- ثبات ارز در مدار سیاستگذار
- اختیار ویژه تنظیم دلار
- قیمت دلار در صرافیها بعد از اولین ریزش | یک پیشنهاد مهم به بانک مرکزی
- عقبنشینی دلار از اوج