به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، عباسعلی متوسلیان در خصوص وضعیت معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا گفت: بورس کالا تنها مرجع شفاف در بازار کالای کشور است که می تواند توازن میان عرضه و تقاضا و کشف واقعی قیمت ها را محقق کند اما در پی شرایط اقتصادی کشور سیاست هایی به این بورس تحمیل شد که آن به تغییر نرخ پایه ارز محصولات برمی گردد.
رئیس هیئت مدیره انجمن لوله و اتصالات پی وی سی با گلایه از توقف فعالیت کارگروه تنظیم بازار پتروشیمی در شورای ملی رقابت افزود: در اواخر سال 95 و طی سال 96 کارگروه تنظیم بازار پتروشیمی در شورای ملی رقابت به منظور اتخاذ بهترین تصمیمات در جهت حمایت همزمان از صنایع بالادست و پایین دست تشکیل شد که در این کارگروه همه ذینفعان صنعت پتروشیمی حضور داشتند و بازار پتروشیمی نیز به واسطه تصمیمات این کارگروه با آرامش و حمایت روبه رو شده بود.
متوسلیان با بیان اینکه سال 96 بهترین سال معاملات پتروشیمی ها در تاریخ فعالیت بورس کالا بود، اظهار داشت: کارگروه تنظیم بازار پتروشیمی در جایگاه یک سیستم رگولاتوری با حضور نماینده شرکت ملی نفت، وزارت صمت، وزارت کار و رفاه، اتاق ایران، انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، بورس کالا و دفتر صنایع تکمیلی پتروشیمی شنبه هر هفته برگزار می شد و در این کارگروه مشکلات بازار رصد و با جمع بندی طرفین بهترین تصمیمات گرفته می شد؛ اما به یکباره و به دلایل و فشارهای خاصی این کارگروه متوقف شد.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: یکی از مزایای اصلی کارگروه تنظیم بازار این بود که به محض رصد تخلف از سوی هر پتروشیمی یا صنایع پایین دستی، تخلف از سوی قاضی حاضر در جلسات رسیدگی و به تعزیرات معرفی می شد که متاسفانه امروز این کارگروه وجود ندارد.
وی در ادامه به لزوم همکاری و هماهنگی میان صنایع پایین دستی و انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: توازن در عرضه و تامین نیاز صنایع پایین دست از موارد است که تاکید می کنم با ایجاد یک سیستم رگولاتوری حاصل خواهد شد که در شرایط فعلی همفکری برای حل مشکلات واقعی بازار پتروشیمی بیش از هر زمانی احساس می شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن لوله و اتصالات پی وی سی در ادامه با بیان اینکه صنایع پایین دست به عنوان متقاضیان مواد اولیه از بورس کالا حامی این بورس هستند اما باید با تشکیل کارگروهی همانند کارگروه تنظیم بازار پتروشیمی در راستای بهبود روند معاملات تلاش کرد، تصریح کرد: بورس کالا وظیفه مهم شفاف سازی در طرف عرضه و تقاضا و قیمتها را برعهده دارد و به نظر می رسد با بکارگیری به موقع مکانیزم های لازم به منظور تنظیم میزان تناژ ورودی سفارش و اعمال سقف قیمت ها و ... می توان با سرعت بیشتری در جهت تعادل بازار حرکت کرد.
متوسلیان در پایان گفت: صنعت پتروشیمی هنوز دوران قبل از تاسیس بورس کالا و معاملات غیرشفاف حواله ای و رانت های عظیم را فراموش نکرده است و به این ترتیب باید همگی در راستای توسعه بورس کالا به وسیله تقویت عرضه و تامین نیاز مناسب مصرف کنندگان مواد اولیه تلاش کنیم.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- گرگ و میش تقاضا و نورافکن شفافیت
- تلاش برای بازگشت امضاهای طلایی به بازار پتروشیمی بینتیجه میماند
- کشف قیمت مواد اولیه در بورس کالا با ارز آزاد
- نقد مدیرعامل بورس کالا به قیمت گذاری دستوری محصولات پتروشیمی
- حفرههای رانتی در بازار پتروشیمی
- تولید در ایران، گرفتار در شرایط خودتحریمی!
- ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار پتروشیمی از سوی وزیر صنعت /کف عرضه پتروشیمیها ۲۰درصد افزایش یافت+سند
- متوسلیان: مواد به صورت خام توسط اشخاص صادر می شود